Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ja som chcel tiez teraz menit olej zohnal som na nete Esso no a automechanik u nas (inak dost uznavany) mi na to:ze nech to tam nelejem pokial mi to radi v pohode a ze tak kvalitny olej ako dali vo fabrike uz nezozeniem. Povedal to asi tak 1trieda davali na linke 2trieda leju v peugeot servis a 3trieda v mototechni . A ze ak velmi chcem tak brat olej jedine z peugeotu inak najazdenych mam 218000km tak som to kupil (ci bol olej meneni to neviem ale pri -22stupnoch to teraz radilo dobre)

Odesláno
Původně zaslal: Chepp

preominte ze sem tak nejak na*eru.. ale ja sem jeste olej v prevodovce nemenil. Zlepsi se neco???

V motore olej meníš? Rozvody meníš? Zlepší sa niečo?

Všetko v aute podlieha opotrebeniu a stráca svoje pôvodné vlastnosti.

krtek2, čo hovoril ten mechanik sú bláboly a platilo to tak trochu o škodovke pred 20 rokmi.

[upravil dne 26/12/09 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: Chepp

preominte ze sem tak nejak na*eru.. ale ja sem jeste olej v prevodovce nemenil. Zlepsi se neco???

když je tam olej dlouho (např.přes 100 tisíc km) bývá už dost hustý a obsahuje částečky kovu z otěru ozubených kol--je určitě lepší ho vyměnit...,navíc když se celou tu dobu ani nekontrolovalo množství,může se zjistit při vypouštění,že tam byla polovina předepsaného množství--málokterá převodovka je úplně suchá,většinou trochu rosí na guferech poloos atd.

většinou se zlepší řazení a sníží odpory v převodech--záleží na tom,jak vypadal ten starý olej...

než to naklepu-pastorek-to napsal taky:)

[upravil dne 26/12/09 ozzy56]

Odesláno

Napríklad mosadz zo synchrónov nezachytí. Pri výmene nejde iba o tie nečistoty ale i o vlastnosti oleja ktoré sa menia pôsobením času, vzduchu, vzdušnej vlhkosti a teploty.

[upravil dne 26/12/09 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: krtek 2

ja som chcel tiez teraz menit olej zohnal som na nete Esso no a automechanik u nas (inak dost uznavany) mi na to:ze nech to tam nelejem pokial mi to radi v pohode a ze tak kvalitny olej ako dali vo fabrike uz nezozeniem. Povedal to asi tak 1trieda davali na linke 2trieda leju v peugeot servis a 3trieda v mototechni . A ze ak velmi chcem tak brat olej jedine z peugeotu inak najazdenych mam 218000km tak som to kupil (ci bol olej meneni to neviem ale pri -22stupnoch to teraz radilo dobre)

No to je dobrej pablb. U toho bych si ani nezaparkoval koloběžku, jestli cancá takovýhle bláboly. Tohle platilo možná tak v roce 70 o žigulíkách, že nešel sehnat orig. olej do rozvodovek.

Guest servisman
Odesláno

nechal jsem něnit olej v převodovce když mne dělali rozvody jinak u OK406 jsme měnili olej když on sám si jej zakoupil ,pak taky v posilovači.Vždy to auto prospěje než pak psát blbě se řadí jde to ztuha.je to na každým co autu dopřeje .někdo jen základ olej benzin někdo i něco navíc :papa

Odesláno
Původně zaslal: krtek 2

pastorek a ty si nejaky odbornik cez prevodoky?alebo s tym pracujes ,nerobim si srandu pytam sa vazne alebo si nejaky mechanik(neda mi sa neopytat ked vidim tvoj nick a avat)

:D nick je zhodou okolností i meno a či som cez niečo odborník to nech posúdia druhý.

Odesláno

Měnil jsem všechny náplně, jak píše ve své příspěvku Honza406, ale měnili jsme olej i Martina806 a jeho 806 a mohu říci, že to, co vyteklo, se nedalo nazvat olejem:blicismajlik! Takže za mě měnit! :super

Odesláno

jj menim vsechno jenom sen envedel jak je to s prevodovkou.. tak to dalsi navsteva servisu jisty vymenu toho oleje v prevodovce. Si radsi necham poradit nez do toho budu rejpat... :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...