Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Caute,

od klinoveho remena sa mi predrala hadicka z chladenia a vytiekla vsetka voda (predpokladam). Isiel som asi 10 km bez vody ale teplomer neukazoval viac ako 90C.

Dolial som vodu, prebehol to. Potom som to skusal odzvusnit (presny postup nepoznam) ale stale mi tlakuje chladiacu kvapalinu v chladici, co moze byt pricinou nespravneho odzvusnenia.

Ale popritom sa vyskytol problem zo startovanim. Nie a nie naskocit. Ked som tak sledoval startovanie vypada to tak ako keby na zaciatku sa snazilo chytit ale po chvili ako keby nemalo naftu a pretaca len tak naprazdno. Potom pocut vo zvuku snahu dostat palivo (alebo ci to je nedostatok vzduchu) a pomalicky to zacina chytat. Ked uz citim, ze to naskocilo, uvolnim kluc, motor sa len velmi tazko rozbieha od velmi malich otacok az kym sa dostane do volnobeznych otacok. Potom uz ide normalne a aj pocas najzdy som nespozoroval ziadne vypadky.

Pred tym akcidentom s chladenim, startovanie bolo uplne v pohode.

Nevidim, ziadny suvis medzi tymito dvomi vecami.

Dakujem za kazdu radu. Diky pani

P306 1.9TD

[upravil dne 3/12/09 kissp]

Odesláno
Původně zaslal: kissp

...Nevidim, ziadny suvis medzi tymito dvomi vecami.

Súvisom by mohla byť prasknutá hlava.

Nedostatočné odvzdušnenie neovplyvní štartovanie ale prehriatie motora môže spôsobiť tlakovanie i zlé štartovanie.

Odesláno

Jenže ona ta teplota těch 90° překročila, a piš si že v některých místech o dost. Že to nic neukazovalo je dáno tím, že čidlo nebylo ve vodě, když tam žádná nebyla.

Odesláno

Kolegovi tiez praskla hlava na tom istom motore, zle ovzdusnil, tiez problemy s tlakovanim, po zavareni a zrontgenovani OK, ale tlakovalo stale, po par tkm to prasklo zas, hned vedla, takze nova hlava z buracky, odvtedy bez problemov. Asi si si zarobil:nevim

Odesláno

MNel jsem ten sami problem, stejnem zpusobem mi praskla hadicka kdyz se trela behem jizdy o remen. Mam i stejny motor.

Taky se hned zvedla teplota, ale mnel jsem ji nad 90, tak 95 stupnu. Vymenil jsem tu hadicku, nalil vodu a zatim to jezdi, vodu v oleju¨nemam, ale nejde mi topeni porad, pry to je kvule spatnemu odvzdusneni. Mam spravny navod ale jeste jsem nemel na to cas. Startuje mi to normalne, po rano to trochu brrrka. Jinak startuje v pohode. Ale ve stredu se mi stalo, ze jsem chtel zkontrolovat vodu v chladici a mnel jsem zahraty motor, po otoceni vicka mne zacala tect horka voda tak jsem to hned zavrel. pak jsem prijel domu a z obratky tekla furt voda. tak jsem nechapal proc? ale zjistil jsem dalsi den, ze to bylo vickem, protoze jsem to spatne zavrel, ze to netesnilo tu diru na obratku... Ted to je vpohode. Myslim a doufam, ze to bylo tim vickem, jinak to auto asi vyhodim, protoze ho mam snad jen 2 tydni a takovych problemu s nim :(

Odesláno

Přehřejvala se mi chladící kapalina, nad 90 stupňů, když jsem stál na neutrálu, myslel jsem si, že je to nedostatkem vody, dolil jsem destilkou, respektive jsem to trošku přelil, max. rysku..Vodou to tedy není, čím si myslíte, že může být to přehřívání? :-/

Odesláno
Původně zaslal: The_DoctoR

Přehřejvala se mi chladící kapalina, nad 90 stupňů, když jsem stál na neutrálu, myslel jsem si, že je to nedostatkem vody, dolil jsem destilkou, respektive jsem to trošku přelil, max. rysku..Vodou to tedy není, čím si myslíte, že může být to přehřívání? :-/

sahary zopne? mozes mat v cudu ich cidlo(bitron), alebo zly termostat - neotvara uplne

[upravil dne 6.12.2009 21Grams]

Odesláno

90 je ešte považované za normálnu prevádzkovú teplotu a vetrák sa nemá prečo zopnúť. Navštív nejakého odborníka lebo to čo popisuješ môže mať viacej príčin a niektoré sú nebezpečné pre životnosť motora.

Odesláno

Z tých vážnejších napríklad vadné tesnenie pod hlavou alebo prasknutá hlava. Z menej závažných napríklad nepresný teplomer alebo vadné víčko expanznej nádržky.

Odesláno

jj, já měl taky tento problém, sice u 405 1.9D, ale porad se mi ztracela voda, nepresahlo mi to teplotu 90 ale prostě ztrácela se....pak sem zjistil, že to je víčkem, které už prostě neudrželo tlak, koupil sem nové víčko a tradá....už nic neubejvalo...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...