Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

A v motoru (jednobod/vícebod...)? Co znamená to *i*?

Proč se ptám - mám 405 z bazaru (dovoz), v papírech SRi, na autě GR. Má to vpředu el. okna, centrál bez DO, nemá to křídlo, regulaci podsvětlení palubky a výškově stavitelná sedadla a je to 1.6 jednobod. Označení na kastli je evidentně originální, číslo motoru to nemá (jen typ), VIN na štítku souhlasí s tím, co je vybodované v motorovém protoru na přepážce po tou plastovou krytkou. Tak přemýšlým, jestli jim na TK nebude vadit různé označení na kastli a v papírech (bůhví, co se s tím dělo...).

Odesláno

Tak to je divný,podle toho,co tam máš za výbavu,tak by to mělo být SRi,ten jednobod je to \"i\",nemáš měněnou třeba zadní kapotu ze štítkem GR?

Odesláno

Je to možný - to značení je na víku kufru a to může být vyměněný. Bazarnící přísahali, že to nebylo bouraný - pak jsem zjistil, že jsou přestříkaný přední dvěře, možná i blatník, zadek se mi ale zdál OK. V každém případě to je udělaný dost dobře.

No, tak jdu shánět štítek SRi :D

Odesláno

Pořád se snažím vyznat v tom, z čeho mám poskládaný auto, takže ještě tohle:

Je rozdíl mezi GR a SRi jen ve výbavě, nebo i v motorech? Můžu to podle něčeho poznat jednoznačně. Předpokládal jsem, že SR(i) mělo ještě křídlo, ABS, DO centrálu, výškově stavitelná sedadla, vytápěné pravé zrcátko (já mám jen levé) a volitelně snad klimu. Nic z toho nemám (ačkoliv v papírech je SRi s ABS, ABS tam nemám), jen el. přední okna a centrál bez DO. Podle kastle poznám jen to, že je to prokazatelně nový model. O motoru vím jen to, že ke to 1.6 (ani to nevím přesně - jak to poznám? :-)) a jednobod (karbec bych snad našel i já).

Může být na TK problém s tím, že je ABS v papírech a ne na autě?

Může jim vadit, že označení na voze nesouhlasí s označením typu v papírech? (to by asi nemělo - na auto si můžu nalepit, co chci).

Motor nemá číslo, jen typ. Měly 405ky z 1995 motor bez čísla nebo jak to tam bylo? (ií když v tom by asi taky neměl být problém, protože číslo motoru není v papírech).

Odesláno

No, já mám 605 SRi, motor by měl být skoro stejnej jako 405, i je pro injection takže tam bude ten jednoduchej vstřik. Mělo by to být okolo 1900ccm. Jinak nic nevím, vyznám se jenom v 605.

V servis threadu sem vylepil tech. manuál na všechny benzíny PGT, tam by to mělo všechno být, alespoň co se týče motoru.

Odesláno

Jestli bude na Stk nejakej stoura,tak ti to prokoukne a nebude se mu to zdat.Jo a jestli je to GR a nebo SRI poznas i podle toho,ze SRI ma vstrikovadi bud 1 bodove=cca 90koni a nebo 4 bodove 125k a MI16 jeste vic.SRI ma krome el.stahovani oken hlavne!4 kotoucove brzdy!Jinak vybava je urcite tvorena na pozadavek zakaznika a ten se muze dost lisit.Ja mam SRI 125k,4kotouce,sibr,ale ne zadni okna vyhrivane a ani sedacky a ani kodovani na centralnim panelu.M

Odesláno

No, na STK bych možná mohl mít problémy s tím, že mám ABS v papírech, ale ne na autě. Samotné označení byjim snad mohlo být jedno. Motor je v tom 1.6 jednobod, takze by to muselo byt nejmin GRi, jestli to spravne chapu. S temi kotouci vzadu - je to jednoznacne rozsliseni GR/SR? Ja mam vzadu bubny.

Vubec bych to neresil, ale zaujal me ten rozdil mezi typem v papirech a na aute. V bazaru se na to nedalo prijit, protoze to byl udajne cerstvy dovoz (3 mesice pred prodejem), takze cesky TP jsem dostal az po podpisu smlouvy, kdyz mi vyrizovali prepis. Zahranicni TP ani servisku to samozrejme nemelo. On to taky nemusi byt vubec dovoz (i kdyz je to v TP zapsane) - muze to byt nejaka skladacka, postavena na papiry...

Odesláno

Označení GR nebo SRi by nemělo hrát roli. Ale to že ABS je v papírech a není na autě je velký problém. Doporučil bych jít na prodávajícího, aby to dal do pořádku. Jinak bych doporučil odstoupit od smlouvy a vrátit auto.

Nejde o to, že na autě není ABS, ale o to že je v papírech. Při STK ho budou chtít a když tam nebude auto legálně neprojde!

Je možné, že přischvalování tech. způsobilosti někdo napsal výbavu SRi a tam je automaticky ABS. Podle tech.popisu, který je na STK k dispozici. Pak se to už dál jen přepisovalo.:(

Odesláno

Tak jsem se na to ptal na STK i na ouřadě. Pokud je ABS v papírech a ne v autě, tak to TK neprojde. Takže je nutný výmaz chybného záznamu z TP. To znamená zjistit, která STK dělala tu kontrolu, na základě které je zápis v TP a přesvědčit je, aby vydali prohlášení o chybě. S tím pak na ouřad k provedení změny zápisu v TP. Super.

Odesláno

Já bych začal od prodávajícího. Pokud se tím živí, tak má svou STK. Když tam příjdeš ty, tak se podle mých zkušeností s tebou moc bavit nebudou chtít. :bojim

Fakt chtěj po prodávajícím, a? to dá do pořádku.

Odesláno

Jo, volal jsem mu a slíbil to, tak uvidíme, jak to dopadne. Je fakt, že prodejce asi dokáže nechat napsat do papírů cokoliv...

Tak teď přemýšlím, na co to opravit - když podle výbavy to asi bude přece jen GR a podle obrázků motoru v chytré knížce :D je to jednobod, tak asi GRi, ne :-)?

Odesláno

Rozdil mezi GR a SR byl u starych 405 v motorech (GR chuda vybava, motory s karbikem) SR bylo o neco lepsi.

Casem samozrejme GR dostaly taky injection, ale SR ho mela vzdy.

P.S. Dokonce se delala 405 ve verzi GL s 1.4 :)

Odesláno

Mám 405 1,8i GRi. V papírech je napsáno jenom GR. Mám okna v elektrice, vyhřívaná obě zrcátka, ABS, i výškově nastavitelné sedačky. Centrál na dálku. A brzdy s podvozkem co se dával na Mi16. Jenom klimu to nemá. Takže další paskvil.

Jinak nejprokazatelnější rozdíl mezi GR a SR je, že GR neměli stříbrné lišty kolem oken

Odesláno

Chlapi,jen vam reknu,ze u nas je to poskladane snad vzdy ze vseho mozneho.Pokud to nema servisni knizku od koupe v CR,tak vim, ze na pqapiry se dalo prihlasit vse,kdyz byli spravni znami a uz se to s tim autem veze.Dohledavani kdo udelal botu je hrozny.V necem by vam mohla pomoct urednice k tomu povolana p.Inzenyrka Vostrelova z ministerstva dopravy CR.Vede agendu ohledne evidence vozidel,atd....Ja jsem pres ni legalizoval prestavbu vozidla a mel jsem s tim problemy na mestskem urade.Az kdyz jsem prinesl rozhodnuti od ni s razitkem ministerstva,tak me to udelali.zdenka.vostrelova@mdcr.cz tel:266097365 .Ale urcite prvne bych sel na prodejce,at zajisti opravu udaju a nebo vraceni auta.

Odesláno

To Sipka: Pokud myslíš lišty kolem předního a zadního okna, tak ty tam nemám, kolega se SRi (starý model) ano.

Zatím to vypadá, že se k tomu prodejce postaví kladně (= neposlal mě někam hned napoprvé :D ). K vracení auta jinak nemám důvod - potřebuju vyřešit jen to ABS v papírech a to snad půjde jednodušeji, než vrátit auto. I když jeden nikdy neví...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...