Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak naformátovat C??? a stáh sem si na zkoušku win 7

Recommended Posts

Odesláno

Jaaa sem dal instalovat 7 cku na D cko, prerobila si ho na C cko, a Ccko na Dcko :)

Ostali oba systemi, funguju no problem.

Casom ked si budem 7 ckou sto pro isty, tak WIN Xp odstranim, disky zlucim, a vytvorim si nove D cko na data :)

Alebo ponecham tak, zachvilu bude optika, a budem muset dokupit disk :)

Odesláno

tak a mám další problém, rozhodl jsem se nechat si xp, 7 pudou až do novýho pc, tenhle je moc nestíhal...... a když sem to insttaloval, tak sem udělal malí C: dá se to ještě nějak předělat???? nebo bude nutná další instlace

Odesláno

na zvetseni disku doporucuju free nastroj Easeus, behem 2 minut prerozdeli misto na partitions presne podle vasich predstav http://www.extrawindows.cz/easeus-partition-master-rozdeleni-disku-ve-windows-zdarma

delal jsem to zrovna nedavno na dvou PC a krasne to bezelo

jedna finta, pokud uberete misto z disku D, uberte ho posuvnikem tak, aby vzniklo neprirazene misto mezi stavajicim C a D diskem (tedy ubrat misto na disku D musite \"zleva\") pak uz jen staci posuvnikem u disku C zvetsit partition do neprirazeneho mista a pri dalsim restartu program vse prerozdeli a je hotovo, doporucuji nechat mezi obema partition C a D maly kousek neprirazeneho mista, treba 2-5Mb, pokud to natahnete jezdcem uplne nadoraz, vetsinou to zahlasi chybu a volny prostor k C nepriradi

[upravil dne 24/11/09 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Blizzard

taky bych potřeboval zvětšit Cčko, jenže formátovat a přerozdělovat disk se mi nechce :( ... Ten partition magic to umí bez shození systému a bez formátu?

Áno, Windows7 to dokáže tiež, teda ak ho máš. PQ Magic sa už ale roky nevyrába, mohol by mať problémy. Dobrý je ešte Paragon partition manager alebo free Gparted. Pre ten druhý existujú obrazy aj pre boot z USB kľúča.

Žiadny z nich nepootrebuje finty ako uvádza Fusion.

[upravil dne 24.11.2009 AnotherOne]

Odesláno

Ne vždy co je free je taky good... PartitionMagic je sice placenej, ale dá se... a i v češtině... Je to profi nástroj pro správu oddílů a disků. Umí je kopírovat, měnit velikosti, vlastnosti, formáty, měnit bootování, spravovat spouštění systémů... A to bez ztráty dat... Jen to není během oněch dvou minut... Ona poctivá práce vyžaduje kapku času.

Odesláno

Pokiaľ ide len o zväčšenie oddielu, za ktorým nič nie je tak to je prakticky okamžite, len sa zmenia údaje v tabuľke partícií. Ak treba vytvoriť miesto presunutím a skrátením oddielu za, tak to je priamo úmerné veľkosti miesta, ktoré je potrebné vyrobiť. Všetky dáta z toho miesta sa musia na oddieli presunúť ďalej. Dve minúty je hodnota od pása, pri terovom disku môže ísť aj rádovo o hodiny a je to ovplyvnené hlavne rýchlosťou disku.

Odesláno

Bych chtgěl vidět něčí disk, který by nebyl plně jakkoli využit. Takže lze předpokládat, že se vždy něco přesouvat bude. Proto jsem to tak nějak \"napadl\". :-)

Odesláno

Já moc tyhle partition managery moc nemusím a nevěřím jim. Když se tohle mění mělo by to být načisto a ne se systémem a daty. Pak pěkně pomalej formát a instalace. Myslim si, že to pak běhá nejlíp ze všech způsobů...

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Já moc tyhle partition managery moc nemusím a nevěřím jim. Když se tohle mění mělo by to být načisto a ne se systémem a daty. Pak pěkně pomalej formát a instalace. Myslim si, že to pak běhá nejlíp ze všech způsobů...

Ja si zase myslim, ze je to uplne jedno :)

Qucik format, sformatuje jenom tabulku, tj data tam ostanou, ale disk je v prazdy. V pripade zapisu dat, sa stavajici udaj prepisuje.

V pripade full formatu cakas jak vul, na sformatovani celeho disku, a pretoze se i s tabulkou vymaze cely disk, a data se potom nahravaji do cistych sektoru.

Ale to nic nemeni na rychlosti daneho PC nebo necoho jineho :)

Navise, treba u WIN 7 cky neni mozne robit nejaky full format, uz nemas na vyber :)

Ked uz chces uplne full fomrat, pouzival som na to LOW FORMAT, hodis na bootovacie CD, pustis, a disk mas presne taky, ako ked si ho kupil v obchode :P

Odesláno

Jen kvůli změnám ve velikostech disků přeinstalovávat? No to snad nikdo nemůže myslet ani vážně... Partition magic od powerqestu je profi a spolehlivej nástroj. Např. poškozenou partition odmítne zkopírovat. Změnit velikost dovolí, ale kopii ne. Je to fakt dobrej a spolehlivej nástroj pro tyhle účely.

Odesláno

Spustíš správu počítača, v nej správu diskov, pravým tlačidlom myši na oddiel, zväčšiť zväzok. Musíš mať za ním ale voľné miesto. Ak máš za ním iný oddiel, tak ho jedine odstrániť - nedá sa presúvať.

Odesláno

takže tak jako tak budu muset ty data z oddílu (D) smazat, že? ... abych ho odstranil, zvětšil na jeho úkor systémový Cčko a pak ho do toho zbytku znova vytvořil... je to blbý, ale je to lepší :)

A ten partition magic 8 funguje pod vista/w7? našel jsem že prý ne, ale jenom jeden příspěvek.

Odesláno

Ak máš ešte nejaké miesto na C tak tam presuň D, vymaž D, zväčši C, vytvor D, prekopíruj z C na D. Alebo ak máš externý disk tak to zálohuj tam.

Asi nefunguje, ale má možnosť vytvoriť boot CD alebo disketu, ktorá je potom nezávislá od OS, z nej nabútuješ a ideš. Pravdupovediac pod Win som Magic ešte nepoužil, jedine tak na vytvorenie tej diskety. Myslím, že aj pod Win to funguje tak, že niektoré zmeny oddielov robí až pri reštarte a nie počas behu Win.

[upravil dne 1.12.2009 AnotherOne]

Odesláno

dobře, udělám to přes ty w7. Cčko mám 14gb a Déčko 146gb. neprozřetelně jsem při instalaci 7miček nechal Cčko takhle malý netuše že zaberou 12gb, potvory :).

Ještě mam disk E 180gb a na tom je volnýho docela dost, tak to naflákám z Dčka tam.

Jen jsem si myslel že by to mohlo jít bez kopírování a tak... :)

Ještě dotaz... to mazání a vytváření oddílu win7 umí taky přes tu správu disků?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...