Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Všechny zdravím.

Poslední dobou mám problém s brzděním. Občas se mi stane, že při běžném brzdění na suché silnici začne účinkovat ABS. Někdy v pedálu cítím jen lehké škubání, ale naposledy se mi stalo, že mi to v pedálu kopalo tak intenzivně, jakobych brzdil na ledovce. Myslel jsem, že to nedobrzdím... To už bylo docela nebezpečné :nevim Při dalším brzdění už se to neprojevilo. Projeví se to jen občas a při jakékoliv rychlosti.

Na jaře se chystám na brzdy podívat (výměna brzdové kapaliny, odvzdušnění...), protože brzdnej účinek v závislosti na sešlápnutí pedálu nic moc a brzdovka už je tam něco přes dva roky :blicismajlik Myslíte, že stav brzovky (stáří, zavzdušnění...) může zapříčinit můj problém s ABS? Nebo by mohla chyba být někde jinde? :myslim

Díky za každou radu!

Odesláno

Tak jo, děkuju za radu, zajedu s tim do servisu hned jak to bude možný. A dokážete někdo zhruba odhadnout přibližnou cenu za diagnostiku a výměnu toho umírajícího čidla?

Dokážu to čidlo vyměnit sám?

[upravil dne 19/2/10 Cune]

Odesláno

Hmmm, šikovný pán! :super

Pokud by se dal stav čidla zjistit pouhým změřením odporu, neměl by to býti zas až takový problém... :myslim

[upravil dne 19/2/10 Cune]

Odesláno

No, ještě by to mohl dělat sníh a led v kroužku ABS na některém kole, pokud se zanesou zuby tak se to pro snímač tváří jako že kolo stojí a sepne se ABS,muže být zanesená jen část, pak to nejspíš při vyšší rychlosti neudělá a při nižží to muže blbnout

Odesláno

Taky mě napadlo, že to tam bude zasviněný, ale včera jsem jel po dálnici z Plzně do Hradce K. a těsně před cílem se mi to stalo. Celou cestu se auto nedostalo do kontaktu se sněhem. Stejně se se na to při vhodné přípežitosti podívám. Dík :papa

Guest servisman
Odesláno

mělo by to jíti proměřit asi u jednotky ABS kde je svorkovnice

[upravil dne 21/2/10 honza406-komisar]

Odesláno

Momentálně nejsem doma a nemám vhodné podmínky pro to, abych pod auto lez. Každopádně se na to příští týden zespoda mrknu, případně zkusím proměřit ty odpory. Dám potom vědět, co jsem zjistil nebo nezjistil. Při nejhorším s tim zajedu někam do servisu...

Zatím všem díky za rady a informace, určitě mi to pomůže :super

Odesláno

Diagnostika snimača ABS

Zkontrolujte konektor(y): Zkontrolujte konektor(y) a pokud je to potřeba vyčistit nebo přichytit je pro zajištění dobrého připojení.

Zkontrolujte odpor:

Vypněte zapalování. Demontujte konektor senzoru snímání.

Změřte odpor mezi oběma piny snímacího senzoru. Porovnejte se specifikovaným odporem.

Pokud je přítomno, zkontrolujte stínění:

Přesvědčete se, že vedení snímače nejsou zkratována připojením stínění. Přesvědčete se, že stínění je připojeno ke kostře.

Zkontrolujte připojení k řídicí jednotce (ECU):

Vypněte zapalování. Demontujte konektor senzoru snímání a elektronické řídící jednotky (ECU).

Změřte odpor mezi oběma svorkami konektoru a odpovídajícími svorkami v konektoru řídicí jednotky (ECU). Měl by být < 1 ohm. Pokud ne, kontrolujte vedení.

Zkontrolujte signál senzoru:

Připojte osciloskop k oběma signálovým pinů řídicí jednotky (ECU). Natočte kolo a porovnejte se zobrazenou obrazovkou.

Odesláno
Původně zaslal: honza406-komisar

co jsem dal obr tak pod auto nemusíš

Ten obrázek je super, ale chtěl bych se podívat na spodek, jestli to tam neni někde mechanicky poškozený. Zkusím se tady zeptat, jestli tu někdo náhodou nemá multimetr, abych to alespoň moh proměřit.

Odesláno

Na pretrhnutý kábel to nevyzerá, to by ti vkuse svietila kontrolka. Tipujem nejaký konektor s prechodovým odporom, preto rj chybne vyhodnocuje priebeh signálu, vadné čidlo, alebo ten prasknutý alebo špinavý krúžok na poloosi/náboji.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...