Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Lubko, to, co píšeš možná platí pro zdravého člověka. Jak píše Radek... Asi jsi ještě neměl opravdu vážné, tím spíše méně vážné, leč chronické potíže se zády...

Odesláno

Ty vole, cesta do fitka a zpět, voda... co na tom počítáš? Chceš cvičit, ale do fitka si povezeš pr.el popelnicí? A eskalátory, abys nemusel pěšky po schodech, bys tam náhodou nechtěl? Dtto voda, to tam nemaj kohoutek?

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Původně zaslal: dzana.m

tak nevym ale takhle si huntovat telo to ja radši sed leh a vydrž na gauči tomu říkam sport:D:D:D

Tohle neni o huntovani tela :) Nikdo mu nekaze, aby makal na svaly ...

Ja se chci tento rok dunutit zase plavat. Ono ani nevis, jakej je to dobrej pocit, kdyz je najednou kondicka, a delas neco pre telo. Hned se ty lepsie dycha, chodi, a vobec existuje :)

Tiez sa budem musiet donutit, aspom na to plavanie tento rok, aby som zacal zase chodit ...

asi máš pravdu ale ja jít do bazenu tak skončím asi nejspíš u baru a nedej když tam bude hezká barmanka:D:D:D:D jinak proti sportu nic nemam taky si rád zasportuju

Odesláno

posilovanie ked mas problem s chrbatom asi nebude to prave orechove.plavanie,cviky na chrbticu a strecing,nie posilka.

ja mam tiez problemy a odkedy som robil turistiku a znova zacal hrat hokej rekreacne tak mi to velmi pomohlo.

hlavne ale je zmenit drzanie telka a odstranit zlozvyky.nespravne naklananie,ohybanie...

origo cviky na chrbat ti poradi a nacvici s tebou rehabilitacny trener

[upravil dne 11.1.10 jozefsv]

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Lubko, to, co píšeš možná platí pro zdravého člověka. Jak píše Radek... Asi jsi ještě neměl opravdu vážné, tím spíše méně vážné, leč chronické potíže se zády...

A co teda delat ? Lehnout si na gauc, a stezovat si na zada ? Ono verim ze to boli, ale kdyz clovek nebude nic delat, tak to pak dopadne ...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Původně zaslal: Edison

A co teda delat ? Lehnout si na gauc, a stezovat si na zada ? Ono verim ze to boli, ale kdyz clovek nebude nic delat, tak to pak dopadne ...

Jenomže posunuté ploténky jsou z nadměrné zátěže v práci atd, ještě taky hraje roli degenerace plotének, ale to je trochu něco jinýho, takže ten člověk který má tyhle problémy asi na gauči neležel, a ted už nemuže snést takovou zátěž jako je posilování, je potřeba cvičení rehabilitační
Odesláno

Ja mam vyskocenu (posunutu) jednu platnicku ( tiez som to trochen prehanal v posilnovni), zvykol som si na to a pokial sa hybem a zacvicim si, vsetko je v poriadku....

Vacsina ludi tu ma pravdu, jeho problem je horsi a z vyssej ligy, urcite by som sa nepustal do napravy (ulavy) sam, chce to odbornika, u doktora si bol, to je dobre, pokracoval by som v tom, tie rehabilitacie su super a casto su tam aj pekne sestricky:D ... o nejakych 6 mesiacov ti potom doktor urcite odporuci plavanie, vhodny styl atd, hlavne sa na to nevykasli:papa

Odesláno

Radku ale v posilovna naozaj neznamena, ze tam musis nutne cvicit se zavaziami :) Stroje sa deji procvicovat i bez zavazi, navic tam byvaj vsechny ostatni potrebne veci, jako velmi lehke cinky, zinennky, rebriny, fit lopty a jine veci ...

Takze to ze vejde do posilky, neznamena, ze tam musi nakladat a nicit se ...

To iste v plavani, nikdo mu nekaze, aby plaval 1 hodinu... Ale urcite bych neco vyskousel :)

Guest Scratch
Odesláno

Lubko ma trosku pravdu, ALE:

zacni cvicit pomalu a se svoji vahou, lavice je ti ted uplne na hovno. Musis ziskat prirozenou silu a tu ziskas s cvicenim se svym telem, mezitim muzes pridavat lehke cinky na bicaky, a tricaky ale pozue v sede a nejlepe pred zrcadlem at vidis jak to delas, se zady oprenymi. Nic nepretahuj a cvic do polosyta, nez ziskas nejakou hmotu, pretahova to na zacatku rovna se cesta do pekel. a maximalne co docilis, je, ze si ty zada strhnes, vetsina rucni svalove funkce jdou dozad, to si pamatuj....

Odesláno

Se zádama a ploténkama jsem si užil taky dost (jedna vyhřezlá a už odoperovaná a druhá vyhřezlá - zatím mě moc netrápí tak ji neřeším :-), všechno co jsem tady četl je více méně pravda a vším jsem si prošel. Takže za mě věž domů ne, to radsi do posilovny nejlíp někde v rehabilitačním středisku a pod dozorem rehabilitačního cvičitele. Ten ti ukáže co na svoje záda můžeš a co ne a ukáže ti jak správně cvičit. Jinak plavání klidně, nejlíp kraul a znak, u prsou dávat pozor na prohnuté záda (pokud plaveš jako paní radová s hlavou pořád nad vodou tak ti prsa nepomůžou a ještě si odděláš krční páteř). Jinak se dá i s vyhřezlou ploténkou dělat prakticky cokoliv, každý přijde časem na to co nu nedělá dobře. Třeba jízda na kole není nic moc (otřesy v předklonu se ploténkám nelíbí) ale hlavní je se hýbat ať ty záda neztuhnou a když něco děláš tak jenom tak aby tě to nebolelo, když to bolí tak to nedělěj

Odesláno

Co se týče plavání, pokud neumíte opravdu technicky dobře plavat (což umí jen málokdo), doporučuji absolovat plavecký kurz zaměřený na techniku. Jinak si to klidně můžete zhoršit, ono to plavání není všespasitelné, dá se tím také dost zkazit. A to nejen při plavání s vystrčenou hlavou, které je profláklé, ale i vystrčené (prověšené) břicho škodí - a že k tomu s ochablými zádovými svaly budete mít tendenci se klidně vsadím.

I to plavání je pak bezpodmínečně nutné doplnit cvičením na pohyblivost, protože při plavání ty záda držíte v jedné poloze. Ty cviky by měl zásadně předepsat a předvést rehabilitační lékař či fyzioterapeut, ne rychlokvaška ve fitku.

Jinak k tomu je vhodné přidat prachsprostou chůzi, kdy ale budete myslet na to, jak držíte tělo, a půjdete zpevnění, zastrčené břicho, nevystrkovat zadek. I to samotné dělá hodně a je to to nejjednodušší, u čeho můžete začít. Další věc, na kterou je dobré se zaměřit, je na čem a jak sedíte v práci, pokud máte sedavé zaměstnání. Sedět celej den v práci zhroucenej a myslet si, že to spraví tři půlhodiny tejdně ve fiktu, kam se doplazíte autem, je magořina.

Guest Scratch
Odesláno

ma pravdu predsedo :)

jako minuly vikend s kamaradem? Pujdem si zabruslit na rybnik? Ok, klidne, a kdo vezme auto? Mame to cca 10 minut pesky :D

Odesláno

No jo, bruslit už jsem taky nebyl dlouho, vyrazil bych, kruci, ale kdy. Dneska jsem chtěl po práci na běžky, ale vylezl jsem z baráku pozdě, tak až zejtra, nechce se někdo přidat? :)

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Co se týče plavání, pokud neumíte opravdu technicky dobře plavat (což umí jen málokdo), doporučuji absolovat plavecký kurz zaměřený na techniku. Jinak si to klidně můžete zhoršit, ono to plavání není všespasitelné, dá se tím také dost zkazit. A to nejen při plavání s vystrčenou hlavou, které je profláklé, ale i vystrčené (prověšené) břicho škodí - a že k tomu s ochablými zádovými svaly budete mít tendenci se klidně vsadím.

I to plavání je pak bezpodmínečně nutné doplnit cvičením na pohyblivost, protože při plavání ty záda držíte v jedné poloze. Ty cviky by měl zásadně předepsat a předvést rehabilitační lékař či fyzioterapeut, ne rychlokvaška ve fitku.

Jinak k tomu je vhodné přidat prachsprostou chůzi, kdy ale budete myslet na to, jak držíte tělo, a půjdete zpevnění, zastrčené břicho, nevystrkovat zadek. I to samotné dělá hodně a je to to nejjednodušší, u čeho můžete začít. Další věc, na kterou je dobré se zaměřit, je na čem a jak sedíte v práci, pokud máte sedavé zaměstnání. Sedět celej den v práci zhroucenej a myslet si, že to spraví tři půlhodiny tejdně ve fiktu, kam se doplazíte autem, je magořina.

Tak tohle je to prtavé...

Lubko, ony uvolňovací cvyky, protahovací cvyky a posilovací nejsou jen o jiných zátěžích, ale i o zcela jinýcjh mechanizmech a technikách. Na to, co potřebuje mu věž vůbec nepomůže. Spíše pevná podložka, dobrá by byla rypstol. Skvělé na záda je pouhé zavěšení (odborně se staticky zavěšují na různá místa rúzná závaží... Dokonce pod různými sklony, kdy dochází k lehkým tahům různých částí těla, říká se TRAKCE). K tomu by se snad ta věž použíát i za jisté modifikace dala. Normálně se to ale realizuje na trakčním lůžku, které vypadá kapku jinak...

Odesláno

Ještě jedna věc, na kterou jsem si vzpomněl dneska ve fitku. Spíš než posilovací věž je dobré si koupit velké zrcadlo. A nebo chodit cvičit do fitka tam, kde jej mají (ideálně celou zrcadlovou stěnu). Ne proto, aby z vás byli narcisové prohlížející se, jak jim rostou svaly, ale kvůli držení těla při cvičení. Bez toho se snadno zhroutíte do polohy, která škodí, a ani si toho nevšimnete. V prvopočátku je třeba trenér (resp. rehabilitační doktor), pak ale stejně budete cvičit sami, protože dozor na každé hodině stojí raketu, takže proto je třeba to zrcadlo.

Odesláno

Já taky netvrdím, že Lubko říkal, že by si ji měl kupovat. Ale doporučuje na tom cvičit. Ale zatím jsme se spíše shodli, že s jeho problémem by to spíše moholo nadělat více škody, než užitku. Na jeho problém jsou prostě zcela odlišná cvičení, než se provozují na těchto strojích, chápeš?

Odesláno

Ja jen doplnim, ze v trnave sem navstevoval 4 fitnescentra, vsechny mneli zrkadlovou stenu...

U jednoho, ktore patri medzi lepsi, byl opravdu znalej trener, ne nejaky super kulturista ...

Taky verim, ze treba odborna masaz nemusi udelat spatne ... Jinak jak psal oddie, pozret na com sedis, a jak sedis, a jak sem psal ja, na cem spis ...

Inak segrine deti maji takovou special stolicku, aby se nehrbili, opravdu dobre se na tom sedi (resp. v podstate kleci) a chrbat mas stale rovne ...

V posilovni resp. fitku ide i o samotnou atmosferu, mozna se to zda blbost, ale urcite radsi cvicim ve fitku, kde v okoli cvici i jiny, a je na to urceny, jak doma, kde mne stale laka neco jineho, jako jist se do kuchyne napyt, zapnout si popritom telku, neco skouknout na netu a podobne ... Nevim, ci to tak ma kazdy, ale je celkem jo ...

Ale jak sem psal, zacal bych asi matracem, a teda pristoupit na to co psal oddie, prechadzkami se spravnym drzenim tela ... Je to jen na tvych financnich moznostech, pretoze ani ten matrac nestoji par korun ...

Odesláno

Za mě: posilovací věž domů (zatím) ne, vyhledat fyzioterapeuta a probrat s ním stav a možnosti řešení. Podle toho se zařídit - bazén, cvičení, posilování, kolo,.... podle toho, co doporučí.

Co se týká domácího cvičení - pokud doma nemáš velkej bič a malej dvorek (+ někoho, kdo bude ten bič obsluhovat) tak se po čase nedonutíš. Znám to z vlastní zkušenosti a nejsem v tom sám - pokud by mi nebylo blbý nepřijít (a navíc nechat propadnout permici) tak bych taky nikam nechodil. Mám doma lavici a činky, ale na obojí se práší, vezmu je do ruky nejvýš párkrát do měsíce....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...