xpetrix Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Máte niekto skúsenosti s laserovou operáciou očí aj pri slabších dioptriách (-1,5 do diaľky)? Má to vôbec nejaký význam, nevráti sa táto dioptria po nejakom čase znovu? Zalezi kvoli comu to chces.Ja som nemal silne dioptrie,ale chcel som sa zbavit okuliarov a stalo to (sice dost) zato. Citovat
Guest bluesman Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Super, dík. Zatiaľ som poznal len ľudí so silnými dioptriami, ktorí podstúpili tento zákrok, preto je fajn vedieť, že i pre nás slabšie-slabozrakých je to možné. Citovat
xpetrix Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Prave tie silne maju urcite hranice,neurobia ti napr.10 dioptrie,respektive nestiahnu na 0.Spodna hranica nie je,ale horna ano. Citovat
Guest bluesman Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Aha, to je pravda, asi ľahšie sa im bude odstraňovať menšia dioptria. Dúfam len, že nehrozí nejaké riziko trvalého poškodenia zraku, toho sa trošku desím, v telke občas dávajú prípady nepodarených operácií zraku. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Neboj ty vyšetřeni jsou kvalitní a děla se to vic krat,jen vybrat nějakou kvalitní kliniku já byl v gemini,za ty peníze to stoji. Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Aha, to je pravda, asi ľahšie sa im bude odstraňovať menšia dioptria. Dúfam len, že nehrozí nejaké riziko trvalého poškodenia zraku, toho sa trošku desím, v telke občas dávajú prípady nepodarených operácií zraku. to je risk, ktery je nutny podstoupit a budes se s tim smiris, nebo ne...... bohuzel, doktori neumi zazraky a obcas se taky neco nepovede...... kazdy organismus je jedinecny a proto to co proslo pepikovi nemusi vyjit u franty..... Citovat
Guest bluesman Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Jasné, medicína je vždy trošku aj o šťastí. No čím lepšie referencie na konkrétneho lekára/kliniku, tým menšia pravdepodobnosť, že sa niečo pokašle. Citovat
Aluška Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Mně teda očařka řekla, že operovat 1,5 dioptrie, nemá smysl, ne že by to nedělali, ale nevidí důvod podstupovat riziko a dávat docela dost peněz.... Riziko, že se něco nepovede je u každýho zákroku, byť banálního proto si taky v dnešní době, nechávaj podepsat souhlas úplně se vším. Citovat
Guest bluesman Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Presne to samé som si vypočul od očnej aj ja. Preto už nosím skoro tri roky brejle (chcel som ísť na operáciu hneď po zistení slabšieho zraku) a čakám, kým sa mi dioptrie zhoršia. Citovat
Pe.Tr Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Jj taky to zavedu. Rozvody vam udelame na vasi zadost ale tady nam to podepiste kdyby se to nahodou nepovedlo. :-D Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 9. leden 2015 Odesláno 9. leden 2015 Očařka tohle řekne každému a všechny ordinace protože oni přijdou o peníze atd jak už tam nebudete chodit,jste měli vidět jak jsem přišel k moji soukromé oční a řekl že mam po operaci očí a že potřebuju potvrzení kvuli řidičáku poslala mě někam sestra i doktorka, že potvrzení ma davat klinika kde se dělala operace,a že nemají rádi tyhle operace,a co tam lezu když nejsem objednany.I jak jsem se ptal na kontaktní čočky tak to byla taky komedie To samé ostatní lidi co znám elton ohodnotil 1 Citovat
Aluška Odesláno 9. leden 2015 Odesláno 9. leden 2015 No jelikož jsem u očařky byla ještě tehdy s mamkou a ta na operaci šla, tak si nemyslím, že mně to nedoporučila, jenom kvůli tomu, že by přišla o kšeft.... Citovat
elton Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 http://www.kondice.cz/2012/05/proc-oftalmologove-nosi-bryle/ Citovat
Ducatista Odesláno 14. leden 2015 Odesláno 14. leden 2015 hmmm, ten clanek mi teda sebral trochu toho nadseni pro tu operaci, ale zase to beru tak, ze dneska jsou ty metody tech zákroků nekde jinde nez pred 5-10 lety a on ma zkusenosti s problemy u tech pacientů, kteri byli na tom laserovym zakroku prave pred 5-10 lety... Citovat
oddie Odesláno 14. leden 2015 Odesláno 14. leden 2015 Nejsou jinde. Ten princip je pořád stejný - upálí se část rohovky. Citovat
Medvěd Odesláno 14. leden 2015 Odesláno 14. leden 2015 http://www.kondice.cz/2012/05/proc-oftalmologove-nosi-bryle/ Dík za ujištění, že mé vytrvalé odolávání různým narážkám o potřebě "být IN" a nechat si odstranit mých +8/+9D bylo a je správným rozhodnutím. Aspoň se mám o co opřít Citovat
Medvěd Odesláno 14. leden 2015 Odesláno 14. leden 2015 hmmm, ten clanek mi teda sebral trochu toho nadseni pro tu operaci, ale zase to beru tak, ze dneska jsou ty metody tech zákroků nekde jinde nez pred 5-10 lety a on ma zkusenosti s problemy u tech pacientů, kteri byli na tom laserovym zakroku prave pred 5-10 lety... Auto má taky nějakou záruku a s*át se začne většinou až po ní. Já jsem vždycky tvrdil, že ty operace probíhají příliš krátkou dobu a že si počkám až jaké problémy budou mít operovaní po letech. Článek mou pravdu prostě potvrdil. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 14. leden 2015 Odesláno 14. leden 2015 Keci,jestli jdeš na operaci když nemáš stabilni zrak 2 roky (podmínka) tak ti to nedoporučí na vyšetření,znám plno lidi co byly na operaci a i po 10 letech vidi stejně,a kdysi byly laserove operace kvalitou jinde než v dnešni době kdy jsou přistoje a vše o dost přesnější a rychlejší i metody vyšetřeni ale taky záleží kde,nejen se dívat kde je to nejlevnější a jen 2 roky záruka A kdysi se to dělalo vibračním nožem nebo tak něco a to se už neděla Se podívejte kdo byl vše na operaci očí jiří madl,iva kubelková eliška bučková,jakub vágner,radek štěpánek,tomáš krejčíř a mnoho dalších bez problému http://www.lexum.cz/reference Kdo nechce at si nosí brýle nebo čočky můj názor Citovat
Medvěd Odesláno 14. leden 2015 Odesláno 14. leden 2015 Taky znám několik lidí po operaci, ale netuším, jestli REÁLNĚ vidí hůř nebo líp než před operací a jestli se jim vidění třeba nezhoršuje. Ono je těžký vysolit 30 000,- Kč a pak přiznat, že jsem je vlastně vyhodil (a koukat na svět hůř než před lety, páč brejlema na očích bych se před okolím shodil). Souhlasím s Tebou jen v tom, že je to každého věc, zda dává přednost brýlím nebo zda je ochoten zaplatit za to, aby se mu někdo "vrtal" v něčem tak citlivém jako je oko (a riskoval i možnost fatální chyby). Já mám každopádně už roky jasno. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.