Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Free-style zkusím to trochu jinak.

Pokud někdo něco prodává, může sem hodit inzerát s přesným popisem a následně se mu ozve kupující, který akceptuje cenu a dokonce i vybere oboustranně vhodný způsob doručení. Zhusta se na spoustu dílů nikdo neozve třeba i několik měsíců a po té, kdy je majitel vyhodí by se s kupujícími roztrhl pytel.

Pokud by někdo chtěl uspořádat nějaký blešák, bude muset zajistit nějakou plochu a za ní zaplatit nájem. Tento nájem pak rozpočítat mezi \"prodejce\", kteří budou povětšinou pouze z blízkého okolí \"výměnného srazu\" - nedovedu si představit, kolik bych musel prodat dílů, aby se mi vyplatilo s nimi jet z Prahy třeba do Brna (a to vůbec nehovořím o čase, který bych tam strávil převážně nudným postáváním u stolečku a čekáním na někoho, kdo mi přispěje aspoň na pokrytí nákladů).

Co se týče prodeje na běžných srazech - tyto nikdy nebyly pořádány jako plánovitě prodejní \"bazary\", ale nikdy se nebránilo tomu, aby na nich docházelo třeba k předávání objednaných dílů - srazy mají většinou jiný a mnohem zajímavější program než burzu dílů (a za sebe doufám, že tomu tak ještě dlouho bude).

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Free-style zkusím to trochu jinak.

Pokud někdo něco prodává, může sem hodit inzerát s přesným popisem a následně se mu ozve kupující, který akceptuje cenu a dokonce i vybere oboustranně vhodný způsob doručení. Zhusta se na spoustu dílů nikdo neozve třeba i několik měsíců a po té, kdy je majitel vyhodí by se s kupujícími roztrhl pytel.

Pokud by někdo chtěl uspořádat nějaký blešák, bude muset zajistit nějakou plochu a za ní zaplatit nájem. Tento nájem pak rozpočítat mezi \"prodejce\", kteří budou povětšinou pouze z blízkého okolí \"výměnného srazu\" - nedovedu si představit, kolik bych musel prodat dílů, aby se mi vyplatilo s nimi jet z Prahy třeba do Brna (a to vůbec nehovořím o čase, který bych tam strávil převážně nudným postáváním u stolečku a čekáním na někoho, kdo mi přispěje aspoň na pokrytí nákladů).

Co se týče prodeje na běžných srazech - tyto nikdy nebyly pořádány jako plánovitě prodejní \"bazary\", ale nikdy se nebránilo tomu, aby na nich docházelo třeba k předávání objednaných dílů - srazy mají většinou jiný a mnohem zajímavější program než burzu dílů (a za sebe doufám, že tomu tak ještě dlouho bude).

Tohle vse co mi tu pises vim..vim s cim vsim se musi kalkulovat a tak... Jen to byl takovy napad a zadne prirovnavani.Bohuzel vam to asi neumim vysvetlit tak aby jste v tom videli to co ja..a urcite to neni nudam opruz a stehovani kdo vi ceho.

v kazdem pripade jsem to aspon zkusil

Odesláno

da se to udelat u me v pocernicich pred garazi. Mam ji prazdnou, kdo mi ji levne naplni dilama na coupe, dostane par korun na pivo a benzin :D

ne Free-style: myslenka to neni spatna, ale v dnesni dobe to nema smysl, medved, oddie adalsi maji pravdu. Druha vec je ta, ze ti tam prijede pulka lidi co nevi co je co (muj pripad) a kdz mi nekdo rekne, je to servo, tak to vezmu. A doma zjistim, ze to je (nevim co).

Existuji vrakoviste, kde to koupis za par kacek (pokud nenarazis na blbce)

:-)

Odesláno

souhlasím s většinou, myslím,že zájemci mají možnost uplatnění na burzách ND--i když u nás v Ostrave prodávají od špendlíků po lokomotivu,včetně mobilů...:nevim,samozřejmě většina věcí jsou čorky...:nevim

Odesláno

Existují ještě burzy pro veteránisty ale to je otázka specifických věcí, domlouvání na ceně atd., mnoho z těch lidí neuznává inzerce a internet, proto se drží ty burzy při životě. Jedna z nich býcá na BVV asi jednou ročně.

Odesláno

Ono existuje spousta ruznych burz ci vymennych setkani, jenze jsou zalozena na dvou vecech

- specifickem druhu veci

- specifickem typu ucastniku

a mnohdy vic, nez o vlastni prodej jde o urcite setkani stejne postizene komunity - typ. veterani, masinkari, ....

Jenze ani jedno nesplnuje halda srotu na 309, 205 nebo 406 atp... -> to se poridi v kazdem bazaru nebo vrakovisti za mestem, nehlede na to ze se takove veci nekupuji do zasoby, ale kvuli nejake potrebe typu \"podelalo se mi rizeni, potrebuju servo\". A mnohdy je to spojene s navstevou servisu, protoze ne kazdy si to umi vymenit... a kdo si to umi vymenit, zrejme ma i kontakty kde sehnat dily z overeneho zdroje.

A proto je takova myslenka v dnesni dobe mimo realitu...

Odesláno

Tiez by som to videl ako ostatny :)

Pokial chces aby sa clenovia viacej stretavali a podobne, od toho su tu srazy, a minisrazy ako Dzban, ci Prigl ... Tam sa muzes nezavezne raz mesicne stretnout s lidmy s klubu, nemusis vozit zadny dily a nemusis ani platit najem...

Osobne kdyby ten blesak byl treba i v mem meste, nevim ci by sem se tam stavil, protoze napr. zrovna ja na auto nic nepotrebuju, a kdyz potrebuju, tak to aspom ja resim hned, a necakam na nejakej blesak :) Obvolam vrakoviska, mrknu inzeraty a proste resim to hned.

Navyse kdybych i neco potreboval, a bylo by to odemne vzdaleno X kilometru, tez nevim ci by sem se tam hnal jen tak naslepo, bez toho, aby som vedel ci to tam dostanem, alebo nie ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...