pajo30 Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 Původně zaslal: bara Hoši vidím,že jsem pěkně píchl do vosího hnízda.Zkrátka ti co máte ty kňoukadla 1.4 a 1.6 moc dobře víte,že je to na prd,ale bojíte si to přiznát,že jste udělali volovinu při koupi a móóóc dobře víte ,že je to v kopci naložené ůpně v prdeli a nedej bože za tím mít ještě vlek,tak to auto natáhnete jako autobus a opřesto tu obhajujete neobhájitelné.Tak to vidím já. Prečo sa teda vodíš na 80kw kolobežke - ty Schumacher Citovat
Holland Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 Někteří nechápou,že jízda i s 1,6 nebo 1,4 je také pohodová;)samozřejmě když budu mít 3,0 litr tak je lepší:Pale abych kvůli tomu na pár týdnů kupoval tak výkoný auto/ a to na to mám!!:P/si myslím je blbost:rokerjinak měl sem 14 aut 1,1 až po 12 ltr/480PS:super Citovat
ace11 Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 Jasně že stačí 1.6 HDi,ja mám i Felicii 1.6 je sice lehčí,ale má mín kw a i tak si to frčí skvěle i do kopce Citovat
Martinsk Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 Ja by som sa nebál ťahať za 1,6 HDi 1000 kg príves. Najslabší element u tohoto motoru je spojka a dvohmotový zotrvačník. Ja ťatávam za Partnerom 2,0 HDi vozík, ktorý máva hmotnosť od 800 do 1600 kg. Auto má 270 000 km a zatiaľ nie je problém. Citovat
Radek 306 Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 teď je ještě otázkou, co znamená že to do kopce nejede, že to nechce více jak 110? jak 70? Podle mě to musí jet úplně v pohodě, i ten přívěs to zvládne, samo že ne v nějakým ostrým tempu, ale když si vzpomenu za čim všim se tahalo, tak tohle to zvládne úplně krásně, taky záleží na řidiči samozřejmě Citovat
Hamin Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 Původně zaslal: pajo30 Původně zaslal: bara Hoši vidím,že jsem pěkně píchl do vosího hnízda.Zkrátka ti co máte ty kňoukadla 1.4 a 1.6 moc dobře víte,že je to na prd,ale bojíte si to přiznát,že jste udělali volovinu při koupi a móóóc dobře víte ,že je to v kopci naložené ůpně v prdeli a nedej bože za tím mít ještě vlek,tak to auto natáhnete jako autobus a opřesto tu obhajujete neobhájitelné.Tak to vidím já. Prečo sa teda vodíš na 80kw kolobežke - ty Schumacher To je pravda, to jsem si ani nevšiml... . To mně příjde ještě více úsměvné... Já si dle jeho slov myslel, že jezdí v minimálně 3.0 L benzín... a on v 2.0 80 kW . Asi netušíš, že tvůj motor je na jízdní vlastnosti úplně stejný jako 1.6 HDi co ?? Ba 1.6 má lepší křivku krouťáku a zabírá od nižších otáček atd.... To mě fakt rozseklo Citovat
Ajdamek Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 Je krásný, jak si tady každej hájí to svoje Jezdilo se 406kama v 1,9TD a nikdo tenkrát neříkal, že se s tim nedá jezdit a to bylo synonymum pro lenost. Všechno je to o řidiči, i s 1.6hdi se dá jezdit svižnějc než jezdí většina majitelů vyšších obsahů. Si pamatuju, že když jsem měl 406 v 1,9TD, tak jsem byl vždycky z těch rychlejších aut na silnici a pochybuju, že 407ma s 1,6 pojede hůř. Citovat
Medvěd Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 Původně zaslal: Radek 306 ...... ale když si vzpomenu za čim všim se tahalo, tak tohle to zvládne úplně krásně, taky záleží na řidiči samozřejmě Ano, přívěsy se tahaly za lecčíms - pamatuju si třeba naše soudruhy z NRD, kterak jezdili se soupravou Trabant 601 & polský karavan (tuším N 126) a byli schopni se s takovou soupravou přesunovat z domova až na Slovensko - je ale otázka, zda bychom podobný \"zážitek\" chtěli prožít i my nyní (v té době se jezdilo i podstatně nižšími rychlostmi a hustota provozu byla též úplně jinde). Jinak si myslím, že samozřejmě LZE i za 1,6 HDI tunový přívěs táhnout, ale pro motor to bude celkem zabíračka a asi bych si dokázal představit i mnohem lépe ztrávenou dovolenou. Citovat
jindra73 Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 1.6HDI 80+2lidi+ vozík +700kG nákladu na něm... Na dálnici 130km/h a autíčko si jen lebedilo a nebyl problém dále zrychlit Žádným nedostatkem výkonu jsem netrpěl Žádná brzda provozu jsem nebyl Nikde na dálnici jsem v kopci nemusel naložený podřazovat na 4 Vůbec mi nepřipadalo, že by se motor trápil Kombinovaná spotřeba 5.6l na 600km trase Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 20. únor 2010 Odesláno 20. únor 2010 Ale chlapi co se tady hádáte? Já jsem jel s citroenem c8 2l hdi 79kw, táhl jsem dvojosák vlek na něm 2500kg a nemůžu říct, že jsem zavazel na cestě, normálně to jelo jen rozjezdy pomalejší jinak ok. Citovat
Laďa Odesláno 21. únor 2010 Odesláno 21. únor 2010 Původně zaslal: Hamin Původně zaslal: pajo30 Původně zaslal: bara Hoši vidím,že jsem pěkně píchl do vosího hnízda.Zkrátka ti co máte ty kňoukadla 1.4 a 1.6 moc dobře víte,že je to na prd,ale bojíte si to přiznát,že jste udělali volovinu při koupi a móóóc dobře víte ,že je to v kopci naložené ůpně v prdeli a nedej bože za tím mít ještě vlek,tak to auto natáhnete jako autobus a opřesto tu obhajujete neobhájitelné.Tak to vidím já. Prečo sa teda vodíš na 80kw kolobežke - ty Schumacher To je pravda, to jsem si ani nevšiml... . To mně příjde ještě více úsměvné... Já si dle jeho slov myslel, že jezdí v minimálně 3.0 L benzín... a on v 2.0 80 kW . Asi netušíš, že tvůj motor je na jízdní vlastnosti úplně stejný jako 1.6 HDi co ?? Ba 1.6 má lepší křivku krouťáku a zabírá od nižších otáček atd.... To mě fakt rozseklo Jj tutootázku jsem mu položil již před dvěma dny po jeho prvním příspěvku a ještě na ni nedokázal odpovědět. Jen uvedl své psychologické názory. Citovat
Guest jyrka_v Odesláno 21. únor 2010 Odesláno 21. únor 2010 No, koukám, že se dobře míněná otázka zvrhla ve slušnej flame... Ale vidím to tak, že se koupí koule a přívěs se poveze za manželky C-Maxem 1.8 benzínem. To jen tak pro kompletní informace :-) A jestli chcete, tak hádka může pokračovat těmito tématy: - Co je lepší, jestli benzín nebo nafta - Co je lepší, jestli Peugeot nebo Ford - Kdo má lepší diesel 1.6: Peugeot, Ford, Citroen, Mazda nebo Mini - Kdo je větší kretén: Paroubek, Topolánek nebo autor dotazu Citovat
Hamin Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Flame slušnej, ale prostě názor se napsat musí Jináč: -nafta -Peugeot -TPCA -Oba (P+T) Citovat
p.rose Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Nejlepší je kouknout na stránky http://www.towcar.info/ a zadat svoji kombinaci auto/motor/karavan a dostanu přesné info co od toho můžu čekat. Já sám jsem tahal 1100 kg karavan za 1,6 80 kw benzínem ( P. Partner ) a dalo se to. Nafta má výhodu ve větším kroutícím momentu a tak kopce ( a hlavně rozjezdy v nich )nebudou takový adrenalín Citovat
Jurko Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 No tak synovec má 406 66kw,má skoro tunovej karavan,je v karavan klubu a projezdil s nima celou evropu,když jedou v koloně,tak jim bohatě stačí.A jsou tam daleko silnější auta.Tak kdo nemá zkušenosti,tak ať tady neplácá nesmysly. Citovat
bubakkaja Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Ja si taky nemyslim ze by 1.6 ve 407 bylo malo mame jednu v praci a jede to dost svizne.Ja ridim rocne strasnou spoustu aut od vectry 1.6 8v az po treba nejake porsche cayenne 550hp.Mi se jezdi v kazdem aute dobre protoze vim ze treba tohle je 1.6ka a jede tak jak by mela a kazde auto se mi zda vzhledem ke svemu veku a obsahu a kdo vi cemu jeste na jezdeni super.Vim co od jakeho muzu chtit a jede kazde tak jak ma a jak bylo vyrobene a urcene. Citovat
Hamin Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Původně zaslal: bubakkaja Ja si taky nemyslim ze by 1.6 ve 407 bylo malo mame jednu v praci a jede to dost svizne.Ja ridim rocne strasnou spoustu aut od vectry 1.6 8v az po treba nejake porsche cayenne 550hp.Mi se jezdi v kazdem aute dobre protoze vim ze treba tohle je 1.6ka a jede tak jak by mela a kazde auto se mi zda vzhledem ke svemu veku a obsahu a kdo vi cemu jeste na jezdeni super.Vim co od jakeho muzu chtit a jede kazde tak jak ma a jak bylo vyrobene a urcene. Naprosto přesně a výstižně řečeno Citovat
dzavel Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 Krom toho jsetli Ti to auto utáhne je nutné mít i příslušný řp B+E. Citovat
p.rose Odesláno 22. únor 2010 Odesláno 22. únor 2010 B+E není potřeba, pokud součet celkových hmotností vozidel v soupravě není větší než 3500 kg Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.