Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Bylo to jednu dobu otevřený a bylo nad komplem světlo, takže v létě tam přilítli brouci, uškvařili se na žárovce a spadli dovnitř :D

Nic co by nevyřešil dobrej vzduchovej kompresor :)

Počítač mám ještě dnes, bohužel sem spálil zdroj. Je to tuším P4 700mhz (nebo tak nějak), 128MB ram a had něco kolem 20G :) vydržel od 98 do 2007 a pořád je mě líto ho vyhodit :)

Odesláno

Fusione, to vem čert. Mašina, kterou jsem stavěl známému je složená z X2 4800+, 2GB Corsair, X1650, zdroj Fortron apod.

Pokud jsem někoho nechtěně naštval tímto tématem, tak se omlouvám, ale pochopte, tohle se vážně jentak nevidí....doufám, že po opravě téhle mršky už nic podobně zadělaného neuvidím. :)

Úplně nejhorší PC, co jsem kdy viděl přivezl do servisu pán z vidlákova. Uvnitř nasráno od myší a cikád. Ten puch si nikdo, kdo to na vlastní nos necítil, nezažil. To nepřeju ani tomu nejhoršímu nepříteli. :bojim

Medvěd: Třeba právě kvůli prevenci před případnými vážnějšími problémy. Svůj vlastní počítač kontroluju zhruba jednou za čtvr roku. Konfigurací je to plečka, ale vzhledem k tomu, jak se o něj pěkně starám, tak lítá jako ďas. To samé \"měřící krabice\". Jednou za zhruba čtvrt roku jdou pryč bočnice a počítač se jde provětrat... :super;)

[upravil dne 27/11/09 peugeot09]

Odesláno

Opravdu to asi moc prožíváš. Já osobně taky tak jednou do roka čistím, vysávám, měním pastu, ale ne kvůli nějakýmu pořádku, ale kvůli hluku ;)

Fortron to vydrží a ostatní skoro už vyhoď :D (mám ten samej procák).

Jednou jsem dělal PC - 486 - z kotelny a tohle je proti tomu lahoda ;)

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Medvěd: Třeba právě kvůli prevenci před případnými vážnějšími problémy. Svůj vlastní počítač kontroluju zhruba jednou za čtvr roku. Konfigurací je to plečka, ale vzhledem k tomu, jak se o něj pěkně starám, tak lítá jako ďas. To samé \"měřící krabice\". Jednou za zhruba čtvrt roku jdou pryč bočnice a počítač se jde provětrat... :super;)

[upravil dne 27/11/09 peugeot09]

I kdybych se rozhodl k otevření bedny - co tam uvidím? Krom nějaké změti drátů, různých destiček (asi tištěné spoje), krabiček (relátka ?) mě vůbec nenapadá, jak bych měl zjistit, že to nebo ono odchází. U auta se spousta závad dá nějak odhalit (např. budu-li mít brzdové destičky silně 3 mm, tak mě jejich výměna bude čekat velice záhy), spousta závad ale přijde ať se staráš nebo ne (prostým stářím či opotřebením dílu). V PC se součástky chovají úplně stejně - v prvním PC mi odešel disk (jen tak bez pozdravu - večer šel, ráno už se mu nechtělo) a nikdo mi netvrdil, že by to bylo tím, že jsem se o PC nestaral - prostě mi bylo naznačeno, že všechny díly v PC jsou \"spotřebáky\" a nikdo nikdy nemůže tušit, kdy se která součástka rozhodne \"umřít\". Proto si Ti \"rozumnější\" neustále něco někam zálohují - já PC používám více méně místo psacího stroje, žádná důležitá data neschraňuju a tak ani zálohovat neumím.

Odesláno

Medvěde rélátka už ne, náš první ČSR počítač na to dojel :)

více zde

dnešní polovodičový relátka se jmenují tranzistory, ty hodně výkoný a přímo určený ke spínání nebo regulování velkých zátěží

tyristory a triaky

z milionů tranzistorů a jinejch pasivních prvků jako odporů, kondenzátorů a cívek, je vytvořen procesor ;)

je to velmi zjednodušené......

Odesláno

já jsem skončil u procesoru x486 a tam jich miliardy ještě nebyly :D ne dělám si srandu, taď mám nějakej athlon 64 x2 a tam už asi tolik tranzistorů bude.....

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Jen doplním punkace, že v 1 cm čtverečním je těch \"relátek\" dneska už něco okolo miliardy...

A vyvrací to mojí základní tezi .....

že všechny díly v PC jsou \"spotřebáky\" a nikdo nikdy nemůže tušit, kdy se která součástka rozhodne \"umřít\" ?

Domnívám se, že nikoli

Odesláno

Ahoj. Výpočetní technika je můj denní chleba od našich prvních produktů JPR12 až po dnešní \"PENTIA\". Pořád je to jen tecnika a porouchat se může a v určíté míře tomu může napomoct uživatel svým přístupem, úrdžbou (neúrdžbou) a způsobem používání. Nelze než souhlasit se všemi názory, které zde padly. Jen pro příklad (pro kritiky nečištění) \"Máte doma televizi\"? Kolikrát jste ji dali so servisu ke kontrole a vyčištění od prachu atd. Dnešní TV přístroje jsou vlasně docela sožtý i když jednoúčelový počítač. Prostě ho používáte dokud tzv. \"NEKLEKNE\" Může vás to naštvat, ale tam to talé skončí, buď jde do servisu, nebo jdete rovnou pro novou. Přál bych vám vidět vnitřek TVP po dvou až třech letech, který je provozován v běžné domácnosti. Ty fotky jsou jen slabý odvar. Jediný a rozhodující rozdíl je v tom, že KAŽDÝ počítač obsahuje pohyblivé části, minimálně ventilátor ve zdroji, ale většimiu i na grafickém adaptéru a občas i popmocný na skříni a pokud se tenhle zastaví, je malér nadohled.

Zásadní problém je v tom, že u toho sestaveného PC, obviní uživatel obchodníka (a je jedno zda je to kamarád či nikoli), že mu prodal \"ŠMEJD\" protože mu nefunguje to či ono, nejde spustit ten či onen program. Skutečnost je taková, že 90% problémů je mezi \"POČÍTAČEM A ŽIDLÍ\". Bezhlavé instalování programů, o kterých nevím co mohou způsobit (KAMADÁD MI PORADIL), zastaralý nebo vůbec žádný antivirový produkt = totální zavirování PC, atd. atd. Zbylých 10% spadá na skutečné technické potíže a tady se vracím k úvddu \"JE TO JEN TECHNIKA A POROUCHAT SE MŮŽE).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...