Michael coupé Odesláno 17. únor 2010 Autor Odesláno 17. únor 2010 Dnes Děčín - Ústí popojíždění, zpět a stále jedu :-),rezerva nesvítí :-) , zítra do Prahy,zpět předpokládám tankování,ale uvidíme :-) Citovat
Michael coupé Odesláno 17. únor 2010 Autor Odesláno 17. únor 2010 po zadělání egru cítím lepší a delší tah,ale třeba je to jen můj dojem Citovat
Michael coupé Odesláno 18. únor 2010 Autor Odesláno 18. únor 2010 lehce přes 1320km,rozsvítila se rezerva,tak jsem tankoval :-) ,ale i tak je to pěkné když vezmu,že 500km byly couračky sem tam Citovat
pagot Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 takze na 75l si najel 1320 km z toho 800km po dalnici rychlosti 150-200km/h 500km couracky takze mas zazracnou spotrebu ba primo kouzelnou ,temer neuveritelnou , nemel jsi tam pred tankovanim o takovejch 15l vice nez jsi to zacal merit ? 15l v nadrzi je temer take sucho )) Citovat
AnotherOne Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Objem nádrže je okolo 80l podľa príručky. Citovat
pagot Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 dam tam 85l a nikde nic netece a v hrdle naftu taky nevidim ) ,nicmene ja mu tu spotrebu preju je opravdu kouzelna:D , leckdo se hrka v mensim aute o mnoho pomaleji a s vetsi spotrebou nez Michael coupé Citovat
shwaara Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Já nikdy ještě nedal víc jak 76,xxl. Vždy už docela dlouho svítila rezerva, dojezd podle PC 0km (ale on kecá, protože ukazuje třeba 30 a pak už nic) a už jsem na to neměl nervy Třeba mám nádrž trochu menší, kdo ví. Kámoš měl u Altey nádrž menší asi o 20l, tak mu ji vyměnili Taky tvrdili, že ten objem je jen přibližný... ) Citovat
Michael coupé Odesláno 19. únor 2010 Autor Odesláno 19. únor 2010 Tak jasně je to +- ,ale i tak fajn,jen sleduju,že co mi udělal to těsnění,nove hadičky od vstřiků,EGR,ložiska v kolech a Fap,tak je to lepší se spotřebou a auto jede určitě líp. Citovat
P607Olda Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Spotřebě věřím, taky mívám mezi 5,1 až 5,9 l. Dobré je, že Ti to tak málo žere i při velké rychlosti. Já jezdím s touto spotřebou po okreskách. Citovat
foxo Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Původně zaslal: Michael coupé Tak jasně je to +- ,ale i tak fajn,jen sleduju,že co mi udělal to těsnění,nove hadičky od vstřiků,EGR,ložiska v kolech a Fap,tak je to lepší se spotřebou a auto jede určitě líp. to ze mas pretesneny motor spotrebu neznizi. Vzdit kdyz byl novej, taky byl tesny. Mimoto EGR spotrebu neovlivnuje. Otevira se jen v omezenych rezimech a otackach motora, pri zatahu je zavrety (ked funguje spravne), takze je to len pocit. Ja ho mam zaslepenej taky, ale len kvuli tomu, aby nesel bordel do sani. FAP zvysuje spotrebu motoru, hlavne kdyz je \"vypalovany\" naftou, ale myslim, ze 2.2 HDi se regeneruje aditivem z nadrzky, takze to nebude v spotrebe taky rozdil s FAPem a bez neho... Citovat
Michael coupé Odesláno 19. únor 2010 Autor Odesláno 19. únor 2010 egr pouští na začátku a pak při vyšších otáčkách,proto se emise dělaj na plnej kotel (nebo se pletu?) a myslím,že to má co dělat se spotřebou,protože když poběžíš za autem u vejfuku,tak taky budeš potřebovat víc čistého vzduch a poběžíš pomaleji a víc se namáháš něž kdyby jsi běžel v lese v pěkném a čistém vzduchu (blbé přirovnání,ale je to,tak) pokud se mu lépe dýchá,tak podle mě jede líp s menším nárokem na přísun paliva. Opravte mě jestli se pletu... Citovat
foxo Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 EGR propousti vyfukove plyny do sani. Proc? Dieslovy motor spaluje naftu v velkym prebytkem kysliku. Kdyz mu slapnes na plne gule, vstreky davaju maximalne mozne mnozstvo nafty, takze v takemto pripade teho \"prebytecnehu kysliku\" je tam minimum, az zadne. Ale kdyz jedes s lehkou nohou, motor si ajtak nasava tolik vzduchu, kolik dokaze, ale ponevac slapes jen mirne na plyn, tak dava jen mirne mnozstvo nafty, a tu dochadza ke spalovani s prebytkem kyslika. A co to znamena? Nespalene atomy kyslika nepohrdnou atomy dusiku, slouci se, coz vytvari jejich oxidy coz je nemile prirode. Jak tomu zamezit? Cez EGR se vraca pod tlakem vyfukove plyny, ktere omezi satí vzuchu do motoru. U nekderych motoru pracuje klapka sucasne s EGR, pac u preplnovanych motoru se vyfukovym plynum do sani moc nechce. Dalsi aspekt vyf. plynu v sani je ten, ze diki nim dochazi ve valcich ke spalovani pri nizsich teplotach, coz take samo o sobe napomaha mensi tvorbe COx. Snazil sem se to nejak laicky vysvetlit, tak snad to pomuze... Tvoje porovnani, ze lepsi se utika v cerstvem lese... EGR vi, kedy si moze dovolit do saní pustit spalyny. Nijak neovlivnuje motor po vykonovej stranke (leda tak, ze po xxx kilakoch zasere sani, a tak to muze znizit vykon motoru), ale tak, ze teraz zaslepis EGR, a zitra ti bude jezdit lepe nez vcera, to je blbost. EGR proste redukuje prebytecnej kyslik, kterej by motor stejnak nijak nevyuzil... [upravil dne 19.2.2010 foxo] Citovat
pagot Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Původně zaslal: P607Olda Spotřebě věřím, taky mívám mezi 5,1 až 5,9 l. Dobré je, že Ti to tak málo žere i při velké rychlosti. Já jezdím s touto spotřebou po okreskách. je to primo zahadne protoze 150-200km/h je uz dost na -+ 5.6l/100 ,ale mozne je vse Citovat
shwaara Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 \'Průměr\' 150-200 znamená vlastně průměr 175, čili tachometrových cca 180. A mít ve 180 spotřebu kolem 4,5l........ no třeba foukal velmi silný vítr do zad Citovat
pagot Odesláno 19. únor 2010 Odesláno 19. únor 2010 Původně zaslal: Michael coupé a já fap nemám ja taky ne ,egr jsem mel rozdelany na 2.2hdi ze zvedavosti ,zkouseli jsme to zaslepit ale hazelo to chybu ,pak se to povedlo ze se zadna hlaska neobevovavala ,ale spis se me zdalo ze motor jde hure od spoda a volnobeh nebyl tak klidnej , pokud bych vedel ze motor pujde k lepsimu egr bych bez vahani odstavil predpokladam ze to mas zaslepene nekde pred ventilem a ovladani egr si nechal v provozu aby jednotka nic nepoznala ,kamarad to mel zaslepene nekolik tisic km az na vstupu do beranu ,ale cely potruby vcetne egr se mu na srazku zafoukalo sazema \"nevratne zaslepeni\" ) popis me pls kde to mas zaslepene ,jestli jsis to tedas delal sam ,dekuji Citovat
Michael coupé Odesláno 19. únor 2010 Autor Odesláno 19. únor 2010 psal jsem podle palubaku 98 tu jedeš 130 tu z kopce 200 a tu 150 pac jsi v německu a dá se v klidu a relativně bezpečně jed Citovat
Burianekmiroslav Odesláno 18. červenec 2014 Odesláno 18. červenec 2014 Čau chlapi teď jsem si pořídil Peugeota 406 2.2 HDI chtěl bych se zeptat jak je to ze spotřebou? Mě to ukazuje okolo devíti když jedu normálně je to normální? Myslím že asi ne, ale nevím tak se ptám.. Díky moc za odpověď Citovat
P607Olda Odesláno 18. červenec 2014 Odesláno 18. červenec 2014 Ne, to máš obrácený displej:P, 6 je správně. Citovat
Kupca Odesláno 18. červenec 2014 Odesláno 18. červenec 2014 Michale moc pěkná pohádka, jsem sice z daleka, ale takový auto bych chtěl vidět co takhle jezdí a tak málo žere. Dojedu, zapaltím ti plnou do 607, skočíme do Německa a pojedeš 1000 km 150 a pak natankujeme. Pokud se vejdeš po 6, tak všechno zaplatím a budu ti říka \"Velký Vezíre\", pokud to dopadne obrácene žaplatíš ty mě cestu a dvojnásobek ceny tvého tankování. Souhlas, dobrá nabídka néé. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.