Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.6 HDI a osobní přívěs

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: bara

Hoši vidím,že jsem pěkně píchl do vosího hnízda.Zkrátka ti co máte ty kňoukadla 1.4 a 1.6 moc dobře víte,že je to na prd,ale bojíte si to přiznát,že jste udělali volovinu při koupi a móóóc dobře víte ,že je to v kopci naložené ůpně v prdeli a nedej bože za tím mít ještě vlek,tak to auto natáhnete jako autobus a opřesto tu obhajujete neobhájitelné.Tak to vidím já.

Prečo sa teda vodíš na 80kw kolobežke - ty Schumacher :blicismajlik

Odesláno

Někteří nechápou,že jízda i s 1,6 nebo 1,4 je také pohodová;)samozřejmě když budu mít 3,0 litr tak je lepší:Pale abych kvůli tomu na pár týdnů kupoval tak výkoný auto/ a to na to mám!!:P/si myslím je blbost:rokerjinak měl sem 14 aut 1,1 až po 12 ltr/480PS:super

Odesláno

Ja by som sa nebál ťahať za 1,6 HDi 1000 kg príves. Najslabší element u tohoto motoru je spojka a dvohmotový zotrvačník. Ja ťatávam za Partnerom 2,0 HDi vozík, ktorý máva hmotnosť od 800 do 1600 kg. Auto má 270 000 km a zatiaľ nie je problém.

Odesláno

teď je ještě otázkou, co znamená že to do kopce nejede, že to nechce více jak 110? jak 70? Podle mě to musí jet úplně v pohodě, i ten přívěs to zvládne, samo že ne v nějakým ostrým tempu, ale když si vzpomenu za čim všim se tahalo, tak tohle to zvládne úplně krásně, taky záleží na řidiči samozřejmě

Odesláno
Původně zaslal: pajo30

Hoši vidím,že jsem pěkně píchl do vosího hnízda.Zkrátka ti co máte ty kňoukadla 1.4 a 1.6 moc dobře víte,že je to na prd,ale bojíte si to přiznát,že jste udělali volovinu při koupi a móóóc dobře víte ,že je to v kopci naložené ůpně v prdeli a nedej bože za tím mít ještě vlek,tak to auto natáhnete jako autobus a opřesto tu obhajujete neobhájitelné.Tak to vidím já.

To je pravda, to jsem si ani nevšiml... :D. To mně příjde ještě více úsměvné... :D Já si dle jeho slov myslel, že jezdí v minimálně 3.0 L benzín... a on v 2.0 80 kW :D. Asi netušíš, že tvůj motor je na jízdní vlastnosti úplně stejný jako 1.6 HDi co ?? Ba 1.6 má lepší křivku krouťáku a zabírá od nižších otáček atd.... To mě fakt rozseklo :cool:

Odesláno

Je krásný, jak si tady každej hájí to svoje :D Jezdilo se 406kama v 1,9TD a nikdo tenkrát neříkal, že se s tim nedá jezdit a to bylo synonymum pro lenost. Všechno je to o řidiči, i s 1.6hdi se dá jezdit svižnějc než jezdí většina majitelů vyšších obsahů. Si pamatuju, že když jsem měl 406 v 1,9TD, tak jsem byl vždycky z těch rychlejších aut na silnici a pochybuju, že 407ma s 1,6 pojede hůř.

Odesláno
Původně zaslal: Radek 306

...... ale když si vzpomenu za čim všim se tahalo, tak tohle to zvládne úplně krásně, taky záleží na řidiči samozřejmě

Ano, přívěsy se tahaly za lecčíms - pamatuju si třeba naše soudruhy z NRD, kterak jezdili se soupravou Trabant 601 & polský karavan (tuším N 126) a byli schopni se s takovou soupravou přesunovat z domova až na Slovensko - je ale otázka, zda bychom podobný \"zážitek\" chtěli prožít i my nyní (v té době se jezdilo i podstatně nižšími rychlostmi a hustota provozu byla též úplně jinde).

Jinak si myslím, že samozřejmě LZE i za 1,6 HDI tunový přívěs táhnout, ale pro motor to bude celkem zabíračka a asi bych si dokázal představit i mnohem lépe ztrávenou dovolenou.

Odesláno

1.6HDI 80+2lidi+ vozík +700kG nákladu na něm...

Na dálnici 130km/h a autíčko si jen lebedilo a nebyl problém dále zrychlit

Žádným nedostatkem výkonu jsem netrpěl

Žádná brzda provozu jsem nebyl

Nikde na dálnici jsem v kopci nemusel naložený podřazovat na 4

Vůbec mi nepřipadalo, že by se motor trápil

Kombinovaná spotřeba 5.6l na 600km trase

Odesláno

Ale chlapi co se tady hádáte? Já jsem jel s citroenem c8 2l hdi 79kw, táhl jsem dvojosák vlek na něm 2500kg a nemůžu říct, že jsem zavazel na cestě, normálně to jelo jen rozjezdy pomalejší jinak ok.:papa

Odesláno
Původně zaslal: Hamin

Původně zaslal: pajo30

To je pravda, to jsem si ani nevšiml... :D. To mně příjde ještě více úsměvné... :D Já si dle jeho slov myslel, že jezdí v minimálně 3.0 L benzín... a on v 2.0 80 kW :D. Asi netušíš, že tvůj motor je na jízdní vlastnosti úplně stejný jako 1.6 HDi co ?? Ba 1.6 má lepší křivku krouťáku a zabírá od nižších otáček atd.... To mě fakt rozseklo :cool:

Jj tutootázku jsem mu položil již před dvěma dny po jeho prvním příspěvku a ještě na ni nedokázal odpovědět. Jen uvedl své psychologické názory.

Guest jyrka_v
Odesláno

No, koukám, že se dobře míněná otázka zvrhla ve slušnej flame...

Ale vidím to tak, že se koupí koule a přívěs se poveze za manželky C-Maxem 1.8 benzínem.

To jen tak pro kompletní informace :-)

A jestli chcete, tak hádka může pokračovat těmito tématy:

- Co je lepší, jestli benzín nebo nafta

- Co je lepší, jestli Peugeot nebo Ford

- Kdo má lepší diesel 1.6: Peugeot, Ford, Citroen, Mazda nebo Mini :D

- Kdo je větší kretén: Paroubek, Topolánek nebo autor dotazu :D

Odesláno

Nejlepší je kouknout na stránky http://www.towcar.info/ a zadat svoji kombinaci auto/motor/karavan a dostanu přesné info co od toho můžu čekat.

Já sám jsem tahal 1100 kg karavan za 1,6 80 kw benzínem ( P. Partner ) a dalo se to. Nafta má výhodu ve větším kroutícím momentu a tak kopce ( a hlavně rozjezdy v nich )nebudou takový adrenalín :)

Odesláno

No tak synovec má 406 66kw,má skoro tunovej karavan,je v karavan klubu a projezdil s nima celou evropu,když jedou v koloně,tak jim bohatě stačí.A jsou tam daleko silnější auta.Tak kdo nemá zkušenosti,tak ať tady neplácá nesmysly.

Odesláno

Ja si taky nemyslim ze by 1.6 ve 407 bylo malo mame jednu v praci a jede to dost svizne.Ja ridim rocne strasnou spoustu aut od vectry 1.6 8v az po treba nejake porsche cayenne 550hp.Mi se jezdi v kazdem aute dobre protoze vim ze treba tohle je 1.6ka a jede tak jak by mela a kazde auto se mi zda vzhledem ke svemu veku a obsahu a kdo vi cemu jeste na jezdeni super.Vim co od jakeho muzu chtit a jede kazde tak jak ma a jak bylo vyrobene a urcene.

Odesláno
Původně zaslal: bubakkaja

Ja si taky nemyslim ze by 1.6 ve 407 bylo malo mame jednu v praci a jede to dost svizne.Ja ridim rocne strasnou spoustu aut od vectry 1.6 8v az po treba nejake porsche cayenne 550hp.Mi se jezdi v kazdem aute dobre protoze vim ze treba tohle je 1.6ka a jede tak jak by mela a kazde auto se mi zda vzhledem ke svemu veku a obsahu a kdo vi cemu jeste na jezdeni super.Vim co od jakeho muzu chtit a jede kazde tak jak ma a jak bylo vyrobene a urcene.

Naprosto přesně a výstižně řečeno :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...