Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem vcera zjistil, ze asi mam fouknute tesneni a nebo pri nejhorsim prasklou hlavu. Mnel jsem problemy s topenim jak jsem se uz tady ptal.Odvzdusneni nepomohlo, a zacal jsem pozorovat po vypnuti motoru, ze mne tlakuje vodu v chladici, proto jsem ji asi ztracel. Myslel jsem, ze to bylo vickem, protze mne na nem odpadla ta gumicka (precet jsem na forumu,ze to muze byt i tim) ale pri koupi vicka se mne zeptal mechanik jestli mi funguje topeni, a jestli to tlakuje vodu. Tak jsem mu rek,ze topeni nefunguje. a on mne na to rek ze to je prvni priznaki toho ,ze mam bud prasklou hlavu a nebo tesneni. Pak mne rek, at zkusim po az prijedu domu a necham auto prez noc stat tak rano zkusit otevrit vicko a jestli mne ta voda zacne strikat tak je to 100 % hlava anebo tesneni. Sice voda nestrikala, ale nejaky vzduch mne tu vodu vytlacil. Tak ted nevim co s tim, jestli na tom muzu jeste jizdit a nebo jestli mam to ihned vymenit????( jestli treba takhle neco neznicim???) Olej v chladici nemam a taktez vodu v oleji. MOtor funguje normalne, nic zvlastniho nedela.

Odesláno

jj presne tak... Voda v oleji moze narobit aj inu skodu, a zase olej sa s chladiacej sustavy dostava celkom na prd ...

Odesláno

A není to jen že při povolení zátky se mu vzduch dostal do nadržky? Při zahřátí se vzduch roztáhne, při zchlazení se co ? Takže cosi vzduchu musí nasát. Ale malinko.

Odesláno

Kobr, máš pravdu ale sú tam dva detaily. Prestalo mu to kúriť a následne veta \"Sice voda nestrikala, ale nejaky vzduch mne tu vodu vytlacil.\" svedčí o nadmernom tlaku v chladiacej sústave i po ochladnutí motora kedy by tam mal byť malý podtlak.

Odesláno

No a dnes rano mne nechtelo ani ject, nastartoval jsem to v pohode, ale po seslapnuti plynu to nenabiralo otacky, a pak to chciplo :-( Zkousel jsem to nastartovat znova ale neslo to, pak jsem pomoci gumovi pumpicky co je na hadicce ve ktery tece nafta napumpoval tu naftu a tra-da.... uz mne to bezelo, tak snad to bylo naftou, mnel jsem tam malo nafty, jel jsem na pumpu natankovat a ted to startuje v pohode, ale radsi ted jezdim formanem (nesmertelne auto) abych jsem tam nic nezkurvil. A necham to tento tyden opravit :-) Aspon ze ve formanu mne funguje topeni a da se s nim ted pekne vyblbnout ;-)

Odesláno

a nevite podle kterych priznaku se pozna jestli je to hlava a nebo jen tesneni???? A nebo se to pozna az po sundani hlavy? Chtel bych aspon nejak priblezne vedet na jak velkou penezni palbu mam se prepravovat :D

Odesláno

Až po sundání hlavy. Hlavu budeš muset nechat někde natlakovat, aby se poznalo, jestli je prasklá. Mě se objevovaly ve vyrovnávací nádržce vzduchové bublinky, když jsem přidal plyn (při teplém motoru a sundaném víčku chladiče). Vodu mi to ale ven nevyhazovalo. Naštěstí stačilo vyměnit jenom těsnění. Cena dílů cca. 1400 kč.

Odesláno
Původně zaslal: DEEP

Až po sundání hlavy. Hlavu budeš muset nechat někde natlakovat, aby se poznalo, jestli je prasklá. Mě se objevovaly ve vyrovnávací nádržce vzduchové bublinky, když jsem přidal plyn (při teplém motoru a sundaném víčku chladiče). Vodu mi to ale ven nevyhazovalo. Naštěstí stačilo vyměnit jenom těsnění. Cena dílů cca. 1400 kč.

A jaky dily do toho pocitas?:myslim Myslel jsem, ze se vymeneni tesneni, a popr. srouby.

Odesláno

Těsnění hlavy: 620 kč, gufera dříků ventilů: 142 kč, gufero vačky(u mě už teklo): 148 kč, těs. výfuku: 166 kč, těs. sání: 400 kč( mám plastové sání se čtyřmi O kroužky - jeden za 100), můžeš ušetřit pokud nedemontuješ z hlavy sání a sběrné potrubí výfuku, nebo dáš zpátky staré těsnění:D (ty kroužky na sání by se, myslím, daly). Je s ní potom ale horší manipulace. Šrouby jsem nechal původní. Preventivně jsem vyměnil olej + filtr.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Mě napadá ještě ucpanej radiátor topení.

Jo a jak se k neme dostanu? Je pry pod palubkou??? tak to se mi tam faft nechce :( Moje auto je fakt divne, ted najednou prestalo tlakovat vodu, tak uz nevim co s tim muze byt. :fnuk

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Někde jsem tady četl, že když je všechno (hlava i těsnění) v pořádku a při nastartovaném motoru odšroubuju víčko nádobky chladicí kapaliny, tak by neměla vytékat. Je tohle pravda? Popř. jaký na to má vliv, jestli je nastartovaný motor studený, nebo zahřátý?

(Když jsem u svého zahřatého motoru za běhu odšrouboval víčko nádržky chladicí kapaliny, tak začala pomalu vytékat. Ale hadice k chladiči nebyly \"jako kámen\" - normálně šli promáčnout dvěma prsty)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...