ppaull Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Je možné dát olej Total TRANSMISSION SYN FE SAE 75W-90 cena za 1L 320Kč nebo je to zbytečné? a dát tam Total TRANSMISSION BV SAE 75W-80 cena za 1L 188Kč http://www.oleje-total.cz/automobilove-oleje/prevodove-oleje-pro-manualni-prevodovky Citovat
ozzy56 Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 podle norem ho dát můžeš,ale proč rozhazovat prachy??--dej BV 75W80 Citovat
brutall Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Někdo tady na foru prodává dva litry origo EssO-levně. [upravil dne 26/12/09 brutall] Citovat
Chepp Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 preominte ze sem tak nejak na*eru.. ale ja sem jeste olej v prevodovce nemenil. Zlepsi se neco??? Citovat
krtek 2 Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 ja som chcel tiez teraz menit olej zohnal som na nete Esso no a automechanik u nas (inak dost uznavany) mi na to:ze nech to tam nelejem pokial mi to radi v pohode a ze tak kvalitny olej ako dali vo fabrike uz nezozeniem. Povedal to asi tak 1trieda davali na linke 2trieda leju v peugeot servis a 3trieda v mototechni . A ze ak velmi chcem tak brat olej jedine z peugeotu inak najazdenych mam 218000km tak som to kupil (ci bol olej meneni to neviem ale pri -22stupnoch to teraz radilo dobre) Citovat
pastorek Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Původně zaslal: Chepp preominte ze sem tak nejak na*eru.. ale ja sem jeste olej v prevodovce nemenil. Zlepsi se neco??? V motore olej meníš? Rozvody meníš? Zlepší sa niečo? Všetko v aute podlieha opotrebeniu a stráca svoje pôvodné vlastnosti. krtek2, čo hovoril ten mechanik sú bláboly a platilo to tak trochu o škodovke pred 20 rokmi. [upravil dne 26/12/09 pastorek] Citovat
ozzy56 Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Původně zaslal: Chepp preominte ze sem tak nejak na*eru.. ale ja sem jeste olej v prevodovce nemenil. Zlepsi se neco??? když je tam olej dlouho (např.přes 100 tisíc km) bývá už dost hustý a obsahuje částečky kovu z otěru ozubených kol--je určitě lepší ho vyměnit...,navíc když se celou tu dobu ani nekontrolovalo množství,může se zjistit při vypouštění,že tam byla polovina předepsaného množství--málokterá převodovka je úplně suchá,většinou trochu rosí na guferech poloos atd. většinou se zlepší řazení a sníží odpory v převodech--záleží na tom,jak vypadal ten starý olej... než to naklepu-pastorek-to napsal taky:) [upravil dne 26/12/09 ozzy56] Citovat
krtek 2 Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 ozzy56 no s tymi ciastockami kovu neviem nieje tam nahodou magneticky vypustaci sroub? Citovat
ozzy56 Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 šroub tam je,ale nestáhne k sobě všechno... Citovat
pastorek Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Napríklad mosadz zo synchrónov nezachytí. Pri výmene nejde iba o tie nečistoty ale i o vlastnosti oleja ktoré sa menia pôsobením času, vzduchu, vzdušnej vlhkosti a teploty. [upravil dne 26/12/09 pastorek] Citovat
oddie Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Původně zaslal: krtek 2 ja som chcel tiez teraz menit olej zohnal som na nete Esso no a automechanik u nas (inak dost uznavany) mi na to:ze nech to tam nelejem pokial mi to radi v pohode a ze tak kvalitny olej ako dali vo fabrike uz nezozeniem. Povedal to asi tak 1trieda davali na linke 2trieda leju v peugeot servis a 3trieda v mototechni . A ze ak velmi chcem tak brat olej jedine z peugeotu inak najazdenych mam 218000km tak som to kupil (ci bol olej meneni to neviem ale pri -22stupnoch to teraz radilo dobre) No to je dobrej pablb. U toho bych si ani nezaparkoval koloběžku, jestli cancá takovýhle bláboly. Tohle platilo možná tak v roce 70 o žigulíkách, že nešel sehnat orig. olej do rozvodovek. Citovat
krtek 2 Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 pastorek a ty si nejaky odbornik cez prevodoky?alebo s tym pracujes ,nerobim si srandu pytam sa vazne alebo si nejaky mechanik(neda mi sa neopytat ked vidim tvoj nick a avat) Citovat
Guest servisman Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 nechal jsem něnit olej v převodovce když mne dělali rozvody jinak u OK406 jsme měnili olej když on sám si jej zakoupil ,pak taky v posilovači.Vždy to auto prospěje než pak psát blbě se řadí jde to ztuha.je to na každým co autu dopřeje .někdo jen základ olej benzin někdo i něco navíc Citovat
pastorek Odesláno 27. prosinec 2009 Odesláno 27. prosinec 2009 Původně zaslal: krtek 2 pastorek a ty si nejaky odbornik cez prevodoky?alebo s tym pracujes ,nerobim si srandu pytam sa vazne alebo si nejaky mechanik(neda mi sa neopytat ked vidim tvoj nick a avat) nick je zhodou okolností i meno a či som cez niečo odborník to nech posúdia druhý. Citovat
OK406 Odesláno 27. prosinec 2009 Odesláno 27. prosinec 2009 Měnil jsem všechny náplně, jak píše ve své příspěvku Honza406, ale měnili jsme olej i Martina806 a jeho 806 a mohu říci, že to, co vyteklo, se nedalo nazvat olejem:blicismajlik! Takže za mě měnit! Citovat
ppaull Odesláno 27. prosinec 2009 Autor Odesláno 27. prosinec 2009 Takže za mě taky měnit OK!! Citovat
Chepp Odesláno 27. prosinec 2009 Odesláno 27. prosinec 2009 jj menim vsechno jenom sen envedel jak je to s prevodovkou.. tak to dalsi navsteva servisu jisty vymenu toho oleje v prevodovce. Si radsi necham poradit nez do toho budu rejpat... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.