MatrixChose Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 To víš, že nikdy nevypustíš všechno odevšaď, Máš turbo - jeden přivod vzduchu (nějaký plastový koleno), jeden vývod vzduchu (guma, plast a jde to do sání), pak tam je (ne všude) wastegate, klapka na \"přiškrcení\", přívod spalin - ze svodů a vývod spalin do katu. No a v prostřed je ložisko (spíš pouzdro) kde je osička turbu a k němu přívod a vývod oleje hadicí. Nejlepší je, že když víš, že budeš zastavovat tak prostě ubrat a nechat to dojet, pak na místě chvilka volnoběh a je to OK. Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Původně zaslal: Hauke Ivo zkus vyměnit palivovoej filtr, taky mi to trhalo po víměně OK, nevim jestli jsi ho uz menil ale na 60 se meni poprve pokud se nemilim... Jo a jen pro predstavu ja mam za poslednich 30.000 km uz druhej a porad to sami Po 60 t bych ho vživotě neměnil,nejsem blázen.Už jsem ho měnil 2krát a teď budu zase.Měnim ho 1 za rok.300 kaček neni moc.Mám 2 HDI 100 kw základ. Citovat
twoolf Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 nadupaný Common Rail nacpaný elektronikou a podtlakovým ovládáním musí být logicky méně spolehlivý, než Turbodiesel s rotačním čerpadlem. 100Kw je rozumnej základ, ale 25% navíc sebou prostě nese problémy. Měl jsem Chip na astře CDTI. 1,7 z 60kw na 80kw. za ujetých 150tis. 2x turbo, 1x vstřiky, 1x čerpadlo a X x problém v elektronice a pod. ještě že to platila firma Už bych do takhle velkého navýšení nešel. Citovat
twoolf Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 jinak z \"moderních \" dieselů jsem měl na víc než 50tis km : Opel astra 1,7CDTI Škoda Octavia 1,9 TDI PD 74kW VW Golf 1,9 TDI 103kW Honda CR-V 2,2 Peugeot 307 2,0 HDI 79kW musím upřímně říct, sere se všecho, nšco mechanicky, něco elektricky s láskou vzpomínám na Forda Scorpio 2,5 TD 85kW - ten mě nezradil nikdy. Dneska ho dojíždí táta a má krasných 700tis. na tachecu mít prachy na provoz jdu do 4,0 i a byl by klid ... Citovat
twoolf Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 je to naprostá klasika 2,5TD komplet mechanika ( elekticky jen ventil na chcipani ) r.v. 1990 a prvních 6let jezdil jako Taxi pak ho koupil zaměstnavatel a od něj za pár šušní já. To auto mě 5let živilo a lil jsem do něj jen naftu a olej. nikdy mě nenechalo nikde. Mám k němu doklady o výměnácholejů, takže vážně 700tis ... tachec je totiž jen 5ti místnej Sice už to není jak zamlada, ale pořád jezdí. -10 je na start nepřekonatelnej problém, ale má důstojné stáří v teplé garáži, takže to zas tak nevadí. Právě díky služebnímu Škorpu jsem si soukromě pořídil 2,3D Sierru. sice byla líná, ale neskutečnej držák. Zabila ji chudinku ruplá hadice na chlazení při dálničním tempu. Hlava to neustála a místo opravy jsem pořídil 309GRD a u Peugeotu už alesoň soukromě zůstal Sierra / Scorpio - Na tyhle auta nedám dopustit Jasně hulít to, žere to, zvuk jak traktor, všude něco teče... Odpich na ten objem žádný zázrak, ale ta spolehlivost.... jinak na firmě máme taky Octavia I 1,9 TDI 66kW - má to 380tis na tachecu. Pořád chodí, jen teplá už nechce startovat. Holt bez komprese není start 85kW je v TP, nezdá se mi to, ale... podle chytrých knih mívali míň. Až vyjede hodím foto veterána [upravil dne 7/2/10 twoolf] Citovat
Demo Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 V tomto aute je Indenor, proto stale funguje Ne jako VM v klaunech A Scorpio nema 6mistny tachometr? Ja mel 1990, 1992 a ted 1998. Pravda vsechno benziny. Citovat
twoolf Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 no jo, nesmrtelná mechanika. Turbo cca 3x větší než mám teď a tachometr opravdu končí na 99 999. Tohle je model s kombinací designu staréhoa nového modelu. Přístrojovka je stará, interiér, maska a zadní lampy už nové. Citovat
Demo Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 Takze po havarce? Nahod foto... to me zajima Citovat
twoolf Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 kdepak, ještě jezdí foto hodím až opustí vyhřívanou garáž a bude kde fotit Citovat
MatrixChose Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 Co se divíte? Já jen co vím tak o dvou 406 HDi co maj něco okolo 900 000 km a jezděj. Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 Původně zaslal: MatrixChose Co se divíte? Já jen co vím tak o dvou 406 HDi co maj něco okolo 900 000 km a jezděj. Taky bych chtěl aby mi můj motor tolik vydržel.Ale při 60t už 2x porucha.Nevim nevim. Citovat
serzo33 Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 mi sa nedivíme,ja kukám doslova na tie čisla,900000km no paráda Citovat
oddie Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 Ono je rozdíl mechanická výdrž a poruchovost/životnost elektrických sračiček. Jedna věc je, že motor sám najede 900tis km bez nutnosti výbrusu nebo výměny hlavy či těsnění, druhá věc je, že už má v tu dobu třetí turbo, čtvrtou pumpu v nádrži, pátý DRV a šestou řemenici. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 Původně zaslal: oddie Ono je rozdíl mechanická výdrž a poruchovost/životnost elektrických sračiček. Jedna věc je, že motor sám najede 900tis km bez nutnosti výbrusu nebo výměny hlavy či těsnění, druhá věc je, že už má v tu dobu třetí turbo, čtvrtou pumpu v nádrži, pátý DRV a šestou řemenici. asi tak... Tatra taky jednu dobu prezentovala svůj motor T 930 že vydrží milion km--zapomněla ale dodat,že po 500 tisíc km z toho motoru zůstane jen blok --potom se totiž mění sada válců s písty,komplet klika s ložiskama,vstř.čerpadlo se vstřikama,hlavy válců, atd.,atd. [upravil dne 7/2/10 ozzy56] Citovat
PítrR Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 Re Šindy, kdyby si neblbnul s tím čipováním tak by to ten tvůj stroj možná vydržel. Nechápu.nerozumím, P Citovat
Benžík Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 Mělo by smysl čipovat (aspon kvuli spotřebě ) 2.1td epic? Plnej plyn mam maximálně tak na dálnici v kopci a kromě dálnice to víc než na 2500 nevytáčim. Citovat
MHS Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 takova blba otazka ted sem zacal parkovat do garaze kde casto parkoval otec se svym TDI,,,ted sem tam zacal parkovat ja a kdyz startuju a odjizdim tak se mi zda ze to hdi docela zapacha.spis ty vypary s vyfuku..je to taky rozdil oba dva je nafta akorat ja mam hdi a on tdi..je to tim spalovanim? vubec mi to nevoni ta garaz kdyz tam startuju s hdi Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.