Judes Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Používam Castrol TDA už 11 rokov v lete aj v zime, predtým vo Felícii 1.9D a okrem žhavičov žiaden problém ani s tekutosťov nafty ani zo zimnými štartami. A teraz ho dávam aj do 407 2HDi bez Fap zatiaľ bez problémov. Vrelo odporúčam. Citovat
bara Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Původně zaslal: MINI ja si neviem predstavit ze by nejaky nemec,frantik,anglan,co ma peugeota,lial pred tankovanim aditivum,zasunie pistol ful pul a je to,to vidim ,cestujem hodne po eu,taka je realita,to znamena tankovat kvalitnu naftu a nie preplachy Přesně tak,je to jen a jen o kvalitě nafty na spotřebitelském trhu.Vzhledem k tomu že 90% obyčejných lidí nemá na to aby si zaplatila ŠPIČKOVÉHO ADVOKÁTA na to aby vysoudila z nějakých nepoctivců za poškození motoru nekvalitním palivem majlant a těm zbylým horním 10 000 je to fuk tak se tu asi nic nestane.A divím se tomuto národu,že se tak lehce nechá zmasírovat reklamou na nějaké vify,pifi,mufy za které cvakají jak osli a ještě se tím chlubí jak na to skočily místo toho aby vyžadovali kvalitní palivo jako je třeba u sousedních němců viz.citát nahoře,že nikdo tam nešmejdí s nějakou plechovkou okolo nádrže při tankování.A to jsem byl už snad všude po evropě i americe a taky jsem to neviděl nikde i když v nabídce to mají,kšeft je kšeft.Přijde hloupý všechno koupí.Ta vlna tu už taky proběhla začátkem 90 let.Zázračné generálky na počkání tekutým teflonem do oleje a podobně.Ůplně stejná oslovina byla i u ,,lidského\" motoru tuším se to jmenovalo herbalife.Všechno vyšumělo,ale někdo se suprově napakoval a tohle je podobný princip.Kvalitní palivo a není co řešit. Citovat
bara Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Jo a pokud by někdo namítal,že by to kvalitní bylo dražší tak to je ůplný nesmysl,protože i v rakousku je PHM levnější než u nás a to je smutné vzhledem k nepoměrům v platech. Citovat
Ondrus23 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 No s tím, že je to o špatné naftě s tebou bude souhlasit asi každej, ale my s tim bohužel nic nenaděláme. A co se týče toho soudu, tak to si myslím, že je uplně zbytečny!! Nikdy nikomu neprokážeš to, že jsi tankoval jen a jen u jednoho prodejce!!! A můžeš zbírak doklady jak chceš... Na to taky vyčuraní češi spolýhají... Jediná rada je ta, tankovat u větších řetězců a benzínek, kde je velkej odběr paliva a nezastaví tam 2auta za hodinu. A vzhledem k tomu, že aditivum stojí pár kaček, tak už si to rači každej pořídí, než aby měl zbytečny trable. Aspoň tak mám čisty svědomí, že jsem pro to udělal všechno, co jsem mohl. Citovat
ace11 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 dnes jsem koupil VIF aditivum a nestydim se za to... naopak:roker:roker:roker:cool: [upravil dne 29/1/10 ace11] Citovat
HonzaZ Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Je hezké, že ve světě aditiva neřeší, ale tam jsou zatím pro nás bohužel jiné podmínky. Prostě mají kvalitní paliva. Ale u nás to nikdo nezaručí a tím pádem si každý snaží poradit v mezích svých možností. Proto jsem osel, který se ale nenechal zmasírovat reklamou, ale sám hledal, čím by zaručil i při natankování nekvalitní nafty aspoň naději na přežití našeho oblíbeného motoru HDI. Proto z toho, co náš trh nabízí jsem si vybral VIF a používám jej už více jak 4 roky, teď už u dalšího auta. Podotýkám, že většinou netankuji u značkových čerpaček (samozřejmě ne nějaké JZD), ale za tu dobu jsem nikdy neměl s motorem problém. Proto ho tam budu lít dále, ať si říká kdo chce co chce. Mimo jiné ta cena VIFu je v cenách pohonných hmot zanedbatelná. Citovat
bara Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Co ti na to říct?Asi nic,snažíš se nějak ochránit,proti nepoctivým šmejdům,což ti nemůže mít nikdo za zlé.Ale přece k tomu něco,ono na tom tzv.,,západě\" ti taky nedá kapitalista nic zadarmo pokud ho k tomu nedonutí lidi a zákon a u nás je to tak že ta debilní ČOI,placená z našich daní je tak sprostá,že ani neotiskne veřejně kde udělali vzorek nekvality,čímž kryje krylpy k vůli kterým můžeš snadno zadřít čerpadlo a pěkně si tak podojit peněženku.Jenže pokud to lidi a motoristi zvlášť budou nechávat na jenom na kecy v hospodě tak to tu nikdy nebude jako tam.Asi takto. Citovat
HonzaZ Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 V tomto s tebou mohu jenom souhlasit. Akorát nevím jak dlouho v tomto státě žiješ. Protože tento stát dokáže akorát odrbávat slušné lidi a šmejdi mají navrh. Když se ozveš, tak na to akorát doplatíš. Citovat
Ondrus23 Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 Tak co se týče zamrzání zímního VIFu, tak jsem se informoval u známýho, kterej dělá ve firmě, která tyhle výrobky prodává do obchodů a benzínek a je to naprosto normální. VIF je prý nemrznoucí až po reakci s naftou. Dokonce mi řikal, že i jakási značka fridexu sama o sobě zmrzne a nemrznoucí je až po smíchání s vodou Tak nám nezbývá nic jiného, než si VIF nosit domů Citovat
HonzaZ Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 Když jsem v neděli tankoval, tak jsem se pořádně podíval na obal VIFu a nikde jsem neviděl, že se má chránit před mrazem. Dokonce tam doporučují při teplotách kolem -20 klidně dávku zvýšit 2x až 3x. Citovat
King81 Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 Tak aj ja uz mam radsej VIF doma v teplucku:) Citovat
HonzaZ Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 To je sice fajn, ale jak se znám, tak bych si ho určitě doma zapomněl vzít na tankování. [upravil dne 2/2/10 HonzaZ] Citovat
ace11 Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Honzi,tak ja si koupil VIF a je tam napsáno \"Uchovávejte při teplotě nad +5 °C \" a to je zvýrazněné červeně Citovat
HonzaZ Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Peťo, koukal jsem na to a neviděl jsem to. Tak to zkusím ještě jednou a vezmu si brýle na čtení Citovat
xplayer5 Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Já tam např. žádnou zmínku o uchovávání nemám. Citovat
Karel99 Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 Původně zaslal: ace11 Honzi,tak ja si koupil VIF a je tam napsáno \"Uchovávejte při teplotě nad +5 °C \" a to je zvýrazněné červeně a neni to na letnim VIFu? Ja to na zimnim taky nenasel Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.