hloze-ja Odesláno 25. srpen 2004 Odesláno 25. srpen 2004 Ahoj vsichni. Koupil jsem P306 1,4i (model 98) a kdyz jsem si tady precetl par dotazu ohledne kolisani otacek docela jsem se vydesil. Do 70°C drzi motor neco malo pres 1000 otacel a pak klesne na asi 850. Ale podle otackomeru otacky lehce kolisaji. Opravdu malo. Mam hledat nejakou zacinajici zavadu? Motor ma najeto 115tis., servizovanej. Civka Sagem, kabely a svicky budou asi puvodni. Jinak jsem fakt spokojenej. Auto pekne vypada i slusne jede a spotreba taky slusna. Byl bych vam vdecnej za kazdou odpoved. (Hlavne tu, ze to bude asi dobry. :-). Honza Citovat
Hnipak Odesláno 26. srpen 2004 Odesláno 26. srpen 2004 Jak malo? Ja myslim ze pokud \"opravdu\" malo, tak jses v pohode. [Editován dne 26/8/04 Hnipak] Citovat
Garfield Odesláno 26. srpen 2004 Odesláno 26. srpen 2004 Když jsem cca před rokem a půl kupoval svou 306 1,6i, tak mi to taky dělalo. Hlavně na křižovatkách nebo v zácpě mě to dost znervózňovalo, auto stojí a na volnoběh otáček tu víc, tu míň... Zvláš? když jsem byl zvyklý na atmosférický diesel, kde motor pravidelně dělá ta ta ta ta ta a nic nekolísá. Někdo mi řekl, že to na 99% bude tím, že to auto skoro rok stálo v bazaru, a motor se kromě několika předváděcích jízd flákal. Moc jsem tomu nevěřil, ale BYLO TO ONO. Zhruba po dvou měsících, když jsem s tím jezdil 3-4 krát do týdne, stylem tu šouračka po Praze, tu ďábelská jízda po dálnici s plynem na podlaze (doslova), se motor uklidnil a šlape jako hodinky. A (po zahřátí) se teď na volnoběh ručka otáčkoměru ani nehne, krásně drží pozici a motor si jen přede. Nevím, jestli jsem ti tímhle pomohl, ale žádnému motoru nesvědčí nejezdit a možná to tvoje taky dlouho stálo. V každém případě bych radil jezdit a počkat, jestli si to samo nesedne (píšeš, že otačky kolísají jen trochu). Když to dáš na diagnostiku, může se ti taky stát, že budeš platit jak mourovatej a oni ti stejně nakonec řeknou, že nic neobjevili. [Editován dne 26/8/04 Garfield] Citovat
hloze-ja Odesláno 26. srpen 2004 Autor Odesláno 26. srpen 2004 Kolisa to fakt jen minimalne. Podle sluchu skoro neznatelne. Musim se soustredit na rucicku otackomeru. Ale kdyz jemne pridam(na skrtici klapce jen asi mm), tak se ot. nezvednou, kdyz pridam jeste o fous vic, tak skoci na cca. 1500. To je snad taky normalni, ne?Podle servisky se najelo od unora asi jen cca. 1000. (Ale verte serviskam). Snad by to mohlo byt tim. Uvidime dal. A jeste bych se zeptal, jsetli nevite nekdo, kde se kontroluje olej v prevodovce. Rad bych to mel vsechno projity. Moc diky. Honza PS:Ma tenhle motor (tusim tu3jp) primi vstriky do valcu? Citovat
miloge Odesláno 26. srpen 2004 Odesláno 26. srpen 2004 Já mám s otáčkama na mým pažoutovi taky problémy, ale o trochu vetší než ty. Když nechám auto chvíli jet na volnoběh tak jednou cca. za 5 minut motor jakoby úplně vypne, auto se zakucká ale pak se zase rozjede, zatím mi to ještě nechcíplo tak to tolik neřeším, ale přestává se mi to líbit. Jinak se spotřebou nejsem nijak spokojenej, žere mi potvora skoro 8 litrů na 100, možná to bylo prasklym výfukem, teď jsem ho vymenil tak se snad srovná-doufejme. Jo a když je motor studenej a chci se rozjet, tak to dělá taky problémy, už se mi jednou stalo, že sem vjel do křižovatky a auto se zaseklo na 1000 otáčkách a nechtělo se z nich rozhoupat, naštěstí ten ňouma co jel proti me stačil přibrzdit:mad:Jinak já mam model 94, najeto 98tis. Citovat
Garfield Odesláno 26. srpen 2004 Odesláno 26. srpen 2004 Jo, servisní knížka, to je věc! Kdysi jsem v řetězové havárce na dálnici dost poničil služební Felicii. Zepředu, zezadu. Škody za 90 tisíc, měnili snad všechny plechy. Auto Bohemia na Proseku to krásně opravili, ale v servisce ANI ČÁRKA o tom, že auto někdy bouralo! Už vidím, jak ho pak firma prodala s čistou serviskou, že nikdy nehavarovalo, a nějaký chudák nalítl. Citovat
hloze-ja Odesláno 29. srpen 2004 Autor Odesláno 29. srpen 2004 Nemohli by to byt svicky nebo kabely? Mozna civka. Tahle 306 je z nem. Kluk od nas vozi auta a kdyz potrebuje servisku, tak zajede za jednim nemcem... za par babek (euro) Jenze tahle je od nekoho jineho. Tamten by mi to neudelal. Jinak vysoka spotreba je moje nocni mura. Doufam, ze nikdy neprijde. Citovat
Freeman Odesláno 30. srpen 2004 Odesláno 30. srpen 2004 Moje 306-ka po vymene lambda sondy zase trosku zacala pripominat diesel - na volnobeh se motor hodne klepe a misto hladkeho pravidelneho benzinoveho chodu to klape a klape .. jako by to ta ECU udrzovala tak-tak ze to nezhasne a pridala, ubrala, pridala, ubrala (mockrat za sekundu). Co s tim? Citovat
Boss Odesláno 6. září 2004 Odesláno 6. září 2004 Napsán autorem hloze-ja Ahoj vsichni. Koupil jsem P306 1,4i (model 98) a kdyz jsem si tady precetl par dotazu ohledne kolisani otacek docela jsem se vydesil. Do 70°C drzi motor neco malo pres 1000 otacel a pak klesne na asi 850. Ale podle otackomeru otacky lehce kolisaji. Opravdu malo. Mam hledat nejakou zacinajici zavadu? Motor ma najeto 115tis., servizovanej. Civka Sagem, kabely a svicky budou asi puvodni. Jinak jsem fakt spokojenej. Auto pekne vypada i slusne jede a spotreba taky slusna. Byl bych vam vdecnej za kazdou odpoved. (Hlavne tu, ze to bude asi dobry. :-). Honza Tohle dela taky kdyz se odpoji baterka. Ridici jednotce se tim vymaze pamet, takze po pripojeni baterie si natahne prednastavene hodnoty a motor nejakou dobu hur jede a muze mit zvysene volnobezne otacky i spotrebu. V prirucce radi to parkrat pekne prohnat, pak zase vystridat jizdnou pekne pianko, nekolikrat to takto vystridat. Ridici jednotka si diky tomu motor \"osaha\" v ruznych rezimech a bude schopna jej optimalneji ridit. Ja tedka delal zasahy na elektrice a chova se to podobne. Najet proste par set km a kdyz se to nezlepsi tak je asi nekde problem.... [Editován dne 6/9/04 Boss] Citovat
hloze-ja Odesláno 7. září 2004 Autor Odesláno 7. září 2004 Taky jsem zkousel odpojit baterku.(Pri zahratim motoru to dela a delalo stejne) Ale fakt je to minimalne, takze uz to neresim. Akorat kolisaji trochu vic nez se motor zahreje (jen kolem 200-300 rpm - to by treba mohlo byt tou baterkou.) Pro Freemana: precti si clanek tady na webu. Myslim pod servisem? Taky neco napovi. Citovat
Freeman Odesláno 28. září 2004 Odesláno 28. září 2004 Clanek na webu pod servisem - myslis ten o lambda sonde? Ten jsem cetl. Cetl jsem i ten o kolisani volnobeznych otacek, ale nerekl bych, ze mi kolisaji otacky. Chvilemi to vypada spis, jako by vynechaval valec, ale po pridani prestane. Citovat
hloze-ja Odesláno 30. září 2004 Autor Odesláno 30. září 2004 Nevim, ale spis bych rekl, ze to budou ty otacky. RJ pridava a ubira benzin. Tim kolisaji ot. a na spodni hranici, kdyz motor skoro chcipe to mozna vypada jako by vynechal. Zkusil bych projit ty veci v clanku o kolisani ot. Tesnost, skrtici klapku a v nejhorsim pripade vahu vzduchu a RJ. A nemas moc nizky otacky? Citovat
AKCZ Odesláno 30. září 2004 Odesláno 30. září 2004 Kdesi jsem tak pozbiral informace ze je to u 306tek celkem bezne.. neco jako minusova polozka v hodnoceni ze jsou nestale volnobezne otacky... mel jsem to take na 1,6ce ale nijak jsem si s tim hlavu nelamal a jezdila a stale jezdi stejne Akorat uz u jineho majitele Citovat
stembi Odesláno 1. říjen 2004 Odesláno 1. říjen 2004 Minulý týden jsem mluvil s Hnípákem. Měl taky kolísající otáčky volnoběhu, v servisu mu měnili téměř všechno od Lambdy až po podezření na chybnou řídící jednotku a ..... byl to vadnej potenciometr škrtící klapky. (topic). Citovat
cpt. CHIP Odesláno 3. říjen 2004 Odesláno 3. říjen 2004 Tyhle zavady je vzdycky uzasna zabava hledat...nekonecnej pribeh. Pokud je to v minimalni kolisani, tak bych se na to vykaslal, ale pro cisty svedomi bych vymenil u nove koupenyho auta svicky, filtry, naplne a udelal rozvody a samozrejme zkontroloval vsechny podvozkovy a brzdovy casti a v pripade potreby vymenil....a ja vam to prodam No a jinak k tomu kolisani v pripade,ze je to uz zavaznejsi a chcipajici, tak je to cely o kolobehu: svicky, kabely, civka(y), v pripade starsich aut rozdelovac, podtlaky, tesnost sani, vaha vzduchu, volnobeznej ventil, snimac polohy skrtici klapky, teplotni cidla, vstriky, regulator tlak paliva atd atd. v poslednim pripade eventuelne ECU. Takze prijemne laborovani, az zjistite pricinu, ozvete se co potrebujete [Editován dne 3/10/04 cpt. CHIP] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.