Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Ale vůbec nemusíš být profík, nic na tom není. Odpoj si konektor od řídící jednotky a prosviť si drátky ať víš, na který kontakt vedou. Totéž uděláš z druhé strany od senzorů a podle schématu už vidíš jak to propojit. ;)

Myslím, že som pochopil ... samozrejme kabeláž z tej druhej strany, teda od senozorov, musím kompletne odizolovat, aby som vedel, ktorý kabel ide od akeho senzora ... :super

Odesláno

Ahoj, chtěl bych se také zeptat. Čas od času mi vyskočila hláška, že parkovací senzory nefungují, nicméně vždy to odeznělo (např. druhý den) a bylo vše ok. Zdá se mi, že to mělo spojitost s vlhkým počasím. Nicméně od jisté doby, kdy mi ta hláška vyskočila a já ji ignoroval, neslyším při zařazení zpátečky pípnutí, ale senzory fungují! Hláška žádná nevyskočí a na diagnostice také vše OK. Neporadil by někdo, co s tím?

Děkuju!

Odesláno

Podla mna to bude v kontaktoch, preto vyskakovala hlaska v chladnejsom a vlhkom pocasi a teraz mozno uz len nedosada kontakt, ktory aktivuje zvukovu signalizaciu, pri zaradeni spiatocky ... mozno :-/

Odesláno
Ahoj, chtěl bych se také zeptat. Čas od času mi vyskočila hláška, že parkovací senzory nefungují, nicméně vždy to odeznělo (např. druhý den) a bylo vše ok. Zdá se mi, že to mělo spojitost s vlhkým počasím. Nicméně od jisté doby, kdy mi ta hláška vyskočila a já ji ignoroval, neslyším při zařazení zpátečky pípnutí, ale senzory fungují! Hláška žádná nevyskočí a na diagnostice také vše OK. Neporadil by někdo, co s tím?

Děkuju!

Pak potom nepípnutí už to normálně pípá nebo ti jen utlumí rádio a ty neslyšíš dál pípání, nebo slyšíš ale jen slabounce? Tak jsem to měl já a kdyžtak vím co stím.
Odesláno

po nepípnutí normálně pípání slyším, je pravda, že možná slaběji než obvykle. Ale včera systém po delší době zase fungoval správně - pípnutí v pořádku....je obtížné pročistit kontakty?

Odesláno

po nepípnutí normálně pípání slyším, je pravda, že možná slaběji než obvykle. Ale včera systém po delší době zase fungoval správně - pípnutí v pořádku....je obtížné pročistit kontakty?

Odesláno

Pokud myslíš kontakty u senzorů, tak to jde velice snadno, protože si stačí lehnout pod zadní nárazník a máš je přímo před očima. Místa okolo je spousta, takže odpojit konektor je otázkou několika vteřin. :) U řídící jednotky je to poněkud horší, protože se k tomu blbě může a nejspíš budeš muset vyndat rezervu, aby ses tam rukou dostal. Já jsem to vyřešil odšroubováním řídící jednotky od karosérie a potom je to odpojené jedna dvě.;) U kombíků je obecně průšvih, že senzory a dráty k nim nejsou nijak zakryté a dostávají to z první ruky, hlavně v zimě.:(

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Ahoj. Chtěl bych se zeptat, zda je možné čidlo bezbolestně rozebrat, a přehodit tu lakovanou část na jiné čidlo. Jde mi o to, že už bych si rád pořídil to jedno špatné čidlo a nerad bych pracně scháněl zrovna v mojí barvě vozu. Díky

Odesláno

Ked mas rocnik do 06/2008, tak mas aj ten drziacik na senzor, ktory sa do naraznika nasuva, asi to si mal na mysli ... vybrat ho nie je vobec problem, vcera som to spravil na vsetkych 4-och ... lahnes na zem a z vnutra to proste nejako tlacis von. Vyjde to aj so senzorom, od ktoreho odpojis konektor a potom vyberies samotne cidlo a je to.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Mám 2005. Zrovna jsem ho vymontoval ven. Mám ještě starej typ, kde se vyjme čidlo směrem do auta, a na autě zůstane vyvýšenej zámeček. Jdu ho rozebrat, jelikož už na něm neni co zkazit :)

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Ahojte, můžete mi někdo poradit se zapojením kabelů u parkovacího asistenta? Úspěšně jsme namontovali čidla do zadního nárazníku u sedanu, který neměl asistenta ve výbavě a protáhli kabely do kufru. Teď je třeba do jednotky zapojit dva kabely - černý kostra a červený na kabel od světla zpátečky. Nevíte někdo, kdo již toto dělal, o jaký kabel zpátečky se jedná, jak je barevně označen a kde nejlépe napojit? A je třeba zapojovat na levé, nebo pravé straně, nebo je to jedno? Díky

Odesláno

Něž jsi napsal tak dlouhý příspěvek tak už bys to měl zjištěný.... Prostě vypoj konektor od světla, zařaď zpátečku a kde se objeví +12V tak to je, ne?

[upravil dne 23/2/14 20:43 od koblih69]

Odesláno

To vím, před chvílí jsem to dodělal, bohužel jsem na chatě, nemám s sebou zkoušečku, tu jsem zapomněl doma a vracím se až v pátek, tak jsem myslel pro urychlení, jestli někdo neví barvu kabelu. Jinak si budu muset udělat zkoušečku se žárovkou. A ta strana je jedno, jestli pravá, nebo levá?

Odesláno

Jo, ale abych tím nevypaloval pojistky. Teď už na to stejně nemám čas, ráno udělám zkoušečku a bude vystaráno. A ta strana je asi jedno že? Jinak dík

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...