Balachar Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Ale vůbec nemusíš být profík, nic na tom není. Odpoj si konektor od řídící jednotky a prosviť si drátky ať víš, na který kontakt vedou. Totéž uděláš z druhé strany od senzorů a podle schématu už vidíš jak to propojit. Myslím, že som pochopil ... samozrejme kabeláž z tej druhej strany, teda od senozorov, musím kompletne odizolovat, aby som vedel, ktorý kabel ide od akeho senzora ... Citovat
Balachar Odesláno 8. srpen 2013 Odesláno 8. srpen 2013 Ahojte, našiel som káblový zväzok od RJ k civacim senzorom, ale je z anglickej verzie ... je to to iste ako u nas, alebo sa to moze lisit? Citovat
HonzaZ Odesláno 8. srpen 2013 Odesláno 8. srpen 2013 V service boxu není rozlišeno angl. verze, takže by měl svazek být stejný, ale nesmí být z moc nového auta, tam byly senzory na jíném principu. Citovat
Balachar Odesláno 8. srpen 2013 Odesláno 8. srpen 2013 Super Honzo, dakujem:-) A k tomu tie senzory aj inak vyzeraju, su take mensie, myslim, ze po facelifte v 2008 ... Citovat
HonzaZ Odesláno 8. srpen 2013 Odesláno 8. srpen 2013 Nemáš zač, jj, jsou bez držáčků přímo v nárazníku. Citovat
xplayer5 Odesláno 8. srpen 2013 Odesláno 8. srpen 2013 Ahoj, chtěl bych se také zeptat. Čas od času mi vyskočila hláška, že parkovací senzory nefungují, nicméně vždy to odeznělo (např. druhý den) a bylo vše ok. Zdá se mi, že to mělo spojitost s vlhkým počasím. Nicméně od jisté doby, kdy mi ta hláška vyskočila a já ji ignoroval, neslyším při zařazení zpátečky pípnutí, ale senzory fungují! Hláška žádná nevyskočí a na diagnostice také vše OK. Neporadil by někdo, co s tím? Děkuju! Citovat
Balachar Odesláno 8. srpen 2013 Odesláno 8. srpen 2013 Podla mna to bude v kontaktoch, preto vyskakovala hlaska v chladnejsom a vlhkom pocasi a teraz mozno uz len nedosada kontakt, ktory aktivuje zvukovu signalizaciu, pri zaradeni spiatocky ... mozno :-/ Citovat
bart.lbc Odesláno 9. srpen 2013 Odesláno 9. srpen 2013 Ahoj, chtěl bych se také zeptat. Čas od času mi vyskočila hláška, že parkovací senzory nefungují, nicméně vždy to odeznělo (např. druhý den) a bylo vše ok. Zdá se mi, že to mělo spojitost s vlhkým počasím. Nicméně od jisté doby, kdy mi ta hláška vyskočila a já ji ignoroval, neslyším při zařazení zpátečky pípnutí, ale senzory fungují! Hláška žádná nevyskočí a na diagnostice také vše OK. Neporadil by někdo, co s tím? Děkuju! Pak potom nepípnutí už to normálně pípá nebo ti jen utlumí rádio a ty neslyšíš dál pípání, nebo slyšíš ale jen slabounce? Tak jsem to měl já a kdyžtak vím co stím. Citovat
xplayer5 Odesláno 10. srpen 2013 Odesláno 10. srpen 2013 po nepípnutí normálně pípání slyším, je pravda, že možná slaběji než obvykle. Ale včera systém po delší době zase fungoval správně - pípnutí v pořádku....je obtížné pročistit kontakty? Citovat
xplayer5 Odesláno 10. srpen 2013 Odesláno 10. srpen 2013 po nepípnutí normálně pípání slyším, je pravda, že možná slaběji než obvykle. Ale včera systém po delší době zase fungoval správně - pípnutí v pořádku....je obtížné pročistit kontakty? Citovat
Mike407 Odesláno 10. srpen 2013 Odesláno 10. srpen 2013 Pokud myslíš kontakty u senzorů, tak to jde velice snadno, protože si stačí lehnout pod zadní nárazník a máš je přímo před očima. Místa okolo je spousta, takže odpojit konektor je otázkou několika vteřin. U řídící jednotky je to poněkud horší, protože se k tomu blbě může a nejspíš budeš muset vyndat rezervu, aby ses tam rukou dostal. Já jsem to vyřešil odšroubováním řídící jednotky od karosérie a potom je to odpojené jedna dvě. U kombíků je obecně průšvih, že senzory a dráty k nim nejsou nijak zakryté a dostávají to z první ruky, hlavně v zimě. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 Ahoj. Chtěl bych se zeptat, zda je možné čidlo bezbolestně rozebrat, a přehodit tu lakovanou část na jiné čidlo. Jde mi o to, že už bych si rád pořídil to jedno špatné čidlo a nerad bych pracně scháněl zrovna v mojí barvě vozu. Díky Citovat
Balachar Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 Ked mas rocnik do 06/2008, tak mas aj ten drziacik na senzor, ktory sa do naraznika nasuva, asi to si mal na mysli ... vybrat ho nie je vobec problem, vcera som to spravil na vsetkych 4-och ... lahnes na zem a z vnutra to proste nejako tlacis von. Vyjde to aj so senzorom, od ktoreho odpojis konektor a potom vyberies samotne cidlo a je to. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 Mám 2005. Zrovna jsem ho vymontoval ven. Mám ještě starej typ, kde se vyjme čidlo směrem do auta, a na autě zůstane vyvýšenej zámeček. Jdu ho rozebrat, jelikož už na něm neni co zkazit Citovat
Balachar Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 Aj tak sa da, ze vyberies uz len cidlo a drziacik ostane v narazniku :-) Citovat
R.Carson Odesláno 23. únor 2014 Odesláno 23. únor 2014 Ahojte, můžete mi někdo poradit se zapojením kabelů u parkovacího asistenta? Úspěšně jsme namontovali čidla do zadního nárazníku u sedanu, který neměl asistenta ve výbavě a protáhli kabely do kufru. Teď je třeba do jednotky zapojit dva kabely - černý kostra a červený na kabel od světla zpátečky. Nevíte někdo, kdo již toto dělal, o jaký kabel zpátečky se jedná, jak je barevně označen a kde nejlépe napojit? A je třeba zapojovat na levé, nebo pravé straně, nebo je to jedno? Díky Citovat
koblih69 Odesláno 23. únor 2014 Odesláno 23. únor 2014 Něž jsi napsal tak dlouhý příspěvek tak už bys to měl zjištěný.... Prostě vypoj konektor od světla, zařaď zpátečku a kde se objeví +12V tak to je, ne? [upravil dne 23/2/14 20:43 od koblih69] Citovat
R.Carson Odesláno 23. únor 2014 Odesláno 23. únor 2014 To vím, před chvílí jsem to dodělal, bohužel jsem na chatě, nemám s sebou zkoušečku, tu jsem zapomněl doma a vracím se až v pátek, tak jsem myslel pro urychlení, jestli někdo neví barvu kabelu. Jinak si budu muset udělat zkoušečku se žárovkou. A ta strana je jedno, jestli pravá, nebo levá? Citovat
koblih69 Odesláno 23. únor 2014 Odesláno 23. únor 2014 Kašli na zkoušečku. Normálně dej černej na kostru a tím plusovým tukni při zařazené zpátečce o jednotlivé kontakty (samozřejmě zapnuté zápalko). Citovat
R.Carson Odesláno 23. únor 2014 Odesláno 23. únor 2014 Jo, ale abych tím nevypaloval pojistky. Teď už na to stejně nemám čas, ráno udělám zkoušečku a bude vystaráno. A ta strana je asi jedno že? Jinak dík Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.