Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Zdravim,mám stejný problém,prasklá klapka...a několik otázek.Můžete mi poslat stránky ze kterých bych objednal ty klapky a návod na demontáž palubovky? A nebo,nemáte někdo naprodej klapku ke spolujezdci ? 

:) předem díky.

Peugeot 407 sw,r.v.2008

Upraveno uživatelem chezylp
Odesláno (upraveno)

Akorád 10tisic+ v peugeotu ne ? :)

Asi je tu jen pár borců kteří si to opraví doma i se shozenou palubkou(nemyslím tu hrubší práci v návodu s vyřezáním palubky dle návodu http://www.peugeot-club.com/topic/91398-p407-navod-na-opravu-klapky-topeni-usetrite-12000-kcávod-na-opravu-klapky-topení-ušetříte-12000-kč/) :o

Upraveno uživatelem kurka
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem v tom opět. Poprve když mě praskla klapka mě to stálo v origo servisu asi 7500kč. Po dvou letech, opět praskla a to tvrdili, že tam dali nějaké vystužené.......bylo by možné poslat ten návod na demontáž palubky......jdu si to vyměnit sám, jen mám obavy, abych nepoškodil zbytečně nějaké ty plastové čudliky atd........děkuji.

Odesláno

Tak jsem v tom opět. Poprve když mě praskla klapka mě to stálo v origo servisu asi 7500kč. Po dvou letech, opět praskla a to tvrdili, že tam dali nějaké vystužené.......bylo by možné poslat ten návod na demontáž palubky......jdu si to vyměnit sám, jen mám obavy, abych nepoškodil zbytečně nějaké ty plastové čudliky atd........děkuji.

máš sz

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Takto jsem ji menil ja bez nutnosti vypoustet kapaliny z klimatizeru. Klapky lze koupit jen u Peugeotu za cca. 2200,-

jen ve zkratce:

1-na stredovem tunelu vzadu pod poplenikem sundat matku ktera drzi tunel.

2-u elektricky ovladanych sedacek je staci posunout az na doraz do zadu. Nemusi se vyndavat.

3-odpojit baterii a po kourovce zacit s demontazi palubky.

4-demontovat radio, popelnik a stredovej tunel (odpojit a vyjmout)

5-demontaz kastliku a bocnich plastu na palubce u spolujezdce a u ridice. Vycvaknout tachometr, sundat plasty u volantu a odpojit airbagy (ridic, spolujezdec), vse vyjmout a je toho jeste vice.

6-demontovat volant i s tyci

7-samotna demontaz palubky. 

8-je tam hodne sroubu. Po stranach jsou 4ks, pod radiem 2ks, pod tachometrem 1ks a dole za popelnikem 2ks

9-po povoleni vsech sroubu opatrne vytahovat palubku smerem od skla a davat pozor na veskerou kabelaz, ktera je k ni pricvaknuta.

posledni kabelaz vede k cidlu osvetleni na vrchu palubky u ventilace.

10-rozdelat vrsek klimatizeru aby bylo videt na klapky (modra a  hneda klapka)

11-povolit nekolik dalsich sroubu a rozsklebit klimatizer v pulce

12-vyndat vadnou klapku a nasilim nasadit novou

13-opetovna montaz

14-hezky straveny den a u nekterych i vikend. Pokud si na to netroufate nedelejte to. Pro mene vzrucny je to nadliskej vykon.

Upraveno uživatelem Lada78
Odesláno

k bodu 12, pri násilnom vkladaní novej klapky došlo k jej zlomeniu a odlomeniu časti klimatizéra, viac času sme strávili s vkladaním a lepením klapky a klimatizéra ako demontážou palubky, Už by som to takto nikdy neriešil, radšej origo servis

Odesláno

Jasne, proto se musi odsroubovat nekolik sroubku ktere drzi klimatizer po hromade a rozsklebit ho alespon o 3cm z vrchu.

Je snadnejsi nejdrive zalozit levou klapku a pak teprve pravou. Samozrejme se na tom odrazi i okolni teplota. V zime plasty krehnou.

Delal jsem to uz na dvou autech a v pohode. Prace cca. na 4 hodky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...