Saviero Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Netusite co by mohlo mit za pricinu: Kdyz vjedu pravou stranou do vymolu, predek to pobere, ale zadek uskoci do strany. Leva strana se jevi dobre. Naprava nejevi znamky nejakeho nadmerneho opotrebeni. Celkove mi prava zadni naprava prijde takova mekci. (jinak na testech tlumicu jsem byl 2x a pry uz neco pamatuji, ale pry jsou jeste schopne) Citovat
AnotherOne Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Nastaviť geometriu, 607 sú na to citlivé, niekde tu bolo o tom vlákno. Citovat
Saviero Odesláno 1. prosinec 2009 Autor Odesláno 1. prosinec 2009 to jsem tu nekde cetl a nechal ji udelat, ale nepomohlo. Tedy pokud ji opravdu delali? Citovat
AnotherOne Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Všeobecne je to problém na zadku urobiť a musia to \"vedieť\". V tom vlákne to bolo myslím aj s obrázkami. Citovat
Saviero Odesláno 1. prosinec 2009 Autor Odesláno 1. prosinec 2009 to vsechno vim a nechal jsem to delat presne podle toho navodu... (Ve dvou urovnich atd.) Pokud to udelali, tak to nezabralo... Tak si rikam, jestli nemuze byt jeste jina pricina Citovat
Libor T16 Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 ko zadní tlumiče, když to neudrží na zemi , tak to pěkně odskočí a je to celé měké Citovat
Marcel505 Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 Taky bych to tipoval na ty tlumiče. Moc ale nevěřím tomu dnešnímu měření tlumičů krabičkou nalepenou na autě. Ale jestli to dělá jen pravá strana, museli by na to měřením přijít. Citovat
P607Olda Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 Jo, kdyby tak někdo mohl sehnat origo francouzský předpis na geometrii. A ještě lepší by byl výrobní předpis (tedy interní, uvnitř fabriky), než ten co je pro servisy. Někde je průser. Já to mám teď tak, že prázdné auto je měkké, a jak tam nasednou lidi, tak je tvrdé (čili naopak, než byste čekali od normálního auta). Vzhledem k tomu, že jezdím sám, tak to teď neřeším. Jestli máš možnost si s tím hrát, tak zkus nastavit: sbíhavost 1 mm na každé straně u nezatíženého auta a 2 mm na každé straně u zatíženého auta (prostě tuning vlastními silami). Hodnoty jsem si vymyslel. Citovat
P607Olda Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 Původně zaslal: Saviero to vsechno vim a nechal jsem to delat presne podle toho navodu... (Ve dvou urovnich atd.) Pokud to udelali, tak to nezabralo... Tak si rikam, jestli nemuze byt jeste jina pricina Byl jsi u toho? Podle mně, by se to dokonce mělo dělat opakovaně v těch dvou polohách, (zkušenost z nastavování jiných dvoubodových souběhů na podobu křivky, např dvoubodový souběh superhetu). To zas konstruktér něco \"vymyslel\":nevim. [upravil dne 2.12.2009 P607Olda] Citovat
pagot Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 ja jsem se smiril s tim ze P607 neni delana na hrbolatou okrsku - take nejsem tak uplne spokojen ,nicmene az bude moznost , original hodnoty se pokusim zjistit mozna ze pozitek jizdy ze zvlnenej zaplatovanej cesty zhorsuje sirka pneu 225 , je teda fakt ze na --solidni-- ceste alespon druhe tridy se jede pekne a jine gumy nazouvat nebudu PS: jen doplnim ze na tech samejch cestach je na tom P407SW mnohem hure! -takze komfort jizdy je hodne slozitej pojem a kazdej si ho vyklada jinak [upravil dne 2.12.09 pagot] Citovat
P607Olda Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 Od času, kdy mi geometrii v pneuservisu Matěj Bludov seřizovali kladivem, už nevěřím ničemu. Artcom měl taky pouze střídavé úspěchy. Ale účet byl vždy v plné výši:grr Citovat
shwaara Odesláno 3. prosinec 2009 Odesláno 3. prosinec 2009 Taky kladivem, Pneuservis Vulkán, Praha, 1000,- Kč. Citovat
Guest Robi607 Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 musím povedať že mi nedávno tiež nastavovali geometriu a kým som to mal nastavené na sbiehavosť 1 mm v normálnej polohe tak auto síce nesedelo tak super, ale neodskakovalo, čo mi teraz začalo robiť keď koleso spadne do jamy, teda výmolu, vymenil som už aj letné pneu za zimné, ale problém neustal, teraz to dám znova prekontrolovať a uvidíme, bol som aj pri nastavovaní, bolo to v normálnom servise, a nenastavoval to na dvakrát, ale pracovný postup, ktorý mal v PC to nevyžadoval, čo mi je divné, asi to dám urobiť podľa návodu mojemu starému mechanikovi, a podľa návodu...hmm, tiež súhlasím že raz premerať a dostaviť nemôže byť dostačujúce, pretože ak zmenia polohu pri nižšej výške vozidla, automaticky to rozladí vo vyššej, podľa mňa táto náprava je riadna hovadina...ale máme ju tam, teraz už len nájsť tých čo ju vedia zladiť, a autorizovaným servisom neverím ani trošku... Citovat
Saviero Odesláno 16. prosinec 2009 Autor Odesláno 16. prosinec 2009 Tak jsem vcera zajel na jiz treti diagnostiku tlumicu. Tohle byla vybracni stolice a tady je vysledek. Co si myslite okrivce praveho predniho tlumice, ta je nejaka podivna... Je mozne, pokud by jeden predni tlumic byl v dezolatnim stavu a zadni OK, aby to ridic pocitoval jako neprijemne odskakovani zadku? Diky Citovat
Saviero Odesláno 1. březen 2010 Autor Odesláno 1. březen 2010 Tak vyreseno, byla to opravdu geometrie, minuly tyden jsem byl u Domanskeho ve Zdibech a tam to srovnali, neni to uplne100%, ale hodne se tomu priblizili a cena byla take prizniva: 1200,- A omlouvam se P607Oldovi ze jsem se dlouho neozval, nebyl cas se tomu venovat... Ale diky Citovat
shwaara Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Za 1200 byla komplet geometrie podle návodu? Jak dlouho ji dělali? Máš ESP? Citovat
Saviero Odesláno 3. březen 2010 Autor Odesláno 3. březen 2010 podle navodu nevim, ptal jsem se, ale clovek co mi auto predaval nevedel, jen opakoval, ze maji uplne novou masinu na serizovani. Kazdopadne se mi to zlepsilo... Vzal jsem si kontakt primo na technika ktery to provadel, pokusim se ho kontaktovat a vyzvedet postup a pak napisu...ESP nemam Citovat
pagot Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 tak mam na aute opet 17ky ale tentokrat letni michelin primacy HP 225/50/17 94W \"nove\" a potvrdilo se co o cem me presvedcoval kamarad auto je i ted v -10 prekvapive komfortni-jenom jsem to testoval -do snehu asi moc nejsou )) , tato guma je pro nase vozejky ta prava )) akorad cena teto pneu a hlavne u nas je hodne vysoka Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.