Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám problém s 307. Vezmu to od začátku:

asi půl roku dozadu zahlásilo auto přítomnost vody v palivovém filtru a to jen výstražným zapípáním, rozsvícením kontrolky a nápisem na display to vše pouze na pár vteřin. Ani jsem to nestihl přečíst a dohledával jsem to podle manuálu.

V něm bylo napsáno, že se při této závadě ikona rozsvítí a zustane svítit a že je třeba vyhledat autoriz. servis.

Nevěnoval jsem tomu moc pozornost, když to zhaslo. Od té doby (převážně na dálnici při větší rychlosti) ikonka problikla a auto zapípalo. a zase se nic nedělo. Tak to šlo až do doby garance v 60.000km, což bylo nedávno. Tam palivový filtr vyčistili a vyměnili vložku. Nicméně auto pípá dál :( Byl jsem s tím na diagnostice a vyběhla tam nějaká přechodná chyba, týkající se vstřikování.

Další věc ukázala diagnostika, když běžel motor navolno, tak na 3valcích byl tlak kolem 93 - 95% na čtvrtém válci ale 110% je toto normální nebo ne? Při přidání plynu se hodnoty všech válců srovnaly.

Myslíte si, že se mohl systém vstřikování trvale poškodit?

Co by to znamenalo a případně i stálo, kdyby to bylo opravdu rozbité???

Díky za každou radu nebo názor zkušenějšího uživatele Peugeota, než jsem já.

Destiny

[Editován dne 18/8/04 destiny]

Odesláno

Ja nevim ale hlavni vec je ze kontrolka vody v palivovem systemu (ve filtru je dole cidlo) sviti kazdou chvili na hromade pazoutu bez duvodu, staci aby se filtr zespoda orosil a rve to uz jsem vyndal z kontrolky zarovku, protoze to neprestalo ani po vymene filtru, vycisteni atp.

:papa

Odesláno

Jo jo, přesně tohle už mi tady taky někdo říkal a na základě toho, jsem si té kontrolky a pípápní nevšímal. Jenže jak se asi ukázalo, tak to bylo asi něco závažnějšího, když to teď hází divné hodnoty na diagnostice.

Odesláno

Vyměnily ti jenom palivový filtr, odkalily nádobku palivového filtru. Ale možná to čidlo zústalo částečně zalepený od nějakých složek v naftě. Co jsem to já měl rozdělaný, tak to byla taková nahnědlá kašovitá hmota. Tu možná neočistily z toho čidla. A proto to hlásí dál, nebo nepřesně a průběžně zmateně.

Ovšem, další otázka je, jestli 60 tkm je dostatečná vzdálenost na tvorbu těchto úsad. A jestli jsi někde nenatankoval horší naftu.

Spíš to beru ale jenom jako hypotézu.

Vstřikovač, co má 110% na volnoběh. No, i elektronickej se může předsi přidírat. Teda nechci strašit, ale ty čísla hovoří jasně, že se to liší .... Ale pokud funguje, tak to nebude žádná tragedie.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Čau destiny,mám ta trochu skusenosti ze servisi a diagnostikami na motorech z vysokotlakým vstřikováním.Ty tvoje hodnoty jsou v normalu tomu věř,je to tím že tady elektronika dorovnává podle prvniho a zároven jediného sledovaného.Když dojde k nějaké poruše tak si bud jist že te počítač utne nebo uplně zastaví.Ktomu blikaní kalový kontrolky,je to v nesprevný funkci čidla ale je to vpohode pokud dělas pravidelný výmněny.zkus vyjet někdy do nemecka a natankuj u shelu noví ty diselu v-power.ma zvisený aditýva a čistí i konce to znamená hroty vstřikovacích jednotek.je to drašši ale projevuje se to už po první vyjeté palivové nádrži.Hodně najetech km bez problémů ti přeji.:papa

Odesláno
Napsán autorem Lala

Čau destiny,mám ta trochu skusenosti ze servisi a diagnostikami na motorech z vysokotlakým vstřikováním.Ty tvoje hodnoty jsou v normalu tomu věř,je to tím že tady elektronika dorovnává podle prvniho a zároven jediného sledovaného.Když dojde k nějaké poruše tak si bud jist že te počítač utne nebo uplně zastaví.Ktomu blikaní kalový kontrolky,je to v nesprevný funkci čidla ale je to vpohode pokud dělas pravidelný výmněny.zkus vyjet někdy do nemecka a natankuj u shelu noví ty diselu v-power.ma zvisený aditýva a čistí i konce to znamená hroty vstřikovacích jednotek.je to drašši ale projevuje se to už po první vyjeté palivové nádrži.Hodně najetech km bez problémů ti přeji.:papa

Shel dává hodně detergentů, to je sice pravda, to dává i u nás, ale dělat to stylem, \"je v tom asi hodně bordelu, tak ho rozpustíme a proženem hezky z filtru přez trysky až to bude čistý\" je popřením funkce filtru i té kontrolky popřípadě logiky.

Tankuju shell pomrně často, filtr měním taky často a pak ty detergenty opravdu funguju.

Odesláno

Ahoj Destiny,

podobne blbnouci kontrolku vody v palivovem filtru mame i my ze spratelene znacky Citroen u motoru 2.0 HDi. V nekterych pripadech pomohlo i ocisteni konektoru k tomu cidlu. Mnohym nam to problikava a odkaleni filtru pritomnost vody neprokaze. Takze chyba bude asi v cidle.

Kaja

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...