Guest Lubk0 Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Mam taky docela zvlastny, a zaujimavy problem ... Tak skusim popisat ... Mam internet este zatial od T-Comu, cize klasicke ADSL 2 Mbit down a 512 kbit UP ... Doteraz, vyse dvoch rokov bezal no problem, na 7 cke Win ho mam asi 2 mesiace bez problemov. Pred nedavnom mi net zacal blbnut . Pokial som dal pingovat cez CMD rozne serveri, o ktorych samozrejme viem, ze boli plne funkcne a nezatazene, skakali mi rozne pingy. Namiesto beznych 23 ms sa objavovali pingy v rozmedzi od spominanych 23 az po cca 468 ms. Kazdy cca 10 pokus o pingnutie, server nepingol, tj cas poziadavky uplynul ... Niekedy to trvalo X krat, nez znova pingol server. Proste prax taka, ze pozerate stranku, normalne bezi, sem tam sa horsie nacita, a sem tam sa nenacita vobec, a refreshujete jak debily, kym nenaskoci ... Mam router Zyxel P 660 W, samozrejme DSL kovi ... Tak som ho samozrejme restartol, skontroloval hesla, a pre istotu som nahodil i novy firmware + hesla ... Internet isiel asi 10 minut, potom sa zacal problem opakovat. Volal som poruchovu linku, restartli mi okruh ... Potom po restarte routera, vsetko slapalo, cca 1 hodinu. Nasledne som skusil vymenit router za modem, origo s T-Comu TOPCOM WEBRACER 821, nikdy nepouzity. Updatol som na nom firmware, hodil hesla, a choval sa presne ako router , tj ten isty problem... Tak som zavolal na poruchy, a nahlasila sa porucha. Dnes prisiel technik, skusal to, problem sa potvrdil. Nasledne zapojil s mojho routera kabel do jeho notebooku s XP Prof, a chyba bola aj unho, tj s odozvami a pinganim servera ... Avsak po pripojeni meraku, priamo na zasuvku, mu stale davalo len do max 36 ms odozvu, a vsetko bolo OK. Tak mi doniesol na vykend na skusku Vigor 2700 VGST ... Zapojil som ho, vo WIn 7 cke normalne stale ten isty problem. Nasral som sa, a vbehol som do XP ... Tam ten PROBLEM ZRAZU NEBOL. Bezia normalen pingy, vsetko je OK, nic nehapruje. Skusil som teda prehodit spet na moj Zyxel, takisto, bez problemov, vsetko ide ... Tak som sa vratil do WIN 7 cky, a nahodil som IP adresu, masku, branu, DNS a aj alternativny DNS rucne ... Antivirus mam iba od microsoftu ten zadara, smart essentials, aj ten som vypol ... Spustil som pingy, a asi 2 minuty isli normalne, potom sa to zase zacalo srat... Skusil som nieco porobit s driverom na sietovku, no bez vysledku ... Pribeh dlhy Ale neviete ako by sa dalo este inak pokracovat bez reinstallu win 7 ? Mam inac Win 7 Ultimate 64 bit ... Ked sa vratim do XP, vsetko ide v poriadku, ci nahodim IP atd manualne, alebo automaticky, stale ide OK. Co mi nejde do hlavy, ze aj on mal XP, a robilo mu to problemi... Som s toho magoooor... [upravil dne 22/1/10 Lubk0] Citovat
Dopiťák Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 pokud si nemel xpcka na nej verzi nebo ji nemas origo tak tam nemas Windows defender..mel sem stejny problemy a delo to to ze firewall v zyxel se hadal s windos defendrem nebo s windosackym firewallem..kdyz si s tim pohrajes nechas fakcit 1 firewall a hlavne 1antivirak a bude to slapat v poho ..a win 7 maji nekdy problem vystoupit z bludnyho kolecka takze cesty a prikazy je lepsi davat sam..hold jeste to neni poradne odskouseny coz bude az cca za rok(mozna) Citovat
AKCZ Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Původně zaslal: Qcko XP forever:papa ... co viac napisat:mrk Nestras! Viste jsem se zda se vyhnul ale Win7 se uz neubranim.. Pouzivas bezdratovy nebo kabelem pripojeni k PC/NTB? Citovat
Dopiťák Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 AKCZ toho bych se nebal mam tet visty a trochu chcou jen poladit popripade nekdy navist ale jinak s nema nemam zadnej problem.. a oproti win XP mam visty reinstalovany cca za 1hodinku bez ovladacu ty chcou cas .. Citovat
Y2K Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 ja mam pripojenie rovnake ako ty a tiez win7 a mne slape vsetko OK. Co tak ovladac sietovky pre tento win? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Lubko občas mi to blblo taky, ted musim zaklepat je to zatim OK, zkus vypnout Win Defender, je ve službách, odinstalovat ze 7 nejde. Taky je možný že je chyba někde na straně poskytovatele. Tommas11, jo 7 máš přeinstalovaný za 19 min a s většinou ovladačů, i scanner a tiskarnu mi nainstaluje:D Citovat
shark734 Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 podla mna to bude firewallom...windowsacke su na hovno.....skus Eset Smart Security. Není zase tak drahej. Tvá část příspěvku která byla proti pravidlům byla odstraněna. RH [upravil dne 22/1/10 Radek Hurvajz] Citovat
AnotherOne Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Ja by som to tiež videl na hw problém. Keďže to robí pri rôznej kombinácii počítačov a modemov. Buď zásuvka alebo niektorý kábel. Citovat
punkac Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 zahejbal si s modemem, třeba nevědomky nebo při výměně routru/modemu --> toto ukazuje na štíplej kabel, zkus jiný Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Tak nejsem pako 1. Zasuvka je stopro v poradku ... Signal od spliteru k zasuvce je sto procent bez poruseni, kabel neni nijak natahovan, ani s nim neni nijak hybano, taky sem ho daval do testeru a uplne OK ... 2. Technikov tester ukazoval dobrej signal, na ustredne to ukazuje dobrej signal, mam cestvej okruh, takze tym bych zase HW vyloucil. 3. Kdyz to jede na XP, jako i teraz pisu s XP na 100 percent, tak nebude chyba logicky v stiplim kabelu nebo zasuvce ... Ten defender skusim vecer vypnou... Ja sem Eseta mnel, neni mi treba, nestahuju, nechodim na ruzne stranky a neotviram vse, co se mi dostane do PC... Treba WIN XP tam je instalvoanej 3 roky, s toho 2 roky bez antiviraku jakehokoliv, a funguje uplne normalne ... Smart Essentials naopak v Infowari vysel celkom dobre ako dobra basic ochrana PC ... Tak sem ji stahnul... Problemi Zacali nejak v tom obdobi, neni sem si jistej, ale i po vypnuti Essentialsu niec nejede. Co se tyka antiviraku, tak nevim, ale treba ten MODEM Topcom Webracer firewall v sebe urco nema, a s nim delalo rovnaky potize. Inac kdyz pripojim svuj mobil wifi tak bez problemu, nebo podnajemnickyn notebook zatim slape uplne normalne, nemnela zadne vypadky ... Skusim vecer vypnout toho defendera, kde presne je ? Inak Qcko, kdyz se mam vratit ted na XP, tak si uvedomuju, jakej to je proti 7 cce, GRC ... Uz jen kdyz se mi nastartuje plocha na 22 1920 x 1080 tak vidim, kde je 7 cka a kde XP sry Inak na 7 cku nemam zadne vyhrady, jedou my tu vsechny hry, programi ktere potrebuju a uzivam sou tu taky, a instalace to je neco bozi ... Mne to naslo driveri uplne vsechny, vratane tiskarny bez toho, abych pohnul prstem. Co je uplne ze imho meho chapani reality je to, ze pri instalaci na pavillion mi to dokonce stahlo s netu i pavillion aplikace kterych je fakt ze vela Instalacia systemu este nikdy nebyla tak USER FRIENDLY jak je to tady Citovat
AnotherOne Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 http://www.simplehelp.net/2009/03/11/how-to-disable-windows-defender-in-windows-7/ Citovat
MatrixChose Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Mě naopak chybí instalace co byla u W98, neumělo to totiž každý pako (příkazy v DOSu) a dalo se na tom i napakovat, navíc to mělo svý kouzlo, člověk si udělal disky jak chce předem atd. Citovat
AnotherOne Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Původně zaslal: MatrixChose člověk si udělal disky jak chce předem atd. To sa dá aj pri inštalácii W7. Citovat
MatrixChose Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Instaloval jsem jednou OEMka a buď tam bylo jeden disk a nebo dva, ale na velikost se to neptalo, prostě napůl. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Původně zaslal: AnotherOne http://www.simplehelp.net/2009/03/11/how-to-disable-windows-defender-in-windows-7/ Proč tak složitě, stačí pravý klik na Počitač, vybrat spravovat, tam služby a aplikace a ve službách Windows defender vypnout a pak tu službu zakázat, a je hotovo, nevim proč tam čarujou s nastavením v defenderu [upravil dne 22/1/10 Radek Hurvajz] Citovat
AnotherOne Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Pretože si W7 potom stále myslí že ho používaš, ak ho však vypneš aj v nastaveniach predpokladá, že používaš iný program. Proste je to tak korektnejšie. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 W7 si nic nemyslí, W7 udělají jen to co se jim řekne, resp co se jim napoše nebo odklikne. Naštěstí ještě nejsme tak daleko aby si něco mysleli:D Ale je možný že máš pravdu, u mě je to bez problemu protože si defendera v nastaveních nahradili ESS takže nevyhodili ani varování že mi něco chybí Citovat
AnotherOne Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 V tomto prípade fakt myslia. Nesťahujú sa napríklad ani aktualizácie definícií pre defender aj je to vypnuté aj v programe. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.