Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim lidi, možná vás rozesměju mým dotazem, ale zajímalo by mě..... Šla by namontovat digitální klima ze 406 do mý 406??? Měl bych celý auto na díly, nekupoval bych samotnou klimu... Názor, cena, zkušenosti??? Popř. sorry za naivitu :)

Odesláno

a ted tam nemas vubec zadnou klimu, nebo mas manualni a chces digitalni ?

pokud je to ten prvni pripad, tak ano jde, pocitej cca dva vikendy po 20 hodinach prace v jednom cloveku ( jeden na demontaz, jeden na montaz) delal jsem to na svem aute, mel jsem auta se stejnym motorem, jedno r.v. 95 a druhy 97, je toho na vymenu docela dost, musi se sundat palubka, vymenit kompletni chladicova stena s ventilatory, chladicem atd., ale zadny extra hacek pokud mas jen trochu lepsi naradi a nejake zkusenosti

pokud jde o druhy pripad, kdy mas manualni klimu a potrebujes jen dodelat digital, tak to je jednodussi, tam staci natahat par dratu navic, primontovat nejake to servo na ovladani klapek vzduchu a vymenit ovladaci panel na palubce

Odesláno

první případ.... Chtěl bych se na to auto zejtra dojet kouknout, tak abych věděl jestli to má vůbec cenu.... Ale když to tak čtu, tak asi jo. Zkušenosti nemam prakticky žádný, ale chuť se něčemu přiučit určitě. Takže je to reálný, to jsem chtěl přečíst. Ozvu se teda, jestli koupim a pak bych to teda konzultoval blíže ;)

Odesláno

vyzkousej si ale , jestli je ta klima funkcni, ono kolikrat se resi tesnost systemu u klimy montovane v tovarne, natoz pak kdyz se to rozebere a prenda do dalsiho auta, kriticke jsou trubky, vyparnik, chladic, kompresor, takze vlastne kompletni system :D mohla by to pak byt slusna past na penize, rozhodne doporucuju koupit vsechna tesneni nova v peugeotu, pri montazi potrit kompresorovym olejem, olej v kompresoru komplet vymenit a nechat naplnit predepsanym mnozstvim, taky koupit novy vysousec klimatizace ( takova nadrzka na kastliku baterie u predniho leveho svetlometu) a vysousec namontovat az naposledy, maximalne 5 minut pred plnenim systemu (pri otevreni vysousece do okolni atmosfery na vic jak 10 minut je znicen, coz pri cene cca 1000Kc zamrzi)

taky je potreba zkontrolovat zapojeni kazdeho dratu v propojovacich konektorech mezi jednotlivymi svazky, nebot se muze lisit jejich umisteni na pozicich konektoru u ruznych roku vyroby ( mne napriklad na prvni zapojeni nefungovalo nekolik veci, jako naklapeni svetel, imobilizer atd)

Odesláno

no tak jeslti je to anglican a navic HDI tak se na to rovnou vyflakni, to nebude pasovat

z anglicana je pouzitelnych polovina veci, musis vymenit cely rozvod vzduhu pod palubkou a ten je pochopitelne u anglicana obracene, kabinovy ventilator se take toci na druhou stranu, takze to bys pak musel shanet nekde jinde

co mas vlastne za rok vyroby ?

[upravil dne 5/1/10 Ferry]

Odesláno

máš můj obdiv.... no když už to tak vidim, tak bys mi mohl říct, jak nejsnadněji vyndat airbag u spolujezdce, hm??? Chtěl bych vylepšit nějak ty okraje, odchlýplý od sluníčka...

Odesláno

jj delalo se to, v nekterych 406 pred faceliftem byly HDI, ale uz mely jinou elektriku z noveho modelu

airbag je prisroubovanej na asi 6ti sroubech, minimalne musi dolu cely ten plast s kastlikem spolujezdce, vetsina sroubu se da vyndat bez demontaze palubky, jen tri po leve strane toho plastu nelze, bud tedy nasilim ulomit a pak uz srouby nevracet, nebo bohuzel palubka dolu (prace cca na hodinu, bez predchozi zkusenosti, musi dolu stredovy panel, sloupek rizeni, mechanismus steracu ..... :D )

misto lepeni kozenky na stare palubce (vydrzi max pul roku, nez poradne zasviti slunicko) doporucuju sehnat palubku z noveho modelu, ktera ma krytku v jednom kuse a neodlepuje se

[upravil dne 5/1/10 Ferry]

Odesláno

On tě nechtěl odradit, jenom ti odpověděl na tvoje dotazy :D

Jinak lidí co si chtěli namontovat dodatečně klimatizaci do auta tady na foru byla hromada, ale já vím snad jenom o Ferrym kdo se do toho pustil a dotáhl to do konce. Jo a ještě jsem jednou viděl dodělávanou klimu ve Felicii :)

Odesláno

:xvul Já jsem dokonce jednu felinu s klima řídil. Byl to kombík verze L&C. Měla normálně i kožený sedačky! :D

Jinak na dodělání klimy do tak starý pixly, jakou 15let stará 406 je, musíš být blázen nebo génius:aut Jestli nejsi ani jedno, tak si šetři prachy na 406 s lepší výbavou. Dneska jí koupíš za dvě průměrný výplaty ;)

Odesláno

neni predepsana zadna lhuta pro vymenu pokud je system funkcni a tesny, staci jen kontrolovat a pripadne doplnit pri kontrole, ktera se doporucuje jednou za rok (vetsinou pred letni sezonou)

Pokud ale je system netesny, pripadne byl otevren do okolni atmosfery na delsi dobu, pak, jelikoz je hygroskopicky, nasaje vlhkost ze vzduchu a pak je treba jej vymenit a dat i novou nadrzku vysousece

Odesláno

Áno, olej sa má meniť. Ak sa nemýlim tak najmenej raz za 5 rokov.

Inak namontovať klímu do auta nieje nič strašné. Pár som ich montoval ale všetko potrebné vrátane návodov a schém bolo v jednej krabici tak to celkom šlo. Prvá bola do Seatu Toledo, dva dni roboty, ale potom už to šlo. Základom je poznať auto, vedieť kam siahnuť a mať vhodné náradie. Prekládky z auta do auta by som si asi rozmyslel a z rozdielneho modelu už dupľom.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...