Ondrus23 Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 A můžu se zeptat, jakej je ten zvuk pískání? Já když mám vyřazeny, vytočím otáčky přes 2 000ot/min a pustím plyn, tak jde slyšet takovej zvláštní zvuk. Je to jako když se vypne siréna a už jenom doznívá takovy to houkání s tím, jak padají otáčky. Těžko se to popisuje, ale je to jakoby pískání, ktery se snižuje až uplně přestane (připadne mi to jako nějakej setrvačník u děckýho autíčka). Dělává to i bežně při jízdě, když se z vyšších otáček pustí plyn, ale to tak nejde v autě slyšet. Byl jsem s tim v AutoFrance a tam mi řekli, že je to jakási vrtulka nebo co, že to ničemu nevadí, ale nevypadali moc jistě a řikali, že to nemám řešit, dokut se mi nerosvítí nějaká kontrolka, takže mi toho vlastně moc neřekli Jinak to žádny problémy nedělá, jenom je to takovej nepříjemnej zvuk no. Tak jenom pro jistotu, ať vím, s čim počítat Ten zvuk mi připadne uplně, jako když u nás v Olomouci každou první středu v měsíci ve 12:00 zapínají zkušebně poplašny sirény a a když se poplach vypne, tak ta siréna ještě tak doznívá, tak to je přesně ten zvuk [upravil dne 30/11/09 Ondrus23] Citovat
AnotherOne Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 Je to turbo, keď píska príliš nahlas môže sa blížiť jeho koniec. [upravil dne 30.11.2009 AnotherOne] Citovat
Ondrus23 Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 A je to vážná závada, nebo se s tim dá normálně jezdit?? Mně se zdá, že to nedělá vždycky a v autě zas až tak moc slyšet nejde no... Ale nepotěšil jsi mě no I tak díky za info... [upravil dne 30/11/09 Ondrus23] Citovat
AnotherOne Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 Tak ako povedali v servise, kým ti nič nesvieti a nepozoruješ zmenu v správaní motora tak sa nič nedeje. Turbo normálne píska, nie však príliš nahlas. Citovat
Ondrus23 Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 Tak doufám, že jsi tohle nenapsal jenom, aby jsi mě neutěšil Teď jde o to, co je nahlas a co ne Ale díky moc, aspoň vím, co to je. To mi v servise nebyli schopni říct, že to je turbo, což je smutny, protože si myslím, že tohle by měli poznat. To že to nepoznám já ještě chápu, já jsem co se týče aut trochu vedle mísu, ale že to nepoznají ve specializovaným servise je k zamyšlení. Řekli mi nějaká vrtulka, že může mít křivy lopatky, ale že by kvůli tomu museli rozebrat celej motor a že to je zbytečny, ale bylo vidět, že si nejsou sami sebou jistí a ani neřekli přesně, jaká vrtulka to je, nebo k čemu je... [upravil dne 30/11/09 Ondrus23] Citovat
Přema Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 No určitě pro sundání turba u 1,6 není potřeba rozebrat celý motor...... Citovat
Ondrus23 Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 Oni právě o turbu nic neřikali... Byli to takoví mladi kluci a byl jsem tam v pátek odpoledne, tak se už asi viděli jinde no.. Oni řikali nějaká vrtulka, aniž by řekli jaká no... [upravil dne 30/11/09 Ondrus23] Citovat
Přema Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 Jiná vrtulka než v turbu ,kromě vrtule chladiče:D:D tam není.......to byli teda v servise dobré lopaty.....asi si tam nechám opravit auto..... Citovat
Ondrus23 Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 No já tam byl naštěstí jenom 2x Jednou mi dolívali aditivum a podruhé jsem tam šel s tim pískáním Jinak naštěstí mám známýho (klasickej poctivej servisák ze staré školy ) Citovat
Přema Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 Tak tam bych si nenechal ani dofoukat kolo....... Citovat
Ondrus23 Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 Jinak pokud by měl někdo nějakou radu nebo zkušenost, tak budu rád, když by jste mi poradili a pokračovali jsme zde: , ať tady nenarušujeme jiny téma Citovat
Ondrus23 Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 Původně zaslal: Přema Tak tam bych si nenechal ani dofoukat kolo....... No ono tam v tom servise asi záleží na tom, kdo má zrovna službu, protože když jsem tam byl s tim aditivem, tak tam byl chlápek, kterej vypadal, že autům rozumí a byl dost ochotnej co se týče rad a zkušenosti, to jsem měl 407pár dní, ale s tim pískáním tam byl kdosi jinej, kterej mi tam zavolal jakysi 2servisáky, kteří stáli zrovna venku na cigárku a moc mi toho neřekli Když to přeženu, tak to vypadalo, jakoby motor 407 viděli poprvé, ale to je samozřejmě řečeno s nadsázkou Citovat
pepan_333 Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Nazdárek !!! Mě spojka vydává takový vrzavý zvuk při rozjíždění vpřed a při couvání !!! Nejvíc se ozývá při rozjíždění do kopečka :bacha:bacha !!! Zatím drží ale nevím jak dlouho !!! No uvidíme :papa:papa Zdraví Pepan:roker Citovat
Hamin Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Původně zaslal: Ondrus23 No já tam byl naštěstí jenom 2x Jednou mi dolívali aditivum a podruhé jsem tam šel s tim pískáním Jinak naštěstí mám známýho (klasickej poctivej servisák ze staré školy ) Zajímalo by mě, kolik jsi platil za dolití aditiva ? Dle serv. knihy se dolívá kolem cca 120 000km. Už mám téměř 130 000km, tak čekám, kdy se rozsvítí kontrolka.... Tak by mě zajímalo, kolik zhruba si mám připravit lováků .... Alespoň v Peu servisu říkali, že mám být v klidu a jezdit, než se kontrolka rozsvítí...že si auto řekne samo o aditivum... Citovat
jp Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 to je hezký, třicet za spojku, třicet za drv nebo jakej ventil, ještě tak turbo a vstřiky. No koukam, že tenhle motor se může pěkně vyplatit. Jestli neni lepší jezdit s trílitrovim benzínem, možná to vyjde levněji? Nevíte nekdo, který motory ve 407 nemaj zázrak jménem dvouhmotovej setrvačník? Citovat
Ondrus23 Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Zajímalo by mě, kolik jsi platil za dolití aditiva ? Dle serv. knihy se dolívá kolem cca 120 000km. Už mám téměř 130 000km, tak čekám, kdy se rozsvítí kontrolka.... Tak by mě zajímalo, kolik zhruba si mám připravit lováků .... Alespoň v Peu servisu říkali, že mám být v klidu a jezdit, než se kontrolka rozsvítí...že si auto řekne samo o aditivum... Za dolití aditiva i s prací jsem dal 4200Kč. Jinak až Ti dojde, tak se Ti to ukáže, teď to nemusíš řešit... Citovat
King81 Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 A ako vyzera kontrolka, ked treba doliat aditivum? Citovat
patko79 Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Původně zaslal: Ondrus23 Zajímalo by mě, kolik jsi platil za dolití aditiva ? Dle serv. knihy se dolívá kolem cca 120 000km. Už mám téměř 130 000km, tak čekám, kdy se rozsvítí kontrolka.... Tak by mě zajímalo, kolik zhruba si mám připravit lováků .... Alespoň v Peu servisu říkali, že mám být v klidu a jezdit, než se kontrolka rozsvítí...že si auto řekne samo o aditivum... Za dolití aditiva i s prací jsem dal 4200Kč. Jinak až Ti dojde, tak se Ti to ukáže, teď to nemusíš řešit... :o:o ešte že nemám FAP :blicismajlik:blicismajlik Len by ma zaujímalo, koľko z toho stálo samotné aditívum Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.