Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Rozhodl jsem si pořídit externí disk min. 1000GB, teď váhám jaký si pořídit. Bude po většinu času na stole, tudíž by vyhovovala varianta 3,5. Maximální cenovku si představuju někde kolem 2500 Kč včetně DPH, bude-li nižší bude to super. Nejraději bych si ho vyzvedl osobně v Brně, ale není podmínkou. Chtěl bych verzi s 7200 otáčkami.

Zatím jsem našel 2 favority, a to:

1. http://www.alza.cz/western-digital-my-book-essential-3-0-1000gb-d138308.htm

2. http://www.alza.cz/externi-pevny-disk-seagate-freeagent-desk-1tb-d99949.htm

O tom druhým jsem našl na netu nějaké info,ale o tom prvním vůbec nic. Máte někdo s výše uvedenými jakékoliv zkušenosti, popřípadě doporučíte mi jiné alternativy?

Ještě přidávám variantu č.3, je z nich nejlevnější a má jako jediná záruku 36 mesíců

3. http://www.alza.cz/samsung-3-5-story-station-1tb-d132420.htm

[upravil dne 6/12/09 Boob]

Odesláno

S prvním mám zkušeností víc, s druhým méně. Ani s jedním neuděláš chybu, vybírej spíše podle délky záruky.

Co vidím obecně jako problém těchto zařízení - pořád jde o disk, což je jako na potvoru nejporuchovější komponenta. To, že si zazálohuješ fotky z dovolené na tenhle disk a myslíš si, že se jim nic nestane, nemusí být tak docela pravda. Stačí, aby o ten disk v zapnutém stavu někdo zavadil a může být problém. Takže je to jako s ohněm - dobrý sluha, zlý pán. ;)

Odesláno

to Kurt: Jak je to s hlučností u tohoto disku, jak je řešena na čelní straně inikace zaplněnosti? Můžu kabel USB vypojit z jednoho PC a přepojit do druhého bez jakýchkoliv komplikací? Potom budu mít úplně blbej dotaz, zda když vypnu PC, vypne li se i disk?

Odesláno

Ten disk uslyšíš, když bude na stole. Pokud jej položíš na PC, tak se ta hlučnost pobije s hlučností PC a ani o něm nevíš. O indikaci zaplnění na čelním panelu nic nevím, odpojit a připojit do jiného PC jej můžeš, ale bacha na to, aby k němu právě nic nepřistupovalo (ve Windows ideálně postup s volbou \"Bezpečně odpojit\"). Když vypneš PC, disk zůstává zapnutý (má vlastní napájení).

Odesláno

To Kurt: Četl jsem na diskuzích, že ten WD n á na zadním panelu tlařítkový vypínání? Nevíš, je to pravda?

Jinak ten Seagate jsem po přečtení několika uživatelských názorů vyloučil a vybírám mezi WD a Samsungem.

Proto se ptám, je lepší 5400 otáček a 32MB vyrovnávací pamětí nebo 7200otáček a 16MB vyrovnávací paměť.

[upravil dne 6/12/09 Boob]

Odesláno

Ked vypnes PC, disk sa vypne spolu s PC, mam WD, ediciu MyBook, 1TB, ale neradim ti nechavat ho stale zapnuty spolu s PC, radsej ho vzdy zapojit az po zapnuti;)

Odesláno
Původně zaslal: Michael coupé

Hlavně by jsem volil jiného prodejce.Jestli tě zajímá proč,tak Aza nevíce nakupuje v PL a kvalita tomu odpivídá :-( pokud chceš mohu doporučit obchod co zasílá je v Roudnici nad Labem.

jak rikali v jednom filmu, Americka technika, Ruska technika, stejne je to vsechno Taiwan....

vyrobcu disku je pet, vyrobcu komponent ze kterych se ty disky skladaji jeste mene... ;-)

Odesláno

Mame na stole WD my Book verzi bez vypínače vzadu a přejde něco jako do režimu spánku pokud je PC vypnuté, disk se zastaví.

Jinak My Book se dělá i s diplayem, tam to zaplnění už je vidět celkem dobře, a není ani o moc dražší

A nebo rovnou toto, je to super věc - http://www.edcz.cz/?cls=ProductDetail&pro_id=294638#

291764_0a.jpg

[upravil dne 6/12/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

První verze měly vypínač naopak vpředu - kolem vypínače pak byly LEDky indikující stav. Ty máš úplně bez vypínače?

Odesláno

Tak třeba výroba ibm. zaplatí se linka,celou linku obsadí technici z IBM vše zapečetěno na kontrole se rozdělují 1 a 2 jakost 1 jakost se polepí zabalí a jde do prodeje 2 jakost jde do kontajneru a měla by jít na likvidaci,ale nejde,protože za se ještě platí,tak se celý kontajner prodá.Jde do polska,tam si ke kontajneru sednou polští technici a taky rozděluji,ale ne na jakost,ale způsobem točí se netočí se.Ty co se točí se polepý velice podobnými nálepkami (viz jablíčko s otočenou štopkou atd),přečíslují se a jdou do prodeje. Ha,pak to koupí český velkoobchod nebo někdo jíný a logicky to může nabízet pod cenou.

Nic proti podobným prodejcům,ale tak to je.

Odesláno

Takže nakonec vybiram už jen ze dvou variant a to WD a Samsung, který má nyní u mě o bod navíc jednak kvůli ceně, tak kvůli záruce 36 měsíců....:myslim

Odesláno

Peta: V Číně došly vypínače?? :o Bůh ochraňuj královnu!

Boob: neporadím, ale já mám v PC Samsunga - už dlouho :)

Odesláno

V práci máme asi tak 12x - Externí disk WESTERN DIGITAL My Book

Ve všech variantách a různého staří (250GB, 500GB, 1T, 2T a pak 2 disky 1T v raidu), ani v jednom případě se nemusel měnit. Běží 24 hod nonstop. takže spokojenost.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...