Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

chlapi mam dilema. Mam možnost koupit 307 kombi r.v 07 najeto 80000km, 1,6hdi, nebo octavku 1, 1,9 tdi, r.v06, 140000km. cena za obě auta stejna. Poradí někdo?

Odesláno

A už si se v obou autech svezl? Myslím v těch dvou konkrétních co popisuješ. Tak to udělej a vyber si to, co ti vyhovuje. Podívej se kolik je kde místa. 80 a 140 tis km je už docela rozdíl. Osobně bych neváhal a vzal P. Pokud by to však byla oktávie II, už by bylo rozhodování těžší...

Odesláno

jel sem v obou a pohodlnější jednoznačně 307:super ale trochu se bojím když sem si tu pročítal forum zavad, ale zas si říkam že každa značka ma svoje mouchy a jestli ma koupit člověk auto a ma se mu kazit tak se mu stejně kazit bude at už je to audi nebo 307 :)

Odesláno

Na peugeot clubu ti těžko někdo bude doporučovat oktávku :) . Motorově je na tom rozhodně lépe oktávka, ale pohodlí,vzhled a výbava,tam vede 307. Záleží, co je pro tebe důležitější :cool: .

Odesláno

Kámoš má octavku a ja 307 , Octavia není tolika pohodlny auto ( neříkam že je špatný ) ale ta 307 je opradu super obývak o proti octavii , v octavii není tam tak doberj výhled , palubovka není tak krasně udělana ( aby ne taky se od felicie moc neliší ) celkově není interier tak promakanej . Motor sice u 307 budeš mít 1,6 ale jestli tu 80 kw ? a to 1,9 tdI bude mít 86kw ? ( nebo jak to je ) a tech 6 kw není tolika rozdil . S 307 bude levnější povine ručení a taky ušetříš na naftě . 307 je bezpečnější auto to je další plus . Doporučoval bych se projet v obouch autech a uvidíš , ne všichni lidi jsou stejny a ne každej má stejnej vkus . Jo a taky myslím že 307 bude kvalitněji vybavena

[upravil dne 2/2/10 jakubisko,v]

Odesláno

a ta octavka je taky kombi? ta stará 1.9tdi bude možná větší dříč, odolnější motor..ale P bude jasně pohodlnější, jak psali výše, ale záleží v čem se cítíš líp :)

Odesláno
Původně zaslal: Radek 306

a ta octavka je taky kombi? ta stará 1.9tdi bude možná větší dříč, odolnější motor..ale P bude jasně pohodlnější, jak psali výše, ale záleží v čem se cítíš líp :)

jo je taky kombi a je to ten stary 1,9 tdi motor
Odesláno

Pokud tě zajímaj náklady na servis, tak jednoznačně vede octavia, i když je už z roku 1996 (první kousky opravdu mají toto datum výroby). Nic moc se na octaviích nesere a kdyžtak to seženeš za pár šupů, to je podstatnej rozdíl oproti peugeotu, kterýho ti nikdo levně neopraví, protože to neumí (kolikrát ani v peugeot servisu). Jinak co se týče výbavy a pohodlí, je peugeot lepší. Spíš si řekni, v kolika lidech budeš jezdit a kolik toho najezdíš, nebo si udělej seznam pozitiv u jednotlivých aut a pak se rozhodni. Osobně jezdím 307kou SWčkem úplně sám a přijde mi to docela zbytečně velký auto, octavie by mi bohatě stačila a měl bych míň starostí....jen můj názor, tak né, že mě tu zase budete kamenovat.:aut

Odesláno
Původně zaslal: OloZX6R

Pokud tě zajímaj náklady na servis, tak jednoznačně vede octavia, i když je už z roku 1996 (první kousky opravdu mají toto datum výroby). Nic moc se na octaviích nesere a kdyžtak to seženeš za pár šupů, to je podstatnej rozdíl oproti peugeotu, kterýho ti nikdo levně neopraví, protože to neumí (kolikrát ani v peugeot servisu). Jinak co se týče výbavy a pohodlí, je peugeot lepší. Spíš si řekni, v kolika lidech budeš jezdit a kolik toho najezdíš, nebo si udělej seznam pozitiv u jednotlivých aut a pak se rozhodni. Osobně jezdím 307kou SWčkem úplně sám a přijde mi to docela zbytečně velký auto, octavie by mi bohatě stačila a měl bych míň starostí....jen můj názor, tak né, že mě tu zase budete kamenovat.:aut

chci to koupit jako rodine auto tkže zatím 3 osoby a do nějakeho roku možna 4 :D a sem tam stím vozím lidi do prace
Odesláno

to bude 66kw nebo 81kw, pokud 66kw tak opravdu bez starostí, ta 81kw už má setrvačník a jiné turbo, ale zase jede hodně pěkně..octávie bude na servis určitě levnější jak psali výše a daleko míň záhadnější, elektronika peugeotu si někdy \"žije svým životem\" ale to nehci odradit, jsou to skvělé vozy :)

Odesláno

ja mam 307, kolega to něco, co chces koupit :)

vzhledově i interirově je 307 uplně nekde jinde,ale jak psali kolegové, pokud jde o ceny dílů a moznosti oprav, tak tady 307 trošku pokulhava, ale zas se nelekej. To by sis nikdy nic nekoupil.

napsal bych, že na 307 sbalis vic holek, ale u Tebe to asi už je pasé :)

ale osobně považuji motor TDi za lepsi, nez je HDI, to hlavne pres zimu, HDI si potrpi jen na kvalitni naftu, a i spotreba u TDi je lepsi.

Odesláno

Na začátek je opravdu, ale opravdu důležité zjistit jaký má ta ochcáfka motor... pokud se jedná ještě o 66kW, tak to v žádném případě nekupuj. Proč? 66-kám se kroutily přední kotouče, jelikož mají poddimenzované brzdy ( zadní náprava bubunová ). Bratr kdysi tuto motorizaci vlastnil a tento problém měl a nepomohla ani výměna za kvalitní kotouče. Co jsem se bavil s lidmi z mého okolí, kteří 66-ky mají, tak každý druhý má tento problém. Ale je pravda, že né každý to řeší a vibrace volantu, které při prudším sešlápnutí brzdového pedálu ( např. z 80 km ) nastávají prostě \"hodí za hlavu\":blicismajlik. 81 nebo PD jsou OK.

Výbava, pohodlí, vzhled jasné klady pro 307. 1.6 Hdi neznám, takže nemůžu soudit, který motor je lepší.

Souhlasím s názorem: svez se s oběma a uvidíš.

Jo a to sem zapomněl kup si 307-ku:D

Odesláno

Měl jsem oktavku I 1,9TDi 66Kw a nyní 307sw 2,0Hdi 80Kw když nebudu porovnávat motor kde vede oktavka se spotřebou, tak jsem spokojenější s Peugeotem, sice víc žere, ale je větší (pro posádku, ne kufrem), pohodlnější a o hodně hezčí, jak zvenku tak zevnitř

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...