Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Presne ty to kazdy nepovie :) Zalezi co si predstavujes pod pojmom generalka, ci si to budes delat sam, ci u znameho v servisu, nebo v beznem servisu, alebo v autorizaku ...

Odesláno

Mrkni se do knihy \"Jak na to\". Tak je napsaný co se má dělat a co by se mělo vyměnit. Můžeš si to pak třeba podle AutoKelly sčítnout... + Práce samozřejmě (pokud bys to nedělal sám)

Odesláno

Nevim ci tu nekdo z nas delal generalku, vzivote sem na to ani nepomyslel, protoze kdyby se motor odporoucel, tak do 5 tisic, se da sehnat v pohode druhy :) Aspom teda 1.4, myslim, ze za 1.6 si az tolik lide ptat nebudou...

Jednu dobu mi treba oddie ponoukal motor, presne jak mam za 2 litry ... Takze nevim, ci se GO oplati.

Kdyz sem se ptal, na GO fiatu, piesty, kruzky, hlava, atd tak najlacnejsi servis 25-30 tisic, smerem hore ...

Odesláno

Dá sa to urobiť i doma. Jediné čo býva problém je brúsenie kľukovky a bloku lebo to nerobí každý servis na rohu. Cena cca 10 000 a dali mi k tomu i ložiská a piesty. Krúžky a tesnenia som kupoval zvlášť. Celá generálka motora 1,6 na Audi vyšla asi 15 000 Sk. Je tomu 4 roky.

Je to cena bez rozvodov a generálky hlavy lebo to sa robilo krátko predtým. Robil som si to sám tak aj bez ceny práce.

[upravil dne 5/1/10 pastorek]

Odesláno

No ako som hovoril, pripocitaj k tomu hlavu, rozvody, pracu a uz si dom a ... :(

Odesláno

V dnešní době se vyplatí spíš koupit jinej motor než GO starej,jak kvůli ceně tak i času.306 je tu jak máku,záleží pak aby člověk koupil motor v dobrém stavu.

Odesláno

v dnešní době se dělá opravdová generálka krásně, pokupuješ všechny díly (s náhr. dílama není problém jako kdysi)--pak se zavřeš do garáže,pustíš rádio a hraješ si :), jenže se to vyplatí jen nechat si auto snad jako veterána...

jinak je dnes cena motorů,převodovek,náprav atd. na takové úrovni,že se generálkovat vůbec nevyplatí:bojim

Odesláno

generalka bude v servisu stat tolik, co cele jine stejne auto v bazaru, pokud si s tim budes hrat sam doma po vecerech, tak potom cca polovinu

Odesláno

Mě když v září prasklo těsnění pod palicí na Mi16, tak mi v servise řekli, že těsnění, zabroušení hlavy, rozvody a práce tak 15 - 20 tisíc. Tak jsem se na to vykašlal a zpojízdnil jsem si ten motor sám za nějakejch 1500,- Faktem ale je, že jsem neměnil rozvoďák a nebrousil jsem hlavu. Byla to taková moje malá maturitka, jestli to vůbec zvládnu, tak jsem do toho nechtěl rvát moc peněz. Stejně ten motor půjde asi jinam a pak teda udělám i ty rozvody.

Odesláno

Je fakt lepší cehnat jinej motor,v dnešní době motory nemají moc cenu...ale chce to kupovat když je motor v autě,nechat nastartovat a nejlépe projet...Jinak v servisu si to chce pohlídat jestli udělali GO tak jak měli a né jen výměnu oleje a přetěsnění bez srovnání hlavy a aby se koukli dovnitř jak to vypadá (písty,kroužky,ventily----)

Odesláno

Tak leda koupit ještě jeden a ze dvou postavit jeden pořádnej,přendat rozvody,....ale jestli nežere hodně tak bych to neřešil.Mě 306ka taky žere víc než 309ka,ale je to tím že je líná musíš jí šlapat:D:D

Odesláno

Nevim, no. Mě GO hlavy na 1.9 TD (srovnání, zavaření, výměna 1 sacího ventilu, vířivejch komůrek, zabroušení sedel a ventilů, výměna gufer, seřízení vůlí) s výměnou těsnění pod hlavou a cenou za práci stála 10935,- Kč:blicismajlik Teď zbejvá už jen GO spodku, ale to nechám na novym majiteli:nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...