Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny dvěstěpětkáře :papa

Mam Peugeot 205, 1.8 GLD, r.v. 1986 - nafta.

Uz nekolikrat nam prasklo spojkove lanko, takze se chci zeptat na vase zkusenosti s timto vozem. Spojka jde podle me dost z tuha, kdyz chci zaradit, musim pritlacit pedal az na podlahu, nejhorsi je to se zpateckou :bojim Po zarazeni rychlosti spojka zacne zabirat priblizne v polovine polohy pedalu. Chtel jsem jeste vice dotahnout lanko, aby spojka zabirala vyse, ale nez jsem to stihl vubec udelal, tak lanko prasklo vcera zase :bacha

Koukal jsem na ten mechanismus a jevi se to tak, ze ikdybych to dotahl vice, tak to bude asi zbytecne, protoze ten mechanismus by to stejne dale nepustil. Auto nam dal otec na dojeti a pred tim mel jiz nekolik techto aut, jen s benzinovymi motory a spojka sla oproti tomuto dieslovemu motoru udajne o mnoho lepe seslapovat a vubec... Take nikdy neprasklo lanko... Otec jiz to mel rozebrane, ale nejevilo se mu, ze by tam neco bylo tak jak by nemelo a vymenil jen nejake lozisko.

Dekuji za vase rady panove...

Jinak shanim levy predni blatnik, blinkr a vynechava jeden valec, udajne to je to strikackou, tak kdyby nekdo mel, budu rad ;)

Mejte se! :papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

Asi to bude chtít novej přítlačák a lamelu. Když je to moc ojetý, tak paprsky přítlačáku jsou víc šikmo k ložisko a pak je potřeba větší síly ke zmačknutí paprsků přítlačáku a proto praská lanko. Nebo je jenom zatuhnutá páka spojky (ale to by se spojky špatně vracela zpět), nebo někde dře lanko (třeba moc zahnutý - ale to by se nezvedal pedál spojky z podlahy)

Odesláno

s tím,že jde těžko se smiř,měnil jsem na dýzlu spojku--komplet--víckrát a vždycky šla relativně těžko (a to jsem při skládání mazal vše,co se tam mazat dá), ale lanko mi neprasklo nikdy...,zkus si nechat vyrobit lanko podle starého ve firmě,kde to dělají--mají někdy větší výdrž ty jejich lanka

a ta stříkačka :o bude asi kompletní vstřikovač--to bys měl sehnat lehce (nechej si ho pak vyzkoušet a seřídit na předepsaný vstřikovací tlak a pod něj pak novou podložku (těsnění--vyžíhat)

• O 3 měsíce později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdar mam dotaz taky na spojku tak nezakládám další vlánko.

Mam 1.1 najeto 210tis. poctivých a když vyřadim na neutrál pustim pedál spojky tak začínám slyšet takový jako opakující se maličko rachtání. Někdy to neni slyšet a kdybych si neztlumil radio tak to ani neslyšim...

Nooo jinak bych řek že to neprokluzuje.

Tak by mě zajímalo co by to mohlo být???ložisko přítlačák? A jestli to vydrží ještě tak 10-14tis. Km.:myslim

A jezdim po Práglu a tam tu spojku použivam dost často...?

PS.

Potřebuju tak do třičtvrtě roku dojezdit( ročně najedu do 14tis km)

Pááč se mi nechce dávat za spojku 2-4,5 tis +práce.

asi budu kupovat 406 2.0 benzin 98Kw /Hdi 66kw nejsem ještě rozhodlej a nebo mazdu 626.:o)))

Odesláno

Zdravím, předem se omlouvám trochu za :xvul ale spojky se to týká (a nechci zakládat nové vlákno). Prasklo mi spojkové lanko, a tak se chci zeptat jak ho mám vyměnit ? (jako kde a jak je přidělané, jak se k němu dostat atd.) Motor 1,8D. Díky moc.

[upravil dne 29/5/10 Chajda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...