Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak sotva dva týdny si užívám perfektních startů, zas se objeví nějaká blbost.

Zaprvé občas začne řechtat motor jak traktor, zároveň spadne budík teploty na nulu. To už mě kdysy psal Oddie, nějaký čidlo. Druhej problém je žhavení, který se buď vůbec nezapne nebo to začne žhavit 10s po otočení kličem, někdy ale okamžitě. Nepřisuzuju to relé žhavení, připadne mě jakoby neveděl, že je studenej motor.

A v neposlední řadě dneska svítila cestou dom kontrolka baterky ale altík je podle mě ok, nic nepohaslo, teď sem po hodině v pohodě nastartoval. Zároveň nejede větrák topení.

Že by jenom blbá kostra nebo teplotní čidlo?

[upravil dne 1/3/2010 Fusion]

Odesláno

Pokud za běhu motoru odpojíš baterku, je dost velké riziko zničení diod v altíku napěťovými špičkami, které jinak baterka filtruje (závěrné napětí těch diod není nijak extra velké). Plus pak zničení el. obvodů s nedostatečnou ochranou, klidně může zařvat řj atd. Riziko je tím větší, čím méně spotřebičů je zapojeno. Kdysi se dělal brutální test altíků, jestli jsou OK tak, že se pozapínalo všechno co zapnout šlo a odpojila se baterka, ale nedoporučuju to.

Punkac: všechno špatně.

Odesláno

jj spotřeba 7-8 litrů u toho 51 kw motoru je normál :grr bohužel. Taky mi to tak žralo. Pak jsem vyhodil lucas a dal bosch a spotřeba klesla tak o 0,5 - 1 litr. No a pak jsem to auto prodal, protože se s tím nedalo svižně jezdit.

Odesláno

Tak ja nevim, ale co sme mneli partnera ve firme, 1,9 D tak dlhodobo tech 6 az 6,5 litru ... Pravda je ze nikdy nebol nejak pretazovany, par PC, nejaky rebrik, predlzovacky, vrtacky, kufre s naradim atd, nic extremne ...

Pravda o dynamickej jazde asi len tazko hovorit :D Na dialnici to pustilo po max 140 a pak ostala rucicka stat :D

Ale na pohodovu jazdu mestom, to nema chybu ... Lahucke servo, prijemna prevodova paka .. Este teraz s nim sem tam jazdim :)

Odesláno

Jedno a totéž Berlingo 1,9D (totéž co Partner) - když s tím jedu já, je to za 6,5, když s tím jede majitel, je to za 10. Když si někdo myslí, že si pomůže opřením plynu o podlahu...

Odesláno

Podle všeho pokles napětí způsoboval to rachotění (čidlo xy) a i problém se žhavením. Uvidme, zítra by měl být zrenovovanej altík.

Jezdím kotel ale jinak to ani nejde, do Prahy kopce jsou docela problém 100-110km/h ale pravda, že s 250kg vzadu není žádnej rozdíl. Pokud to roztáhnu tak se snažím držet těch 130, nemám čas jezdit 90, i když vím, že by spotřeba byla lepší.

Ve městě je to prefektní, to si nestěžuju, je to dobře pohyblivý. Naštěstí to udělá práci, ale na civil bych ten motor nechtěl.

Odesláno

záleží na typu motoru, já měl ten novější (auto rv 2003)s lucasem a řj. 51 kw-ten se mi zdá nejhorší i na spotřebu, ale zase lítal 150 v pohodě. Jeden tu v dědině má starý model, nalítáno přes 300 000 možná víc, jezdí s tím každý den a furt noha na podlaze a jezdí do 7mi litrů. Má kladický mechanický D motor s bosch čerpadlem 47 kw.

Odesláno

Kolega má C15, to je předchůdce. Původně v tom byla 1,8D, 44kW. Najezdila cca 600tis km, pak začala žrát olej, kolega sundal hlavu, začal vymýšlet kroužky a podobné blbosti, tak jsem mu tam místo toho nadělil motor 1,9D s najetými 120tis. Dneska je na tom dalších 150tis, jezdí to nějakých 50 ročně, takže ještě tak 6-8 let by měl vydržet. Neuvěřitelné auto.

Odesláno

Všechno má svý pro a proti. Já mám taky rád ty starý atmosféráky, však jsem je měl 10 let a pěkná řádka jich byla, ale dneska posadit kombíka do levého pruhu, na tempomatu odmáčknout 150 a jen držet volant má taky něco do sebe, na delších trasách. Kolega s tou C15 byl u Atlantiku, dohopsal tam tou devadesátkou mezi kamiony, to už by mi asi hráblo. Výlet Velorexem na Nordkap ani nepočítám, to už je fandovství...

Odesláno

Od atmosféry nelze počítat s pořádným výkonem, sám jsem jezdil v P309 - na toto auto dostatečný motor, taky má jen 850 kg - pak to jezdí krásně (předjíždění je kapitola jiná), ale okolo 4,5 litru se jezdit dalo :) Auto má tachometrově 280tkm, ale reál bude přes 500tkm, motor OK, převodovka sice volnějších, ale kasle zrezlá, pří výměně kol jsem udělal díru do prahu :(. Bohužel jsem jej musel již odstavit a mám 306 v HDi. Komfort jízdy je samozřejmě někde jinde, pokrok nezastavíš. Ale P309 je mi líto ... :fnuk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...