BoneDaddy Odesláno 26. únor 2010 Odesláno 26. únor 2010 Ahoj, mamka se rozhlíží po novějším autě a proto bych potřeboval od majitelů tohoto vozu vědět, co si o autě myslí, co považují za výhody, nevýhody, jak jsou s ním spokojeni a na co si dát pozor při výběru ojetého vozu. Zajímá mě hlavně 5-ti dveřové provedení, motor 1.6, 88kw. Předem děkuji za reakce. Citovat
NicolasB Odesláno 27. únor 2010 Odesláno 27. únor 2010 No řízení je přesné a tužší, srovnal bych to jako se starším dieslem. Auto krásně sedí v zatáčkách, takže se člověk nemusí bát jet trochu rychleji. Motor jede pěkně a když člověk potřebuje tak má i výkon, momentálně jezdíme za 7.5l ale to je převážně město, jinak 308 má celkem jedovaté brzdy, když jsem jí řídil poprvé tak jsem málem zkoumal potah volantu blíže než jsem chtěl jinak je to super auto. [upravil dne 27.2.2010 NicolasB] Citovat
jojo_benco Odesláno 27. únor 2010 Odesláno 27. únor 2010 Ja by som si dal pozor na to aby tam vrzgalo, buchalo co najmenej plastov.... Mne uz jedno klepotanie pri lavom vetraku odstranili, dalsie sa mi zda ze zacalo na druhej strane. Inac zatial spokojnost Citovat
Mirec-308 Odesláno 27. únor 2010 Odesláno 27. únor 2010 Ahoj tak ako pise Nikolas riadenie trosku tuzsie nech si mamka vyskusa inak porcia 40000km a zatial v pohodke spokojnost. Mozno trosku tazsie cuvanie (zly vyhlad je tam len jedno cuvacie svetlo) ale zo senzormi by to bolo skvele;) Treba skusit stastnu ruku pri vybere Citovat
BoneDaddy Odesláno 27. únor 2010 Autor Odesláno 27. únor 2010 Tak, pánové děkuji za rady, postřehy a informace. Dnes v Peugeotu jedna 308 zamluvena. Až ji dovezeme, pochlubíme se. Citovat
olda Odesláno 27. únor 2010 Odesláno 27. únor 2010 Taky si na ní nemůžu stěžovat,najeto mám asi 42 000,nemůžu posoudit motor,jezdím na ropu,ale v interiéru nic nevrže,materiály mi přijdou kvalitní,slícování taky.Pro manželku je pořád ještě problém odhadnout předek,jelikož není vidět kapota z auta,takže nezaparkuje,tam,kam by chtěla:(.Jinak si myslím,že je to slušný auto,bohužel si myslím,že docela předražený,ale co dneska neni:bacha.Tak ať nové auto slouží bez závad. Citovat
Yantschi Odesláno 3. březen 2010 Odesláno 3. březen 2010 Ja som taktiez spokojny, ked porovnavam s mojim byvalym 406 Break, je samozrejme mensie, ale je stabilnejsie na ceste a je pruznejsie v reakcii na plyn, aj ked turbodieru citit pri prudkom zosliapnuti pedalu. Vyhlad z auta je ale ovela horsi, to mi vadi najviac, ale treba si zvyknut, nic ine nezostava. Velmi dobra vec je obmedzovac rychlosti a tempomat, automaticka klima, fukare aj vzadu. Brzdy su velmi dobre, ovela lepsie ako na 406. Motor zatial slape bez problemov, ale mam len 12tis.km. Spotrebu mam 5,4 (mesto cca 6,1). Hlucnost bez stresnych nosicov pri 130-145km/h je velmi nizka, podobne ako pri 406. Mechanicke zavady sa zatial neobjavili. Mensi kufor riesim pridanim stresneho nosica, aj to len zriedka. S autom som velmi spokojny. Citovat
snowi78 Odesláno 3. březen 2010 Odesláno 3. březen 2010 peugeot uz nikdy viac...v septembri som kupil novu 308, odvtedy chodim len po servise, a importer ma odbil s tym ze auto je v dobrom technickom stave...naozaj uzasny pristup a o kvalite auta ani nehovorim:blicismajlik Citovat
Jano68 Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Skús popísať aké problémy máš s autom. Ja som taktiež v septembri kúpil nové 308 SW. Zatiaľ som mal problém len so zatváraním kufra, na čo mi vymenili vypínač a funguje to dobre. Ešte mám aj problém s občasným poklesom výkonu asi po každých 800 km , ktoré som popísal v inom príspevku. Vraj to asi súvisí s regeneráciou FAP filtra. S prístupom servisu som zatiaľ spokojný. Uvidím ako budú ďalej riešiť tú závadu. Citovat
robozv Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Původně zaslal: snowi78 peugeot uz nikdy viac...v septembri som kupil novu 308, odvtedy chodim len po servise, a importer ma odbil s tym ze auto je v dobrom technickom stave...naozaj uzasny pristup a o kvalite auta ani nehovorim:blicismajlik si myslis ze ostatne auta su bezchybne?? Citovat
Mojo2 Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 mam 308 rok a 3/4, krom vadnyho zamku ve dverich zadnej problem Citovat
p.rose Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 Mám 308 10 měs. , najeto cca 20000 km a jsem spokojen. Super prostor uvnitř ( občas jej využívám i v 7 mist., výborný motor. Problémy : několik kosmetických drobností , jedna svolávačka přes RAPEX ( http://recalledproducts.org/recall/view/peugeot-passenger-car--peugeot-308 ) a trochu větší problém s hlučností studeného motoru ( slovo hlučnost je slabé - VW TDI hadra , obecně známá chyba BMW-PSA motorů - výměna napínáku rozvod. řetězu ) . Jinak je to moje láska, nejlepší vozítko co jsem zatím měl. Citovat
snowi78 Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 no cakal by som ze s novym autom mas minimalne 3 roky pokoj, pri Peugeote to zrejme neplati... Citovat
snowi78 Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 od novosti mam problem s alarmom, samocinne sa spusta, doteraz to neporiesili, nepomohla ani vymena servisu, vzdy mi vratia auto iba na testovanie...co ma uz nebavi raz bolo auto odtiahnute kvoli casovaniu ventilov a nedavno som prisiel zo servisu kvoli klepotu v prednej naprave som zvedavy co ma este caka Citovat
p.rose Odesláno 4. březen 2010 Odesláno 4. březen 2010 No ono každé auto má něco, co znám lidi s VW tak např. PD a jeho spotřeba oleje, jednomu známému servis nebyl schopý během celé záruky u Sharana dlouhodobě zprovoznit dual klimu a neustále nějaké problémy. A já za sebe můžu směle říkat, že na mém francouzském autě je nejmíň spolehlivý ten německý motor . Citovat
Qwer28 Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Ja si tiež Peugeot 308 ale asi ani žiadni iní už nekúpim som sklamaní.Poruchy : stekance na dverách,nesedí odtien farby, zateká do auta, od výrobcu nejde povoliť koleso P.P, búcha náprava no otras.Napísal som poďakovanie importérovi na Slovensko aj do Francúzska. Peugeot už nikdy!!! Citovat
Modzillo Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 p.rose: som na tom podobne - motor je úžasný, aj keď doteraz so spoľahlivosťou boli menšie problémy. snowi78: výmena servisu predsa nemá nič spoločné s odstránením závady! V každom servisnom stredisku je jeden garančný technik, ktorý pri riešení závad komunikuje s technickým centrom importéra alebo centrálnym technickým centrom v Nemecku. Čiže, určite neexistuje, aby v jednom servise vedeli závadu odstrániť a v druhom nie... Prezrel som si históriu liečenia toho tvojho \"zázračného\" alarmu, nikomu to nedáva zmysel, všetci sa chytajú za hlavu, keďže nevedia, čo s tým... Citovat
snowi78 Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 uz som zistil ze vymena servisu nepomohla, pisal som aj importerovi, ale prisla odpoved ze auto mi bolo odovzdane v dobrom technickom stave...to ma dorazilo, takze auta to sice pekne su, ale uz radsej ruky prec od PSA niekto kupi dobre, nikto nie:grr Citovat
Modzillo Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 snowi78: poviem teraz za seba - keby som sa mal odvrátiť od každej značky, ktorej produkt mi prešiel garážou a bol kazový, tak jazdím na bicykli značky Ukrajina. Na mojom aute sa už 2x menili rozvody, celé zadné sklo (prasknuté tesnenie okolo skla + nefungovalo vyhrievanie), nedávno bola použitá zázračná vazelína na klepotavý záves motora. A to mám na aute cca 36 000 km... Mal som autá od VW Group (pravidelne menené váhy vzduchu pri TDi), mal som Renaulty (poruchové prevodovky), mal som Citroeny (poruchové snáď všetko okrem hydrauliky), mal som Fiat (nulová zostatková cena pri predaji). Proste kvalita vozidiel išla v posledných rokoch enormne dole - preferuje sa kvantita predaja pred kvalitou tovaru. Dnešné autá sú stavané na 5-7 rokov životnosti, veľký dôraz sa kladie na konzum = splatíš leasing a hneď ber nové auto... Citovat
olda Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 Modzillo,tak to s Tebou musím souhlasit,bohužel se toto netýká jen aut,ale celkově všeho,dneska je kvalitní výrobek s dlouhou životností prakticky nesehnatelná záležitost,tady je to o štěstí,buď to funguje,nebo se to pořád se.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.