Aluška Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Zajímají mě vaše názory a zkušenosti. Jelikož v Holicích nejde nikde koupit chleba, kterej by byl ještě druhej den jedlej, pohrávám si s myšlenkou vlastního pečení chleba. Ještě pár měsíců zpět jsem to docela odsuzovala a říkala jsem si, že to bude jen další krám do baráku a žrout energie, ale nyní přemýšlím, že by to třeba nebyla zas až tak špatná věc, ale vůbec nevím . Nechtěla bych, aby to dopadlo tak, že upeču 3-4x chleba a pak hodím pekárnu někam do skříně. Je chleba z těchto pekáren opravdu tak dobrej, jak vychvalují ti, co ju doma mají?? Co si o tom myslíte? Samozřejmě řešení je, že sednu do auta a pojedu 20km do Pardubic či Hradce a koupím si chleba, kterej mám vyzkoušenej a chutná mi, ale přece jenom se ten chleba pak trošku prodraží . Citovat
Andreww Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Rodiče od přítelkyně si pekárnu koupili a jsou spokojeni. Ono je více receptů, takže je možnost si vybrat jaký chleba chceš. Párkrát jsem zkoušel a můžu potvrdit, že to stojí zato. Jinak mají Eta harmony 2149. Je za dobrý peníz a umí poměrně velký chleba. Citovat
Kurt Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Mrkni: Za mě ano - pokud nemáš čas trajdat po Holicích, ale chceš čerstvý chléb, tak je to dobré řešení. Počítej ale s tím, že ten chleba s tím \"pardubickým univerzálem\" nebude mít nic společného. Citovat
Qcko Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 My si pecieme chlieb doma samy, nie vzdy, ale ked je nalada, ta chut sa neda porovnat, pekaren nemame, pecieme normalne v rure, kazdopadne pekaren chceme kupovat tiez, pretoze to kazdy chvali, znama ju ma a tiez sa nestazuje.... Citovat
Jenda 309 Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Hlavně ne Etu, když pekárnu tak TEFAL nebo BIELMEIER (DOMO). [upravil dne 25.1.2010 Jenda 309] Citovat
Otan Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Máme pekárnu ETA Harmonie již několik let a jsme velice spokojeni. V linku, který je nahoře je téměř vše o pekárnách, opravdu nebudeš litovat. Nejen chleba, ale odpadá otrocké míchání těsta, které je lépe vyhněteno, než ručně, až ji koupíš, pochlub se, pošlu pár rad a fíglů. Jdi do toho!!!! Pokud si směsi uděláš sama, je to i o penězích, kvalita nesrovnatelná. Držím palce.:papa Citovat
Aluška Odesláno 25. leden 2010 Autor Odesláno 25. leden 2010 Kurt: Sakriš, hledání jsem dávala a nic to nenašlo, tušila jsem, že se to tady už probíralo. Jdu to přečíst . Momentálně mám čas trajdat po Holicích , ale zkusila jsem všemožné obchody a chleby a opravdu nic moc, max. v Albertu, ale tam zase dobrej chleba stojí min. 30,- a ten ve dvou za den sníme, protože je maličkej. Samozřejmě nečekám, že chleba z domácí pekárny vyjde nějak levněji, ale aspoň by mohl stát za to . Citovat
urdemala Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 pekárnu máme přes rok a taky jsem si myslel, že po měsíci se na ní bude jenom prášit. a ejhle :-) stále v ní peču. někdy 2-3 x týdně, nekdy dva týdny stojí, prostě podle chuti. ještě bych uvedl jeden trik - zásadně nedávám vodu, ale vlažný podmáslí + ještě vypláchnu sklenici tak půl deckou vody - chce to malinko naředit, čistě z podmáslí se ty chleby nepečou nejlíp. chleba je pak krásně šťavnatej.. z přísad mam rád sušený rajčata ve větším množství nebo černuchu do bílýho chleba edit - ještě mě napadá, máme s jedním hnětačem, dělají se i s dvěma, ale řekl bych, že míň znamená více - ten hnětač totiž zůstává při pečení v chlebu a když ho po upečení vyndáš, tak v chlebu zůstane pěkná ďuzna [upravil dne 25. 1. 10 urdemala] Citovat
peugeot09 Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Taky jsme pekárnu skoro půl roku měli. Byla to ta vychvalovaná ETA Harmonie. Nechápu, co je na těhletěch pekárnách tak skvělýho. To, co jsme z ní vyndavali po nejdelším i nejkratším programu, to chleba vůbec nepřipomínalo. Navíc ta hnusná syntetická chuť, bleh. Když si do toho ještě spočtete náklady, vyjde vám jeden tenhle mini bochníček na větší peníz než velký chleba, normálně koupený chleba, navíc je ho zhruba polovina. Za sebe říkám už nikdy. Kupovanému chlebu se to ani náhodou nevyrovná. Je ale možný, že Ti třeba i zachutná, jenom se připrav na to, že je to prostě něco úplně jinýho a vyjde to mnohem dráž než kupovaný chleba. Jak se říká, sto lidí, sto chutí. [upravil dne 25/1/10 peugeot09] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Jo vždycky se najde někdo kdo kvuli svoji nevědomosti zatracuje dobrou věc, ať už jde o pekárnu nebo třeba software, prostě se vždycky najde někdo takovej Aluško, koukni do toho vlákna co dával Kurt, daval jsem tam i odkazy kde jsou diskuze, návody, recepty atd, a hlavně vyzkoušený a ohodnocený ostatníma Citovat
Kurt Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Jestli můžu poradit, věřte Radkovi - zajedno málokdy píše o něčem, co nezná a navíc v tomhle případě si dovolím tvrdit, že pečení má zmáknuté. (a navíc má stejnou značku pekárny jako já ) Citovat
Šalda Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Radku::potlesk:potlesk Babička si ji koupil asi před půl rokem, koupila si Moulinex a je spokojená. Taky se na ni chystáme, není nad to mít ráno nachystanej čerstvej chleba:papa Citovat
urdemala Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 ano, jak píše peugeot09 - chce to trochu vychytat, neni to o tom jenom nasypat do stroje, každá pekárna je trošku jiná a ne vždy se dílo podaří. Třeba muj strejc si dělá i domácí kvásek a to je pak chlebík :-) Citovat
Šalda Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Původně zaslal: peugeot09 To není chleba. Ano, to není chleba, je to totiž lahůdka;) Citovat
peugeot09 Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 No nevím. Nepřišlo mi, že by s tím táta, máma a posléze i já, když jsem to několikrát zkoušel (přičemž výsledek byl furt jeden a ten samý), neuměli. Tátův známej si taky pekárnu koupil (i když ho táta varoval) a říkal v podstatě to samý. Těžko říct. Nám se ten chleba furt navrchu trochu propadal a přišlo mi, že se čas od času snad i srazil a nebo naopak ve středu nedopekl. Nevím, třeba jsme banda dementů... Zkoušeli jsme v tom všechny druhy, na který jsme natrefili. Od normálního bílýho, přes celozrnej ke slunečnicovýmu. [upravil dne 25/1/10 peugeot09] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Kuk sem, manželka je pečící blázen:D hodně pekárnu využívá na přípravu těsta - http://foto.dama.cz/galerie_user.php?a=gal&id=15751 [upravil dne 25/1/10 Radek Hurvajz] Citovat
vendelinek Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Tak u nás je v provozu 2-3 x týdně,máme ji už skoro rok a spokojenost http://img641.imageshack.us/img641/3977/250120101991.jpg http://img685.imageshack.us/img685/2198/250120101992.jpg kupujeme tydle dva druhy,ty jsou docela dobrý http://img193.imageshack.us/img193/4586/250120101994.jpg http://img34.imageshack.us/img34/8915/250120101997.jpg Citovat
Návštěvník Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Tiež mám Moulinex dostal som to ako darček od mami.Pečie sa tam asi raz do polroka aj to len vtedy ked príde na návštevu:D:D:D.Pravda je taká že všetko čo sa upieklo bolo super ale na druhej strane nieje pohodlnejšie kúpiť v Tescu? a z každého rožku trošku :super:super Citovat
Aluška Odesláno 25. leden 2010 Autor Odesláno 25. leden 2010 Ufff no podle toho jak to čtu, tak asi nebude úplně jednoduché upéct v tom dobrej chleba a už vůbec nevím, jakou bych z toho nepřeberného množství značek a typů vybrala . Jsme dva, takže bych byla ráda, aby pekla chleba menších velikostí, to jsou asi ty 500g, že? Pak jsem se dočetla, že některé mají nastavení propečení kůrky - to by taky mohlo být zajímavý a samozřejmě, aby to mělo ten odloženej start. Jsem spíše na různý speciální chleby celozrrné apod., takže to asi musí mít nějaký speciální programy?? A jak s těma metlama, jednu nebo dvě? Jdu ještě prostudovat další stránky. To peugeot009: pokud se to kupovaného chlebu ani náhodou nevyrovná, tak to je jedinně dobře, protože dobrej chlebů v obchodě je hooodně málo. [upravil dne 25/1/10 Aluška] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.