Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím lidi, má t někdo zkušenosti s těmito zkoušeči??? v práci dělám kabely téměř denně, takže by se něco takýho hodilo, mám jenom pár požadavků, aby to umělo i 4kovej kablik a i neúplný kabely, třeba v práci máme jeden a ten nedokáže vyzkoušet kabel kde je na jedný straně 4ka a na druhý 8ka.....

Odesláno

http://www.tipa.eu/cz/produkt/07750031-tester-kabelu-utprj45,-rj11/

Mám tenhle, je docela dobrej, umí ale jen jednotlivý kabely tkzv. prozvonit, takže vidíš co je s čím spojený a kde je co přehozený atd. Dál zvladne otestovat kabel připojený k routeru apod.

Testovat kabel kterej má na jedny straně připojený 4 dráty a na druhý 8 je v podstatě nemožný když není na druhé straně nikam připojeno

Odesláno

to chápu že na tý druhý straně to nevybliká všechno, ale třeba sem tam zkusil dát 100% funkční kabel s osmičkovou koncvkou se zapojenejma 4 kabelama a nebylo schopný to prozvonit... vyblákavalo to naprostý blbosti......

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

http://www.tipa.eu/cz/produkt/07750031-tester-kabelu-utprj45,-rj11/

Mám tenhle, je docela dobrej, umí ale jen jednotlivý kabely tkzv. prozvonit, takže vidíš co je s čím spojený a kde je co přehozený atd. Dál zvladne otestovat kabel připojený k routeru apod.

Testovat kabel kterej má na jedny straně připojený 4 dráty a na druhý 8 je v podstatě nemožný když není na druhé straně nikam připojeno

Proc ne ? Na jedne strane 8 pinovy RJ45, na druhe strane 4 zilovy RJ 11, ktery se da pohodlne napojit do RJ45 tkoveho portu, pekne na stred, a na testeru ty zasvity jen 4 diody ze OK, a dalsi 4 diody ze je zle :)

I tak ale vys, ze mas kontakt na spominane 4 kable ...

Odesláno

Lubk0: Problém u RJ11 je s tím, že na krajích má hrany, které ten konektror RJ45 docela likvidují. Rozhodně to nedoporučuji takhle používat (i když to funguje). Dokonce bych to nazval velkou prasárnou!

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

To jo, tak je to OK. Ja měl dojem že chce měřit kabl se slepym koncem

Pro klasický Ethernet je 1, 2, 3 ,6. ale to jen tak mimo

[upravil dne 19/1/10 Radek Hurvajz]

jj a přeně tenhle kabel mi to nezměřilo, nemohl jsem si vzpomenout na ty čísla :-D vyblikávala mi tam třeba 4ka a 8ka a 3ka vůbec......

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Lubk0: Problém u RJ11 je s tím, že na krajích má hrany, které ten konektror RJ45 docela likvidují. Rozhodně to nedoporučuji takhle používat (i když to funguje). Dokonce bych to nazval velkou prasárnou!

Ten tester má i připojení na konektor RJ11
Odesláno

ja som s takym niecim pracoval ked sme robili kamerovy system v jednej hale...bola jadna vacsia skatulka s displejom a jedna mensia...fungovalo to bezdrôtovo. Pekne to tam vypisalo ci je kabel dobry a ked nebol tak napisalo kde je chyba...znacku si nespomenem to uz bolo davno a chodil som len na strednu

Odesláno

Tak my máme tester, kterej prozvání vše, měří délky a imedance, je schopen najít místo poruchy (zkratu i přerušení)... Na připojenym i nepřipojernym(?) kabelu... měří to i vlastnosti sítě a další... já osobně s tím nedělám... musel bych se na to mrknout...

Odesláno

Co sa tyka tej prasarny :) Muj tester ma snad 3 roky, a uzivam to bezne, zatim vse OK ... Mozna to tak je, nevym.

Inak v praci sme mneli paradny Q-Tec ... ten meral aj koaxily ... Bol super :)

Odesláno

jj někdy tahám i 20 až 30 metrů a nejde to nijak vyzkoušet, když ho píchnu do notebooku tak mi net jede i n 4 kabely, ale pro automaty jsou potřeba všech 8

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...