Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zduř,

uvažuji o koupi vozíku za auto, občas mám půjčený od šváry, ale nechci ho s tím furt otravovat, máte nějaké zkušenosti? Popř. jsou vozíky (jednonápravový) s odpružením?

Odesláno

Zkus napsat členovi homer 123, před měsícem mi nabízel vozík, třeba ho ještě má. Současný vozíky mají odpružení takovou gumou v který je uložený \"rameno\" kola. Odpružení (třeba vinutý nebo listový péra) u vozíku snad ani nepotřebuješ.

[upravil dne 7/3/10 Benžík]

Odesláno

Záleží, jak velkej vozík a jak těžkej náklad vozíš.

Vozík s pružným ramenem je klidnější i prázdnej, ale zase háklivej na přeložení (přeskočí ta guma v nápravnici ja to v háji).

Na druhou stranu vozík s listovými pery je prázdnej strašnej skokan, ale naložit ho můžeš prakticky až do srovnání listů.

Odesláno

Sacher - vynikající. Půjčuji si od rodičů jeden z prvních modelů a co všechno vydržel, to by Adagos asi už byl pětkrát mrtvý (můj odhad). Současné modely mají mnoho vylepšení a v podstatě nemají chybu. Jen ta cena :(

Odesláno

Myslím že \"muchy\" sú už vychytané a každý výrobca si chváli svoje. Já mám Pongracz 206 U, čo je dlžka ložnej ploch 2 m a šírka 1 m , s nosmosťou do 500 kg, a som velice spokojný. Počítám si aj km (už 5000 má za sebou) a zatial žiadny problém a povozil som už všeličo (výrobcovi by sa vlasy stavali keby to videl :D ). Tak ako píše Fr3sh , tak sa rozhodni, prípadne ako ti dovolí rozpočet. A ak ti to stačí tak do 750 kg.

Odesláno

no chci stavet, takze se bude prevazet kde co. jel jsem s tim svarovym a byla to takova skakava koza, ze mi z toho zhucela i motorka. Vozik budu kupovat mimo CR (bez dane) takze mi jde o to, co by mel mit aby k necemu byl - oje vecko nebo staci tyc? Zasouvaci tyc - je to nejaka extra vyhoda? Ma cenu setrit na plachte? Ma cenu utrace za samostatne zavesena kola, tlumice, nebo proste vzit s temi gum. silentbloky i co to je.. a jsou u kazdych voziku? Pojedu s tim i 500km, tak bych nerad treba privezl treba ze dveri jen trisky :-(

uvazoval jsem o 2osach - jenze to bych si musel dodelat ridicak:bojim

[upravil dne 8/3/10 lamancha]

Odesláno

Véčko je dobrý na větší zátěž (takže něco pro tebe), zasouvací oj jedině v případě, že bys potřeboval vozejkem zabrat co nejmíň místa a neměl na to vejšku (nízkej přístřešek). Pokud si ho necháš udělat na míru, tak si řekni o lepší nápravu (do 1000 nebo 1500 kg) s tím, že v TP bude max. 750 (dá se to). Jinak bych šel asi fakt po vozejku s lisťákama (i když prázdnej skáče).

EDIT: Plachta s konstrukcí se vyplatí, pokud budeš vozit věci náchylný na vlhko nebo stěhovat nábytek apod., jinak je spíš k vzteku (kor, když zarezne konstrukce a nejde sundat:(). Nezávislý zavěšení a další vychytávky jsou myslím zbytečný (má to svoje opodstatnění, ale jen pro určitý případy).

[upravil dne 8/3/2010 Dundee]

Odesláno

Pokud chceš stavět a hodláš hodně převážet, zauvažoval bych nad koupí levnějšího valníčku \"na dojetí\" - třeba něco takového

http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/uzitkova/fiat/ducato/7688360

Výhody spatřuju především v jízdním pohodlí (s jízdou s károu se to prostě nedá srovnat) a pokud ho moc nezrasuješ, tak po stavbě může celkem dobře změnit majitele - stavět se prostě ještě dlouho bude a po valnících je poptávka pořád.

[upravil dne 8/3/2010 Medvěd]

Odesláno

Máme doma vozík značky paragan.tady Do 750kg, s nápravou do 1300kg. Máme ho nějakých 6 let, a bez problémů, jen sme měnily ložiska v kolech, byli už špatny. A párkrát sem s tím vezl i tunu uhlí apod. náklad a na vozíku to není znát, jen auto s tím nechtělo jet.:P

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

Zahlédl jsem někde vozík se sklápěcí korbou. Přišlo mi to docela jako vychytávka.

Za tuhle vychytávku se celkem připlácí. Kámoš ho má taky a jenom díky tomu, že chtěli sklopku, stál 35.000,- (pevnej asi 22.000,-):o

Odesláno

No myslím že medvěd má pravdu pokud jde hlavně o stavbu a haldu materiálu tak je to daleko lepší i když náklady budou jinde.Furt to pobere víc a pokud s tim budeš jezdit těch 500 tak i pohodlnější.Já mam občas půjčenej bržděnej dvouosák a když s tim mam couvat na chatu tak je to děs s valníken je to hned.

Odesláno

Já mám přívěs od firmy vezeko už 7 let a jsem s ním maximálně spokojen.. Už jsem ho x-krát přetížil a s ním to ani nehlo.. :-)

A na jejich stránkách se dočteš mnohem víc..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...