Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no konečne niekto prišiel na to, že by to malo byť štvormiestne číslo toho kódu banky. toho som sa celí čas dožadoval ako to teda potom s tým je, lebo aj ja na šeku mám, len 4 kolonky.

takže zase čakáme?

tento krok platieb som dodatočne pochválil v inom vlákne

Odesláno

Technicky dotaz:

Nebolo by lepsie napisat rovno do toho prekladu napisat, presne aky je to ucet, (napr.:paypay ucet, platba mozna aj zo SR) aby sa predislo zbytocne tym istym otazkam typu: aky je to ucet, ktora je to banka, a pod.:myslim

Odesláno

takže teraz idem z pošty, poštovou poukážkov nie je možné nič vyplatiť na tento účet z dôvodu 5-miestneho kódu banky. Ešte mi pani na pošte povedala, že taký kód na SK ani neexistuje.

V pondelok ešte skúsim priami prevod z účtu z banky :papa

Odesláno

To je závislé od zdrojovej aj cieľovej banky a tiež rozloženia poplatkov - každý svojej banke, všetko príjemca alebo všetko odosielateľ. Čo som sa bol kedysi informovať najmenšie poplatky sú v rámci EÚ ak sa zvolí spôsob platenia každý svojej banke. V takom prípade si aj cieľová banka zo sumy niečo stiahne, takže na učet príde menej resp. príde koľko má, ale banka si stiahne poplatok za transakciu. Suma výdavkov v oboch bankách by ale mala byť najnižšia.

[upravil dne 9.1.2010 AnotherOne]

Odesláno

to je zvlastni... dam dotaz na paypay, jak tohle resi ;-)

a pak napisu... kdyztak zatim nic neposilejte.

posilat mezinarodni platby je nesmysl, naposled pri platbe na ucet nauctovala slovenska banka asi 300 CZK poplatek a nam strhli stejnou castku....

[upravil dne 9.1.10 Vvitty]

Odesláno

nebolo by jednoduchsie zvolit na sk zastupcu co to vyberie a na nejakom zraze preda ucastnikovi z cz?vacsinou niekto dojde na zraz.alebo zalozit na sk ucet a raz za rok si to nechat poslat na cz ucet.ak by samozrejme nefongovalo paypay atd

Odesláno

Těch možností je víc, řešením je také Fio - http://www.fio.cz/docs/SR.pdf

• Pokud chcete bezplatně přijmout peníze ze Slovenska v EUR, dáte odesílateli své číslo účtu a kód banky 8330.

• Neplatíte žádné poplatky a odesílatel platby platí poplatky své bance za vnitrostátní (slovenský) platební styk. Toto však platí pouze v případě, pokud je odesílatelem platby banka v SR - není možné zasílat EUR příjemci ve Fio s kódem 8330 z jiné země, resp. z banky v jiné zemi než ze Slovenska.

• Pokud jsou peníze (EUR) zaslány na účet v CZK, Fio provede automaticky konverzi prostředků aktuálním kurzem ČSOB devizy – nákup. Pokud na účet v EUR, žádná konverze pochopitelně neprobíhá

PayPay je první nástřel - pokud nebude fungovat, je na vedení, jak se rozhodne postupovat dál....

Každopádně - něco se děje. ;)

Odesláno

Josefsv: hromadny vyber na srazech lonsky rok, a pochopitelne je to i jedna z moznosti kterou bude mozne vyuzit, dokud nebude zrizen vhodny ucet. Nicmene protoze to se cleny ze Slovenska myslime vazne, chceme i jim umoznit stat se radnymi cleny bez navaznosti napr. na srazy, nehlede na to ze ne na kazdy sraz pojede nejaky zastupce z CR.

Krome nekolika alternativnich systemu pro elektronicke prevody drobnych castek je samozrejme moznosti i zalozeni uctu na SK, tomu jsme se ale chteli pokud mozno vyhnout z duvodu nutnosti jet zalozit ucet osobne (nebo je na SK banka, ktera je ochotna zalozit ucet nadalku? )

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

Josefsv: hromadny vyber na srazech lonsky rok, a pochopitelne je to i jedna z moznosti kterou bude mozne vyuzit, dokud nebude zrizen vhodny ucet. Nicmene protoze to se cleny ze Slovenska myslime vazne, chceme i jim umoznit stat se radnymi cleny bez navaznosti napr. na srazy, nehlede na to ze ne na kazdy sraz pojede nejaky zastupce z CR.

Krome nekolika alternativnich systemu pro elektronicke prevody drobnych castek je samozrejme moznosti i zalozeni uctu na SK, tomu jsme se ale chteli pokud mozno vyhnout z duvodu nutnosti jet zalozit ucet osobne (nebo je na SK banka, ktera je ochotna zalozit ucet nadalku? )

mBank umoznuje zalozit ucet pres net, ale podpisat to musis bud v pobocke, alebo kurierovi v ramci SK ...

Ako jednoduchsia varianta mi pripada, poslat splnomocnenie, notarom overene do SR, klasickou postou, a splnomocnit nekeho, aby to podepsal za Vas...

V splnomocneni mu muzes vytycit presne to, co chces, tj ho muzes splnomocnit jen vyhradne na podpis one smlouvy, ne na manipulovani s uctem, pokud je s tym problem ...

MYslim, ze toto riesenie, je velmi jednoduche, financne nie moc narocne (notar tu na sk okolo 2 Eur) + posta, coz obalka klasicka je za par korun...

Nasledne se karta, spolu s prihlasovanim do IB posle na adresu zdejsiho SK clena, ktery ji nasledne preposle do CR ...

Ako sem uz psal inokedy, a bolo to myslim zahrnute aj v pastorkovom navrhu pre Vas, ako idealne riesenie vidim MBANK.

Vedenie uctu 0 Eur, vyber v zahranicnych bankomatoch, zdarma ...

Takze po pravde, slovaci poslu na slovensky ucet, zdarma, vy sa kedykolvek mozete vybrat do vasej banky, pred pobockou si vytiahnete pomocou karty peniaze z SK uctu, a hned si ich osobne vlozite na vas ucet v CR.

Ako som spominal, za dobu co peniaze budu lezat na SK ucte, je tam aj urok cez 3 percenta ...

Pokial sa vam nebude chciet chodit, do banky a podobne, tak treba tam nechat penize sbirat cely rok, neco videlat na uroku, a pak zaplatit jeden medzinarodni prevod ...

Variant je vice, ale paypay a podobne ucty bude brat moja banka tak isto, ako zahranicny prevod ...

Odesláno

Lubk0: i to je jedna z moznosti... mimochodem, overeni velmi pravdepodobne nebude stacit pouze od notare, alespon v Ceske Sporitelne u zahranicnich plnych moci trvaji na overeni z CZ ambasady. Ale to se da zaridit...

Odesláno

Ja mam CZ ucet v ceskej sporitelni a nemusel som robit skoro nic, len stacilo poznat pani co tam robi veducu:aut...kazdopadne Lubk0v system znie velmi dobre:super

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

Lubk0: i to je jedna z moznosti... mimochodem, overeni velmi pravdepodobne nebude stacit pouze od notare, alespon v Ceske Sporitelne u zahranicnich plnych moci trvaji na overeni z CZ ambasady. Ale to se da zaridit...

Tak ja si myslim, ze by nebylo nic jednoduchsi, ako tohleto spachat ...

Myslim, ze to ma znacne vyhody ... Samozrejme, ne to udelat na slepo, od Vas pozadavky, co vsechno ta banka ma mit atd, neni problem obehat banky, aspom teda mne, a poptat se na pozadavky ...

Pak muzete mat ucet ve svym vlastnictvi, a nikdo nemusi nic zlozite resit :)

Kdyz si cital navrh, je tam vic veci, zalezi mi na tom, aby bolo i slovensko vic zapojene, myslim ze to tu trocha vic oziva, tak skoda toho nevyuzit ...

Jen to treba probrat, promyslet, a uvidite ...

Odesláno

teraz som prišiel z mojej banky (Volksbank) a tak isto mi povedali, že na slovensku taký kód banky neexistuje a že to je zahraničné číslo a tam by sa platil poplatok za zahraničný prevod.

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...