Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, mame doma 206 1,4 benzin (do provozu 12/2003) a nyní se objevil problem se startovanim. Nejprve to delalo jen vymrzle, ale nyni i v garazi. Jde o to, ze po nastartovani to okamzite chcipne a vypada to jak kdyz projde nejaky slus elektrikou. Rucicky na budikach se prudce zarazi jakoby do minusu. Pokud pri startovani trochu pridam plyn a chvili ho podrzim, tak se to rozbehne. Stop nesviti a normalne to jede, akorat sviti obe kontrolky airbagu.

Odesláno

jak je na tom baterie ? jestli je tam original 6 let stara, mohla by uz mit sve nejlepsi za sebou, jake ma napeti naprazdno a pri startovani ?

Odesláno

tak prvne zmerit baterii a dobijeni, zmerit kolik ma baterie pred startem, behem startovani a pak jak dobiji alternator, nejprve jen pri volnobehu, pak volnobeh a zapnuto co nejvice spotrebicu ( svetla, mlhovky, vyhrivani okna, kabinovy ventilator na max, pustene radio atd.) a pak pri zvysenych otackach cca 2500

hodnoty by mely cca byt :

baterie pred startem cca kolem 12,5V (vetsi hodnota je samozrejme lepsi)

behem startu by nemelo napeti klesnout pod cca 10V (nizsi hodnoty jsou horsi, znaci snizenou vitalitu baterie, nebo chybu nekde na starteru)

dobijeni naprazdno okolo 14.5V max. cca 14.7V (pokud je vyssi, spatny regulator na alternatoru)

dobijeni pri zapnutych spotrebicich by nemelo klesnout pod cca 13.8V (pokud je nizsi, spatne dobiji alternator, to muzou byt uhliky, vinuti, regulator)

pri zvyseni otacek motory by se hodnoty mely jen trosicku zvednout a stabilizovat, rozhodne by nemely prekrocit ty maximalni hodnoty 14.7V

zmer a pak dej vedet

[upravil dne 20/1/10 Ferry]

Odesláno

jj ono poskakovani po meste s rozsvicenyma svetlama a starty promrzlyho motoru daji zabrat novy baterce, kor pak 6 let stary ;) mozna ze bude stacit tuhle jeste nechat poradne nabit pres noc proudem 1/10 kapacity (nebo trochu nizsim a delsi cas)

Odesláno

no mozna by to stacilo... ale to bych resil v lete. Vzhledem k tomu, ze auto patri sestre a hodla jet na tejden na hory kde to bude stat, tak nova baterka bude na miste ;)

Odesláno

Zdar,

možná jen o5 špatně hledám, ale nenašel jsem :(

Mám takobej problém - asi jako spousta řidičů v těchto mrazech, ale mám to trochu zapeklitější. Ráno (t -16°C) při pokusu o start se startér ani nehne, rozbliká se imobilizér na palubce a velmi slabě začne pískat alarm ... ráno nebyl čas, tak jsem ještě nic nezkoušel, prvně zkusím kabelama a jiný auto, popř. dát nabít baterku, ale kdyby se náhodou už někdo z vás s něčím podobným setkal - ocením každou radu či nápad.

Jedná se o P206, 1,4i, r98

Dík

• O 7 let později...
Odesláno

Přidam se u me 406 1.8 85kw mám tyto hodnoty napětí na baterce.

AKU bez startu 13,3V

AKU nastartování vše vypnuto 14.2V

AKU zapnuta světla,klima volnobeh  13.5 při 1500otackach 13.9

AKU  zapnuté vše volnobeh 13V otáčky 1500 13.5V

Je to v pohodě?altik byl na repasu,vyměnili se ložiska,uhlíky a ještě něco,ma to cenu řešit?

Odesláno

Myslím si že to je v pohode a nemusíš to riešiť. Ale ak by si chcel tak vieš znížiť prechodové odpory tak že ukostrenia na aute rozmontuješ vyčistíš strekneš sprej na kontakty a zmontuješ späť. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...