Kurt Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 Jeny: Díky za odpověď. Ano, jistě má své výhody, leč obvykle jich není ani polovina z toho, co prodejci keramických nožů tvrdí. A stejně, jako u každého nože - kvalita něco stojí. Citovat
urdemala Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 já bych keramiku nechtěl ani za za nic, málem jsem je dostal k vánocům, ale naštěstí jsem to rodině vymluvil.. nůž kterej si nemůžu nabrousit pro mě nemá cenu - ono se říká, že se tupí pomaleji, jenže já mam slabost na to, aby byly kudly pořád ve 100% formě, takže nějaká poloostrost by mi vadila. ono když člověk vaří denně, tak má jiný nároky, než nevařič Citovat
Haryk Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 Původně zaslal: Blizzard ono to není jen o pádu na zem. než vykostíš kuře, tak můžeš mít taky z keram. noře pilku v návodě je psáno: na vykosťování krájení zmražených potravin-NEPOUŽÍVAT !!! jinak krájí perfektně a dá se s nima i holit -vyskoušeno manželka je spokojená :super:super Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 keramiku nezatracuji, jen ji proste nechcu Citovat
KoudaK Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Otec dostal k narozeninám Tescoma AZZA a je s něma nad míru spokojen.. Jsou to japonský celoocelový a jsou good... Citovat
Blizzard Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 Původně zaslal: Haryk Původně zaslal: Blizzard ono to není jen o pádu na zem. než vykostíš kuře, tak můžeš mít taky z keram. noře pilku v návodě je psáno: na vykosťování krájení zmražených potravin-NEPOUŽÍVAT !!! jinak krájí perfektně a dá se s nima i holit -vyskoušeno manželka je spokojená :super:super A k čemu je pak nůž když s ním nemůžeš krájet co přijde běžně při vaření pod ruku?. Ten keramickej mi přijde dobrej tak na nakrájení chleba, ale nesmí bejt moc ztvrdlej Citovat
Kurt Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 Blizzarde, když si přečteš ty PR žvásty o keramických nožích, tak se dozvíš, k čemu mají být a co s nimi máš krájet - jeden za všechny: \"Neničte krájením vitamíny, použijte keramický nůž!\" Takže na rajčátka a jablíčka je to! Citovat
bara Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 Keramika je jen další z triků jak oholit peněženky někomu kdo skočí na lep.Pořád se musí něco vymýšlet i kdyby to za ho..stálo,správná omáčka kolem toho a on si to vždy někdo koupí.A vovovoo toooom to je.Brousím nože.nůžky,brusle,šajby na mlýnky jako svůj koníček už řadu let,navíc jsem strojař a něco o materiálech vím.Takže,pokud chce někdo kvalitu musí holt cvakat.Za dvě stovky kvalita není a nikdy nebude.Jedny z nej.na světě mají japonci,švédi i němci.Můj poznatek z českých kuchyní je ten,že dojede ženská v drahé káře a kožichu a má takové chuděrky nože že by jeden zaplakal.A tak to je ve strašně moc domácnostech,prokouří,propijí majlant a nože? Hrůza a děs,nůžky nemluvě.A jen v krátkosti jak poznáš slušný nůž od šmejdu? V první řadě při broušení se ti nesmí dělat takový otřep,který se ti přehrnuje na opačnou stranu než brousíš a pak zase opačně na druhou.Neměl by být příliš tlustý aby neměl velký odpor v řezu.Ideální tvar V a měl by být dostatečně pružný v ohebu a vrátit se naprosto stejně do původu,skrátka žádná žufánková ocel. A jak psal Undermala taky miluji nože v 100% stavu tzn. jako břitva,protože tupým se dříve řízneš než ostrým. [upravil dne 2.2.2010 bara] Citovat
Kurt Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 Původně zaslal: bara Můj poznatek z českých kuchyní je ten,že dojede ženská v drahé káře a kožichu a má takové chuděrky nože že by jeden zaplakal. To je přece fuk, vyhodí a koupí jiné - stejně s nima neumí zacházet. Původně zaslal: bara A jen v krátkosti jak poznáš slušný nůž od šmejdu? V první řadě při broušení se ti nesmí dělat takový otřep,který se ti přehrnuje na opačnou stranu než brousíš a pak zase opačně na druhou. Ty otřepy - tzv. jehla - se při broušení dělají na každé oceli. Na té kvalitní jen menší (a tak nejsou okem viditelné). Citovat
tomikku Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 naši měli doma dva solingeny sloužily zodpovědně a věrně 20 let. bohužel mamča je oba v rozmezí cca 6měsíců zlomila. Já mám doma fiskary a jsem spokojenej ikdyž ty solingeny byly lepší, tatík teď mamce vybavil kuchyň fiskarsama na maso a keramikou na zeleninu což si myslím že je asi nejlepší kombinace Citovat
Jeny Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 OT nechápu, jak strojař může nepsat, že keramika je reklamní tah:roll Citovat
bara Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Samozřejmě,že keramika je jen jeden z dalších triků na otvírání peněžek.Pořád budou chodit řezníci i kuchaři z noži ze špičkové ocele a ne z keramiky,nechápu Jeny,že to nechápeš a na ty oblbováky se zeleninou rozumný člověk neskočí (kdysi jsem předváděl u WS). Jo a že se dělají malinké otřepy samozřejmě Kurte vím ( i naši dědové si obtahovali břitvy na takové kůži,právě k vůli otřepu,nabroušená byla,potřebovali jen strhnout otřep),strhávám jej jemným kamínkem,ale myslel jsem ten velký otřep co se ti přehrnuje zleva doprava a furt dokola a když jej strhneš, nůž je tupý,protože jedinné co u něj (šmejd matroš) zaručuje ostrost je ten otřep. P.S.Pro Kurta a právě,že nekoupí a chce po mě zázrak ,,nabrousit to\". Citovat
Haryk Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 ještě k té keramice, takové syrové maso se s nima krájí perfektně to nedokáže sebelepší ocelový nůž POZOR to není reklama potvrdil mě to i řezník na zabijačce a chválil,že nekecaj. jen tak na okraj Citovat
bara Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 A sám měl u sebe a krájel ocelovýma,že jo (ten řezník).To znám..Jinak jsem s nimi krájel taky normál,nic zázračného. Citovat
Petra XSI Odesláno 10. únor 2010 Odesláno 10. únor 2010 Koukám, že tady docela dáváte na pr.el keramickým nožům. Nedá mi to a musím se jich zastat, mě naopak okouzlili. Samozřejmě, že jsou různý druhy kvality jak je tomu u normálních nožů, já mám třeba od firmy Kyocera. Nejsem žádnej řezník ani profi kuchař, ale vařím hodně a jako \"slabá žena\" mi vyhovuje lehoučký, ostrý nůž. Je mnohem snažší krájet s ním třeba gumový housky(na knedlíky), tenoučký plátky masa (na sushi), i ta zmiňovaná zelenina......a to fakt neřeším jestli nůž zachovává vitamíny, nebo jestli tahle keramika je druhá nejostřejší po diamantu, prostě se mi s ním mnohem líp krájí. A jestli s ním nemůžu krájet zmrzlý potraviny, vykosťovat kuře, nebo že mi nesmí spadnout na zem, protože by se rozštípnul.........i na normální nože si přeci dáváte pozor, aby Vám nespadli. Pak nevím jak vy, ale proč bych měla krájet cokoliv zmrzlýho:roll a kuře jsem vykosťovala asi jednou dvakrát a vlastním samozřejmě i jiný nože, ale na běžný krájení to u mě vyhrála keramika. Citovat
Guest Scratch Odesláno 10. únor 2010 Odesláno 10. únor 2010 protoze kdyz pecham, tak nemam problem rozpulit si zmrazeny veci mym Fistlerem :-D krajel jsem s keramickym a prijde mi to uplne stejny, ajko se spravne nabrousenym nozem... Citovat
bara Odesláno 10. únor 2010 Odesláno 10. únor 2010 Jak jsem říkal Scratch moje řeč,žádný zázrak,ale věř a víra tvá tě uzdraví. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.