Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec, mam taky mensi problem s podsvietenim panela klimatizacie. Predtym mi vypadavalo podsvietenie panela, pricom stacilo jemne tuknut, a podsvietenie fungovalo, lenze teraz to uz nesvieti vobec. Najskor teda vypadol nejaky konektor, preto moja otazka znie akym sposobom ho rozobrat, aby som nenarobil este vacsie skody :D. Osvetilenie hornych tlacitok (rozmraz. okna a pod. funguje) Za odpoved dakujem.

890345peugeot307sw2.jpg

[upravil dne 23/2/10 jaronick]

Odesláno

neviem ci to je take iste aj na manualnej klime, ale na digitalnej su zozadu 1,2w ziarovky celosklene v plastovych objimkach. Musis sa dostat zozadu k tomu panelu. Ja som rozoberal cely stredovy panel od radia po radicu paku. pod popolnikom su torxove skrutky a po ich povoleni vypacis ten stieborny ram. Dalej na tom panely klimy budu 4x torx skrutky a na vrchu panela su take cvoky a tie len zatlacis smerom dole a panel ti vyskoci...hadam si poradis

Odesláno

Shark ma skusenost. :roker Manualna klima je obdobna. 2 ziarovky 12V 5W T10 na podsvietenie klimy som menil minuly mesiac. Vyber plastovy popolnik a odkladaciu priehradku. Na vrchu stredoveho panelu mas 4 tlacitka (1 mas zapojene na vystrahu smerovkami, 1 signalizacia uzamknutia vozidla). Vyber vonkajsie tlacitka z tych 4. Povol skrutky, ktore su pod nimi a vyber stredovy plastovy panel pacenim po boku plastoveho krytu. Pokracuj dalej s rozoberanim spodneho stredoveho plastoveho panelu az po riadiacu paku. Povol 4 skrutky na klimatizaciu, skrutky na radio. Radio vysun, aby si mohol vidiet cely blok riadenia klimatizacie zvrchu. Ked sa ti podari odpojit konektory z toho bloku a vytiahnut cely riadiaci blok klimy, prisiel si na to, ako sa to ma robit. Mne sa konektory nepodarilo vytiahnut. :myslim Vsunul som blok klimy do vnutra palubnej dosky a zvrchu cez vytiahnute radio som rozobral kryt bloku (nema ziadne skrutky, len vypacis plastovy kryt na bloku). Pred tym si 3 otocne ovladace klimy daj do neutralnej polohy. Pomaly odkryvaj kryt a uvidis tie blbe ziarovky, pre ktore si to vsetko musel absolvovat. Ked vymenis ziarovky, nemas este vyhrate. Musis zatvorit kryt bloku s 3 otocnymi ovladacami, co je zaujimava pracicka. :bacha Ja som si tie ovladace vytiahol, zavrel kryt bloku klimy a potom ich nasadil na ovladacie otocne koliky. Na to prides, nemusis mat z toho nocne mory. :D

Odesláno

nabuduce najprv skusit pouzit hladanie??? uz som to sem par krat daval -je to na digi klimu ale na manual by nemal byt velky rozdiel to rozobrat...:papa

mas to tam aj s fotkymi... ak chces vacsie fotky tak mozno ich este niekde najdem, ale neslubujem.:D

[upravil dne 23/2/10 Micky99]

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Na podsvieteni klimy mi zrejme nesvieti jedna ziarovka( polovica mi svieti druha nie),su tam take iste ziarovky ako tie co osvetluju panel pal.pocitaca? aby som to mal dopredu pripravene.Mam starsi model - 2002 s manul. klimou . A druha otazka , kolko by mi to zabralo cca casu? Podla toho co som cital je to dost pracne,vzhladom k tomu ,ze treba demontovat cely stredovy panel. Neviete za kolko by to zmakli v Peugeote ? velmi sa mi do toho nechce!

Odesláno

Tak zdarec,já jsem to měnil před dvěma týdny a je to v pohodě(pokud máš aspoň trochu zručnosti) V klimatizaci jsou 2 žárovky 1,2w 12 voltové,celoskleněné. Já jsem měl sundanéj středový tunel a spodek panelu.Pak jsem vytáhl kastlík pod radiem,odpojil autorádio. Pak jsem odšrouboval 4 šroubky od klimatizace .Co nejvíc jsem to otočil (co mě pustily lanka) a tenkýma kleštikama jsem vytáhl žárovky.A ještě jsem vyměnil žárovku v popelniku.Pak zpátky obracený postup.Koukal jsem kolik se tam dostane nepořádku. Teď to svítí moc pěkně,tak ať se dílo podaří. :super

Odesláno
Původně zaslal: jaronick

Zdarec, mam taky mensi problem s podsvietenim panela klimatizacie.

[upravil dne 23/2/10 jaronick]

Koukám, že má můj Jean na dálném východě bratříčka. :potlesk:potlesk:potlesk:papa:papa

• O 4 týdny později...
Odesláno

Pred niekoľkými dňami aj mne podsvietenie panela manuálnej klimatizácie prestalo fugovať a musím sa poďakovať vám za rady ktoré ste tu napísali, pretože som to zvládol aj ja. Snáď moja rada: pri výmene dvoch žiaroviek ktoré sa nachádzajú na zadnej strane klímy netreba pri vyťahovaní objimky ťahať klieštami nasilu ale stačí prstami pootočiť objimku o 90° do jednej alebo druhej strany a potom ju v pohode lahučko vyberete. Ja som to zbytočne ťahal a potom som si len pokrývil plechové držiačiky na objimke žiarovky.:D

• O 1 měsíc později...
  • O 7 měsíců později...
Odesláno

No to by malo byt jedno ide o ten strieborny ram ktorý odmontuješ aby si sa dostal k tomu panelu klimy a keby si chcel skontrolovat poistky tak to už vobec s radiom nič spoločné nemá:aut poistkovú skrinu máš pri volante na lavo.

Odesláno

Dneska známá projede na zkoušku mojí 307, aby věděla jak se v ní sedí, řídí.

Tak snad Lvíček nezklame:D

V aaa to rozhodně kupovat nebude. Je to nějaký menší bazar u nás. Určitě jí pak ještě proklepnu podle VINu auto a doporučím jí, aby šla z nějakým mechanikem nebo z někým kdo autům trochu rozumí.

Odesláno
Dneska známá projede na zkoušku mojí 307, aby věděla jak se v ní sedí, řídí.

Tak snad Lvíček nezklame:D

V aaa to rozhodně kupovat nebude. Je to nějaký menší bazar u nás. Určitě jí pak ještě proklepnu podle VINu auto a doporučím jí, aby šla z nějakým mechanikem nebo z někým kdo autům trochu rozumí.

Tesne vedla:super

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Vcera som sa aj ja pustil do vymeny ziaroviek na ovladani kureria a klimy. Rozobral to cele bolo celkom v poho ale vybrat ziarovky to bol hotovy porod ,aj tak sa mi podarilo vymenit iba jednu...nemal som uz tolko casu a ani nervy.Ten pristup je tam naozaj \"uzasny\" ...keby aspon tie umele patice v ktorych su ziarovky su vacsie ...prstami nie a nie pootocit. Musim to nejak inak...nejakymi malymi kliestami prip. klucom, mate nejaky zlespovak?

p.s. vsimol som si jednu vec, ktoru som si doteraz neuvedomil. Mam aktivovane automaticke rozsvecovanie svetiel a pri dennom svieteni mam stale posvieteny panel kurenia a klimy a to je asi aj dovod preco sa ziarovky vypalili. Nerozumiem preco musi panel kurenia byt stale podsvieteny...je to naozaj nedomyslene! Dalo by sa to nejak deaktivovat? Ako to mate vy?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...