Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ujomarián pokud koukneš o další dva řádky výš, tak zjistíš, že na těch 10km se ptal Syko 1 a Sobek jen regoval, že se myslí, že to možné je.

A k Tvému: chlapi nič v zlom ale za tych 10 km ste akurat spalili naftu ktoru ste mali v trubkach a vo filtri a nie tu novu ktoru ste natankovali ...

....nic ve zlém, ale o palivovém systému HDI zřejmě nevíš absolutně nic, jinak by jsi tohle nenapsal. A to hned z několika důvodů, první je ten, že už při otočení klíčku tlačí podávací čerpadlo naftu do filtru a zněj nízkotlakým regulátorem tlaku, aby nevznikl přetlak odchází nafta opět přepadem zpátky do nádrže, po nastartování odchází nespotřebovaná nafta neustále přepadem do nádrže. Pokud budu brát v potaz, že mají starší systém podávačky Bosch tak ta dává 150kPa a přečerpá za hodinu provozu 30litrů nafty, pokud má VDO Siemens to tlačí 320kPa a přečerpá za hodinu 190litrů nafty. Čili i za pouhých 10km rozhodně nemáš starou naftu ani ve vedení ani ve filtru ta už je dávno frknutá zpátky do nádrže a částečně spálená. Pač za těch deset km, vemu čas 5 minut na tuto vzdálenost projede palivovým systémem 2,5litrů nafty u Bosch systému a u Siemens 15,8litrů. ;):papa

Takže si prosím nepleť jablka a hrušky s HDi. :D

[upravil dne 18.1.2010 Xantik]

Odesláno

Tak super, dobré že Vám to pomohlo. Jinak ten tižší chod je spíš tím aditivem, to když sem začal lít, tak okamzite sem zpozoroval tizší chod, hlavne na volnobeh ! ja davam 2x až 3x víc v lete normalne. jednou sem zapomel a hned motor byl víc slyšet.

Já to chtěl po lonske zimě prodat, jak me to startovani deptalo a letos si lebedím a uprimne, nemam strach, ze byc nečapnul na prvni otočení kličku.to loni, to už ale víte :))))

ale jeste k te nafte, jak sem psal treba o Shellu, ze na něj mi peuget nejezdil, tak v německu nebyl problem.To aby někdo nerekl, že pomlouvám, to ne, ale u nas jedine OMV.

Odesláno

Pokud nebude ČOI zveřejňovat a dávat obrovské pokuty za nekvalitní pohonné hmoty všem ,,Janům Křtitelům\",tak problémy v této gubernii ze startem budou pořád a kór v zimě.

Jiná věc ovšem je kvalita jako taková již od výrobce,no a ještě jiná věc je že určité procento vody na sebe nafta váže.Kdyby si každý občas před výměnou pal.filtru vyčistil i nádrž,taky by ubylo problémů.Jenže u nás to je stejné i s vým.brzdové kapaliny ,,jenom se dolívá\" a pak se auto prodá a je to vyřešeno po česku na šup. :mrk

Odesláno

V klidu. ALe musím říct, že když jsem přišel na ty tlaky a kolik jednotlivé čerpadýlka v nádrži přečerpaj nafty za hodinu, tak jsem an to docela čuměl, pač to tu naftu pěkně točí dokola. V podstatě se dá říct, že u Bosch za dvě hodiny jízdy máte komplet nádrž protáhlou přes filtr a tu SIemens už za necelou hodinu, to je fikot. :)

Odesláno

Na vikend hlasia poriadne mrazy, tak uvidime, ci OMV Alpin Diesel je taky zazracny ako sa zda. Dnes rano -4 a bez problemov. Pred tyzdnom bol s naftou od Agip-u pri -1 problem.

Odesláno

ja som minuly ro startoval pri -16... na prve nazhavenie raz pretocilo a hned chytilo... baterka origo peugeot (vyb.prud 900A)... a tankujem len na shell.

Odesláno

no dnes sa mi taktiez osvedcilo to aditivum. aj ked som mal predtym natankovane z OMV tak pri -4 som musel startovat na dva krat (bez aditiva). dnes -4 a na prve otocenie klucikom nastartovalo (z aditivom). som zvedavy co to urobi ked bude -10 :D.

Odesláno

U mna to vidim skor na tu naftu ako aditivum, lebo zimne aditivum som daval aj do tej Agipackej nafty a so startovanim boli aj tak problemy.

Odesláno
Původně zaslal: Haryk

dnes -8 bez žhavení a napoprvé a to stál venku :papa

[upravil dne 21/1/10 Haryk]

to ti akoze vobec nezhavil? sa mi to nejak nezda :myslim

Odesláno

čau hej tak mám stejný problém jako Sobek jak začala zima tak auto začalo špatně startovat když je + tak chytne na drc ale jak se teplota přehoupne pod bod mrazu tak je zle startuju klidně i minutu pětkrát nažhavuju a auto nechce a nechce chytit ale vždycky mi to chytlo ale dneska poprvé to ani za mák nechtělo chytit nevíte čím by to mohlo být žhaviče mám vyzkoušené ty jsou v poho myslíte teda že to může být taky tou naftou ? ale já jsem brával naftu i u OMV a pořád to startovalo špatně bavili jste se tu i o nějakém ventilu může to být i tím ? a kde ho když tak najdu a jak bych když tak zjistil jestli je opravdu špatný ? předem díky za rady

Odesláno
Původně zaslal: Haryk

Kajo.:vůbec mě nedošlo,že mám nažhavit ,předtím jsem jel benziňákem tak sem trochu pozapoměl nó. :papa:papa

Na nazhavenie sa neda zabudnut. Akonahle otocis klucom tak sa zapne podavacie cerpadlo nafty v nadrzi (je to aj pocut) a zaroven aj zhavenie, takze urcite si nestartoval bez nazhavenia.

Odesláno
Původně zaslal: Mara773

čau hej tak mám stejný problém jako Sobek jak začala zima tak auto začalo špatně startovat když je + tak chytne na drc ale jak se teplota přehoupne pod bod mrazu tak je zle startuju klidně i minutu pětkrát nažhavuju a auto nechce a nechce chytit ale vždycky mi to chytlo ale dneska poprvé to ani za mák nechtělo chytit nevíte čím by to mohlo být žhaviče mám vyzkoušené ty jsou v poho myslíte teda že to může být taky tou naftou ? ale já jsem brával naftu i u OMV a pořád to startovalo špatně bavili jste se tu i o nějakém ventilu může to být i tím ? a kde ho když tak najdu a jak bych když tak zjistil jestli je opravdu špatný ? předem díky za rady

Cau Mara773, moj problem sa zda byt vyrieseny. Skus urobit to co ja... dvojnasobok aditiva a do toho nafta OMV Aplin Diesel. Ked som to urobil prvy krat sa zacal moj problem so startovanim v mrazoch postupne vytracat. Teraz uz mam druhy krat nadrz naplnenu Alpin Diesel-om s dvojnasobnou davkou aditiva a dnes rano pri -13 stupnoch mi chytil na prve otocenie kluca. :roker Good luck.

Odesláno

tak jak Vam to ted chyta? tady u nas - 16 a rano teda tocil cca 6 vterin a chytil na poprve.

nevite nekdo, jak auto pozna jak dlouho ma zhavit?Z ceho bere venkovni teplotu.Auto bylo na slunicku, temlomer mi ukazoval +2, ale bylo -10. sem se bal, aby to nezhavilo jen mžik, ale zhavilo to tak jak ma pri teto teplote.

Odesláno

dnes som startoval pri -17 a nejako som pozabudol ze je az taka zima a na jedno nazhavenie(do zhasnutia kontrolky) mi to chytilo asi za 3-4s drzania klucika...inokedy zhavim 2-3krat

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...