Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám v úmyslu si koupit meteostanici cca do 2-3.000,- Kč. Základní požadavky mám na alespoň 2 čidla a vnitřní i venkovní vlhkost vzduchu. Ostatní parametry tam již ta ty peníze určitě budou - teploty, tlak počasí apod., takže je moc nevypisuji. Poraďte prosím, kdo ji již má, jaká je spokojenost a kterou nebrat, jakož i další poznatky. Díky.

Odesláno

Mám nějakou, asi za 1500,- Značku nevím. Resp.jsem viděl naprosto stejné stanice s různými značkami, čili to bude nějaký noname. Má to takový velký displej, rádiem řízené hodiny, pameť na tlak, vlkhoměr, teploměr, grafické znázornění jak bude (odhadováno z vlhkosti a průběhu tlaku). Lze na to napojit až 6 čidel.

Předpovídá to počasí tak na půl dne dopředu. Úspěšnost to má tak 50%. Na dálkovém čidle je samostatný displej ukazující teplotu.

Jediný problém je v tom, že jsem v paneláku a někdo má asi stanici podobnou a občas chytám cizí čidlo.

Jinak spokojenost.

Takže rada odemně: pokud bydlíš v paneláku, tak můžeš mít problém s rušením nebo falešnými signály.

Odesláno

Já mám stanici od emos - http://shop.emos.cz/zbozi/2606103000-meteorologicka-stanice-digitalni-te653el-cidlo.

Podporuje až tři externí čidla čidla, přibaleno je pouze jedno externí, jinak samotná meteostanice má jedno čidlo samozřejmě v sobě. Displej není největší ale dost přehledný.

Funkce - rádiem řízené hodiny + funkce budíku, záznam max a min. teploty, dá se nastavit i teplotní alarm, vlhkost samozřejmě vnitřní i vnější. Graf vývoje tlaku. Přepočet tlaku podle zadané nadmořské výšky. Vnější teplotu a vlhkost zobrazuje pouze z jednoho externího čidla (dá se ale přepínat mezi třemi čidly).

Externí čidlo zobrazuje vlhkost a teplotu, přiložena je drátová sonda (asi 3m), může být tedy např. meteostanice v obyváku a v chodbě čidlo, které má sondu vytaženou z okna a zobrazí vlhkost a teplotu venku).

Hodiny, vzhled, informace myslím dostatečné, předpověď beru s rezervou (např. při inverzi dává naprosto zcestné údaje). Co mě štve je spotřeba baterií, kdy při výměně se všechny uložené údaje vymažou. Uvítal bych napájení nějakým trafem.

Odesláno

Vyhozený prachy...bude ti to ležet někde na skříni, určitě nedaleko od PC, tak se do toho PC občas koukni na předpověď počasí od meteopressu a dostaneš rozhodně lepší informace než z té krabičky, co je spíše domácí budík a hodiny..:nevim

Odesláno

Zase tak vyhozený prachy to nejsou. Domácí metostanice Ti poskytne dlouhodobá data, ze kterými se dá dál pracovat. A ono není ani od věci vědět, kolik bylo dnes nejmíň (nebo nejvíc) stupňů.

Začně to meteostanicí a může to skončit pořádným koníčkem ;)

Odesláno

jj, taky máme doma, 2čidla, kdejká fce, jediný problem, že když je v 4 patře tak ta vnější teplota není aktuální - tedy teď v zimě o pár stupňů vyšší než v reálu

Odesláno
Původně zaslal: TomThom

Vyhozený prachy...bude ti to ležet někde na skříni, určitě nedaleko od PC, tak se do toho PC občas koukni na předpověď počasí od meteopressu a dostaneš rozhodně lepší informace než z té krabičky, co je spíše domácí budík a hodiny..:nevim

No u mne ležet určitě nebude, sleduji pořád teploty, jak venkovní, tak doma, tlak a vlhkost - tom je jistota a podívám se na ni kdy chci, bez toho, je-li pc zapnuté, či nikoli. Bydlím v RD, tak potřebuji ty dvě čidla, jedno na sever a druhé na jih, hlavně ohledně sluníčka, které teploty silně zkresluje. Zatím díky za informace, klidně pište dál.:papa:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...