Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

mam moznost koupit 306 1.6i nebo 1.4i (\'97 a \'98) v kombiku.

Xtel byx se zeptat, jake je spotreba a jake jsou bezne problemy stimhle autem (podle kolegy co ma 406, ma spotrebu 6 - 8 litru, takze ta 306 by mohla mit mozna o neco min)

A jeste cemu se pri koupi tohodle vozu vyhnout. Da se podle skla poznat co to je za rok vyroby ?

Byl jsem se podivat na jedno auto (306 D) mel to byt rok 96 ale melo to jeste \"starou\" masku (jako 309), ale kdyz jsem se dival na nejakeho sedana z roku 98, tak ten mel tu masku stejnou.

Diky.

Odesláno

Šel bych do 1.6 nebo? je to konstrukčně jiný motor a chová se zejména v kombíku dospěleji. Závady a údržba jsou stejné, respektive výrazné závady žádné. Nezapoměň, že zadní náprava je stejné konstrukce jako na 205 a údržbu bude potřebovat.

Odesláno

Já můžu radit jen subjektivně - taky jsem si před koupí 306 vyzkoušel 1.4 i 1.6 a pak jsem vzal 1.6. Ta 1.4 prostě nějak nejela...

Bere mi to dlouhodobě (léto, zima, většinou jízdy po Praze, sem tam dálnice) 7,72. Ovšem co do toho leju Shell V-Power, má to lepší odpich, člověk se neudrží a šlápne tomu sem tam trochu víc na krček, takže jsem se v poslední době dostal na 8 litrů :D Ten ještě lepší Shell V-Power Racing jsem taky vyzkoušel, ale už k žádnému dalšímu zlepšení nedošlo, jen je zbytečně drahý, nebo by to možná asi chtělo jinak seřídit motor, a do toho nepůjdu.

Osobně myslím, že 1.4 je slabé, a 1.6 že je rozumný kompromis mezi tím, aby to jelo, a rozumnou spotřebou - protože nad těch 8 litrů bych spotřebu platit nechtěl (myslím pořídit si 1.8 nebo dvoulitra).

[Editován dne 13/9/04 Garfield]

Odesláno

No a modely - podle vzhledu bych bral auto, co by zepředu vypadalo jako nový typ, a zezadu jako starý, ten zadek se jim v novém typu podle mě moc nevyvedl ;) No, to asi nejde... Pokud vím, rok 96 byl poslední rok starého modelu. Dá se mrknout na okna - osamocené číslo je poslední rok letopočtu výroby (např. já tam mám trojku, tzn. je to ročník 1993). A jestli jít do naf?áka, to asi bude na tvém rozhodnutí, kolik toho najezdíš, jestli tě zajímá vyšší spotřeba. Benzín tě vyjde tak Kč 2,20 na kilometr, naf?ák 1,50 na kilometr (samozřejmě jen palivo). Což je při 15.000 km za rok rozdíl přes deset tisíc korun na palivu...

Odesláno

A projel ses s tim? Ja mam 1.4 (2000) , a kdyz jsem na jare kupoval auto, zkousel jsem i ty starsi 1.6, a po pravde receno jsem rozdil tech 15 koni nejak nepoznal, naopak to jelo hur, ale mohla to bejt nejaka chciplotina blbe jeta...

Me moje 1.4 prijde slusne svizna :P, no kdyz ji nalozim plne az po strechu tak uz je to horsi, ale nastesti to delam vyjimecne. Tri lidi a batohy v pohode. Tahne hezky, skvele se vytaci. Po meste mam spotrebu 6.9-7.1 at jezdim jak jezdim, s klimou nebo bez.

Odesláno

1.6 byla ve slabsi vybave a halvne byla bourana, rekli mi ze byla bourana LEHCE na prave zadni dvere, kdyz jsem se na to dival, dvere opravdu nesedely, ale asi o 2 cm precuhovaly u pantu a pak jsem se podival na prdel a uprostred byla slepena, takze podle me tomu nekdo urazil i prdel. Pan co tam byl mi tvrdil ze tohle maji vsexny kombiky, tak jsem se snim zacal ehm.. diskutovat, ze takhle jsem mel lepenou prdel na svem byvalem aute a shodou okolnosit tam byla i tam 1.4, do ktere jsme se podivala a ta to tam nemela. Oba dva auta byly dovozy, rok vyroby byl i podle oken 97. 1.6 nesla natocit asi tak 15 minut - motor zrezly jak sfina (1.4 vypadala uplne jinak), hlavne mel docela dost desivy zvuk, 1.4 tak nemal moc pravidleny zvuk, ale o hodne lepsi nez ta 1.6. Pak tam byl jeste 306 v sedanu, ale ten byl uz od pohledu bourany. Takze jsem zklaman. Po ceste domu jsem se stavoval v jednom bazaru, kde byla 306 (kratka) ale v TD (1.9) 1/99 ale cena byla trochu (pro me) moc - 184k.

Nevite o nejakem slusnem bazaru, resp nekom kdo prodava auta (nebourane, solidni jednani) v okoli prahy, popr i stredocesky kraj? Slysel jsem ze na pribramsku jsou docela dobre auta. Budu muset procist anonci, tam urcite na neco narazim.

Odesláno

Do 1,4 nechoď.Mluvím z vlastní zkušenosti.Před ní jsem měl šáde,takže když jsem do ní sednul zdálo se mi,že jede výborně.Teď s ní jezdím rok a už se pomalu začínám ohlížet po něčem silnějším.

Když jezdím sám jede dobře,ale když mám plné auto+kufr,tak je to lenoch,kterého musím dost točit.

A hlavně pokud chceš kombi,tak budeš určitě jezdit víc naložený,takže doporučuji 1,6 minimálně.

Odesláno

Kasli na 306 a kup si 806 :)

Za docela malo penez je to hodne muziky.. a muzes mit vselijake kombinace - vylet na fotbalove zapasy (8 lidi), 4 jedou na hory, dva stehujou obyvak ....

... proste nadhera :)

Nicmene mam dojem, ze uz te nikdo od te 1.4 neodradi.

Jinak, 306 Break se zacala delat docela pozde, myslim, ze od roku 96/97.. ale mozna se pletu.

Docela zajimava by byla 306 1.9 D / 51 kW - co jsem jednu videl, tak to byla taky 97, a stala nejakych 159, a to jen proto, ze nebyla bourana (byla na ni cedule - na ostatnich cedule nebyla ) Bejt bourana, byla by cena nizsi :)

Odesláno

Cau lidi. Mesic mam 306 1.4i. Novy model - sedan. Muzu porovnat se sedanem (starym) 1,9D. Nafta tahne odspoda. Benzin az vejs. Jinak to jede tak stejne. Spotreba u benzina asi o litr vetsi. Takze provoz (najedu 12000/rok) je skoro stejny. A jeste benzin.:Nizsi PC, mensi baterka... Brejky se delali jen novy modely od cca.97 a davali tam (myslim) motory s vetsim kroutakem (120). Starsi maj 111. Zalezi na tom, jestli jezdis normalne. 1.4 zvlada bez problemu se slusnou spotrebou. (Mam cca6,8 dost mesto, tuhle po dalnici+okresky 6,5) nebo mas radsi sviznejsi jizdu. (spotreba asi o neco vetsi-ve meste o vic.) Ja bych nemenil (mozna za neznicitelnej 1,9D:-)) Dobrou ruku pri vyberu.Honza.

Odesláno
Napsán autorem lampa

mam moznost koupit 306 1.6i nebo 1.4i (\'97 a \'98) v kombiku.

Xtel byx se zeptat, jake je spotreba a jake jsou bezne problemy stimhle autem (podle kolegy co ma 406, ma spotrebu 6 - 8 litru, takze ta 306 by mohla mit mozna o neco min)

A jeste cemu se pri koupi tohodle vozu vyhnout. Da se podle skla poznat co to je za rok vyroby ?

Byl jsem se podivat na jedno auto (306 D) mel to byt rok 96 ale melo to jeste \"starou\" masku (jako 309), ale kdyz jsem se dival na nejakeho sedana z roku 98, tak ten mel tu masku stejnou.

Diky.

1.6 nežere o moc víc, než 1,4 , když jí budeš nakládat, tak dokonce míň. Lepší je novej model pochopitelně. Náklady na provoz mezi Diesel a Benzín se ti vrátí, když budeš opravdu hodně jezdit, jinak to nemá smysl řešit. Klasické závady, čepy přední nápravy, přední ložiska, křivé kotouče, silentbloky, opravdu hodně na našich silnicích odchází. Samozřejmě se podívej, jestli tě v nejblížsí době nečeká výfuk. V tomhle stáří jsou bouraná víceméně všechny auta, že je něco lehce ?uklý bohužel ve většině bazarů znamená, že je to pořádná zmaštěnka. Jakmile je to křivý nebrat. Vzadu je pevná náprava, a když to vezmeš na GEO, dozvíš se během chvilky, jestli to jede rovně, nebo je to 4 stopý vozidlo. Neznám skoro žádnej bazar, kde by bylo dobrý něco kupovat, všude je to stejný, stočenej tacháš, bouračky jako kráva zamaskovaný vady....

Musíš si prostě dávat bacha.

Odesláno

1.4 uz neni, uz ji prodali. Shanim dal... :) Mozna pujdu zase do nafty, ale to uvidime.

Kdyz jsem se dival do technicaku od te 1.6, tak spotreba ve meste byla 10.4 litru, coz se mi zda docela dost. Zatim je jeste na to casu \"relativne\" dost. Mozna se naskytne neco tady, uvidime, kdyz to vydrzi do zimy, tak si koupim naftu - v zime se kupuje nejlip :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...