Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte skusal som davat na hladanie ohladom toto displeja ale ako si som nic nenasiel,ale moja otazka znie mam original radio clarion a cd-menic clarion,ale potrebujem vymenit dysplej nejdu mi par ciarok na dyspleji mam uz druhy displej tiez ma oznacenie B tak ako moj v aute,ale neviem ci ked vymenim za ten funkncy ci mi pojde radio a aj cd menic???? ci to nema vplyv na to??

[upravil dne 1/3/10 martis]

Odesláno

to si ma fakt potesil cize mozem kludn dat ten druhy funkcny a radio aj cd menic mi bude dalej fungovat tak ako ma ze? ja len ma napadlo ci to netreba tiez nejako sparovat ako radio cdmenic a bsi. :) vymenim ks za ks a ako keby sa nic nestalo? :) a spotreba je namenej aj tak skoro teraz na nu nevidim :grr

Odesláno

tak uz som to prehodil nic sa mi nezmazalo myslim tym ta spotreba .... vsetko si pamata,akurat sa mi vynuloval cas a datum nastavil a vsetko funguje :) konecne

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak já bych se také přidal s otázkou k výměně displeje.

O víkendu jsem také měl vyndaný displej pp a zkoušel jsem jiný. Nakonec jsem zpět zapojil ten původní, protože jsem zjistil, že ten \"nový\", který jsem tam chtěl dát zobrazuje vše správně, ale nefunguje s ním ovládání autorádia páčkou pod volantem. Překvapilo mě to, tak jsem zase zapojil ten původní se kterým ovládání autorádia páčkou funguje.

Poté jsem ale zjistil, že od té doby, co jsem ho zapojil zpět (ten původní), že po vytažení klíčů ze zapalování, se po nějaké době nejspíše odpojí napájení, protože po dalším nastartování je třeba displej znova nakonfigurovat (nastavení jednotek, času a datumu). Že by se na to vstahoval ECONOMY MOD? A mám pocit, že to předtím nedělalo. Hláška Economy Mod Active se mi na monitoru objevila. To ale podle mě bylo tím, že jsem měl puštěné rádio po vytažení klíčů ze zapalování. A jediné co jsem dělal bylo, že jsem displej rozdělával abych ho vyčistil a díval jsem se, jak jsou v konektoru zapojeny drátky vedoucí k displeji. Nemáte někdo schéma, co jednotlivé dráty znamená? Jedná se o displej typ B a do displeje vede jen pět drátů.

Nemá někdo podobnou zkušenost?

Odesláno

No, když jsem oba displeje porovnával, tak ten z auta byl novější než ten, který jsem pořídil jako náhradní. Takže ten \"nový displej\" byl vlastně dříve vyrobený ( a to je ten, se kterým nešlo ovládat rádio páčkou pod volentem). Jinak jestli mám auto s multiplexem nevím, je to rok výroby 2001, někdy ke konci roku.

[upravil dne 15/4/10 Radim193]

Odesláno

Tak je to obráceně než jsem myslel, ale princip stejnej. Musíš sehnat displej z multiplexovýho auta.

Multiplex je rozvodná síť po které komunikuje veškerá elektrika v autě, takže některý prvky jako třeba ten displej a páčka to prostě neumí dát spolu dohromady. ;)

Odesláno

Děkuji za vysvětlení. Napadlo mě, že tam bude v modelech kolem toho roku 2001 asi nějaká změna.

A nesetkal jste se někdo s tím, že se ten displej po každém vytažení klíče ze zapalování resetuje? Podle mě to po nějaké době přestane displej napájet. Protože, když strčím klíče do zapalování po několika minutách od posledního vytažení, tak to čas ukazuje. Po delší prodlevě pak zase od nuly.

Zkusím teď o víkendu tam zapojit ten starší displej, abych zjistil, jestli se to bude chovat stejně.

Odesláno

Možná, jestli jsi tím zapojením staršího typu displeje neodrovnal zálohovací napájení. Ovšem s jistotou to tvrdit nemohu. Zkus se mrknout na pojistku F na rohu BSI. Až kouknu do schemat budu moci upřesnit. Ale bude to nejdříve večer nebo zítra.

[upravil dne 16/4/10 HonzaZ]

Odesláno

Tak jsem kouk na schemata a napájecí a datové kablíky jsou zapojeny na stejných pinech. Takže nějaký zkrat se asi nekonal. Koukni na pojistku F8 v kabině, přes tu jde zálohování. Zapojení pinů na displeji pro MPX je: pin 8 kostra, pin 9 +12V pojistka F8 - zálohové napájení, pin 4 dat. kabel 9005B, pin 18 dat. kab. 9004B a pin 7 kablík XE01A +12V ovládané z BSI. Ještě koukni, jestli ti nevyjel pin 9 z konektoru na kablíku, nebo jestli spoj od pinu 9 v displeji není přerušen. Páčka u MPX je ovládána z COMu a přes BSI. U ne MPX je páčka zapojena přímo do displeje. Tak zatím toto zkontroluj.

Odesláno

Tý jo, no to jsou naprosto vyčerpávající informace. Včera jsem se na to díval, no a byla to prkotina, prasklá pojistka (F8). Takže se mi povedlo někde něco malinko zkratovat.

A děkuji za tipy a informace.

:super

Odesláno

tak dnes sa mi podarilo zohnat displej typ c mam aj ovladac ale asi mi tam bude chybat nekaja rj navigacie? lebo v servicebox tam je nieco napisane ze rj a antena gps hmm bez toho to asi fungovat nebude ze?

Odesláno

Pokud Ti sedí auto i displej (výše popsaný problém s multiplexem) tak žádnou GPS anténu netřeba, jelikož navigace ve 406 je už dosti zastaralá a i kdyby jsi nakrásně sehnal všechny potřebné komponenty (GPS anténa a GPS mechanika do kufru) tak neseženeš mapy pro ČR, SK aspol. Neexistujou. Jinak displej by měl makat bez problémů.

\"C\"čkovej displej sehnat je docela umění.

P.S. Kdyby Ti nepasoval tak bych měl případně zájem. ;) Mám auto bez multiplexu.

[upravil dne 18/4/10 Dave_k]

Odesláno

samotnej display bez RJ navigace a antémy fungovat bude. tedy bude ukazovat rádio, cd měnič, CD porpřípade magneták dle typu rádia a palubný počítač. co nebude fungovat je jen navigace která je u nás k ničemu protože na ni nejsou softwearové mapy pro ČR/SR

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...