erino Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Zdravím všetkých! Prosím, poraďte! Dnes som pošas jazdy zistil, že mi nejde brzdový posiľovač (asi). Pedál bol tvrdý a brzdy brzdili len slabo. Spomalil som a snažil sa dôjsť domov. Po asi 10 km som opäť pribrzdil a posiľovaš išiel, brzdy brzdili. Čím to môže byť? Posiľovač, výveva, hadice? Čo mám dať pozrieť. Mám 406 2,0 HDI 110 k, r.v. 2001. ďakujem za rady. Citovat
comm Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Inac je dost mozne ze ti odstavali brrzdy a tim sa prehrialy a pedal tvrdne bez toho aby sisi nieco vsimnul mne sa to uz stalo a kontroloval som vsetko a nic a nakoniec to bol predny strmen ktory sa obcas zasekol a pribrzdoval. Citovat
ropak Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 ahoj kdyz se to samo spravilo po chvilce tak me napada jestli nemuze byt nejaka vlhkost v hadicce od vyvevy nebo v tom ventilku u posilovace a zamrzlo to po ohrati se to rozbehlo u vzduchovych brzd nakladaku do byl bezny problem Citovat
erino Odesláno 9. leden 2010 Autor Odesláno 9. leden 2010 Ahojte. Najprv som si myslel, že je to tým, že som prešiel po vode (pršalo). Ale potom ten pedál stvrdol a nebrzdilo to asi 10-15 minút. Potom znovu brzdilo, ale ten pedál sa mi nezdal už dávnejšie. Ako keby lepšie brzdili brzdy keď som vyšlapil po drhý krát. pastorek - ako zistím, či je to výveva? Ďakujem. Citovat
Ferry Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 odpojit hadicku podtlaku a vyzkouset jestli ti pricucne prst Citovat
ozzy56 Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 odpoj hadičku na posilovači brzd-- pod kapotou--a nastartuj--musí ti přicucnout prst jak píše Ferry--zkontroluj i tu hadičku je možné,že se dostalo smítko pod ventilky vývěvy nebo zpětný ventil posilovače , když zase brzdí v pohodě,jen to sleduj Citovat
erino Odesláno 17. leden 2010 Autor Odesláno 17. leden 2010 Výveva je v poriadku, všetko funguje. V prípade, že sa to bude opakovať, navrhli mi v Peugeote výmenu posiľovača. Uvidíme!!! Citovat
punkac Odesláno 18. leden 2010 Odesláno 18. leden 2010 Může přes dva roky stará DOT4 způsobit blbý brzdný účinek? Dnes se mi při jízdě na noční šichtu stala nemilá věc, jedu od baráku na křižovatku cca 50m, dávám přednost v jízdě, šlápnu na brzdu a nic! Podotýkám, že vývěva mi prst přisaje docela silně Pedál byl jako normálně, ale auto blbě brzdilo, potom jsem z mírného kopečka vícekrát zabrzdil s tím, že se brzdný účinek zlepšoval a asi na popáté už i kola blokovaly přes ABS, potom až do práce vše v pořádku... Kotouče a destičky staré dva roky, nejezdím brzda, plyn, spíše brzdím motorem Jo ta dot4 je úplně černá [upravil dne 18/1/10 punkac] Citovat
ozzy56 Odesláno 19. leden 2010 Odesláno 19. leden 2010 tipuju hl. brzd. válec--gumičky (ale měnil bych ho celý--nemám dobré zkušenosti jen s výměnou gumek tu kapalinu vyměň--je černá od těch gumiček... Citovat
punkac Odesláno 19. leden 2010 Odesláno 19. leden 2010 jak je to s výměnou, nezavzdušní se systém při výměně respektive zvládnu to tak, abych nemusel na diagnostiku otevření ventilů ABS?? Ty gumičky to se mění nějaké v tom válci nebo jen ty, co je v nich usazená nádobka s kapalinou? Citovat
kobr Odesláno 19. leden 2010 Odesláno 19. leden 2010 Pokud budeš měnit brzdovou kapalinu stylem dolití kapaliny do nádržky po max i více a odvzdušňovat kolo po kole s kontrolou výšky kapaliny, nemělo by se nic stát. Pokud nezavzdušníš systém. Gumičky se mění jak ve válci, tak i na nádobce kapaliny. Je to opravná sada, asi za 180 Kč v Autokelly. Namazat brzdovou kapalinou a skládat. Musíš zacpat trubky, aby kapalina neutekla ven. Speciálně z jednotky ABS. A taky po dobu výměny nezapínej zapalování. Citovat
silver849 Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 ABS sa musi nejak specialne odvzdusnovat?lebo som mal snim problem ked som doviezol auto zo servisu.Skladali my cely motor a aj brzdy.Ale jedna strana nebrzdila.Takze som radsej navstivil dalsi kde my odstavili jednu stranu abs a odvtedy to funguje az na ABS ale momentalne na druhu jednotku nemam. Citovat
punkac Odesláno 21. leden 2010 Odesláno 21. leden 2010 Ví někdo, jak vyměnit gumičky ve válci aniž by se zavzdušnilo čerpadlo ABS? Vím, že se na to používá nějaká tlaková nádoba v servisech, ale na to nemám peníze Jestli to jde zvládnout svépomocí, nechce semi do servisu Citovat
Burisek Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 no to mě by zajímalo taky....... asi bych taky potřeboval vyměnit brzdovou kapalinu a přední brzdový hadice..... ,sice mi brzdy i ABS šlapou dobře,ale co mám auto takto tam je,takže asi nárok na výměnu to již má.... Citovat
ozzy56 Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 už jsem odpovídal přes SZ členu-punkac-, hadice a kapalina se vyměnit dají (ucpeš víčko nádobky třeba folií a normálně vyměníš), ale měnit gumky hl. válce už takto dělat asi nepůjde a bude třeba pak měnit kapalinu přes otevřené ventily ABS giagnostikou Citovat
kobr Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 Na oktě gumky mění a odvzdušňuje postaru. Odpojí baterku a hurá na to. V jak na to P406 se nesmí zapnou zapalování bez odvzdušněných brzd nebo spíše bez kapaliny, pak se musí do servisu na otevření ventilů ABS. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.