Medvěd Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Free-style zkusím to trochu jinak. Pokud někdo něco prodává, může sem hodit inzerát s přesným popisem a následně se mu ozve kupující, který akceptuje cenu a dokonce i vybere oboustranně vhodný způsob doručení. Zhusta se na spoustu dílů nikdo neozve třeba i několik měsíců a po té, kdy je majitel vyhodí by se s kupujícími roztrhl pytel. Pokud by někdo chtěl uspořádat nějaký blešák, bude muset zajistit nějakou plochu a za ní zaplatit nájem. Tento nájem pak rozpočítat mezi \"prodejce\", kteří budou povětšinou pouze z blízkého okolí \"výměnného srazu\" - nedovedu si představit, kolik bych musel prodat dílů, aby se mi vyplatilo s nimi jet z Prahy třeba do Brna (a to vůbec nehovořím o čase, který bych tam strávil převážně nudným postáváním u stolečku a čekáním na někoho, kdo mi přispěje aspoň na pokrytí nákladů). Co se týče prodeje na běžných srazech - tyto nikdy nebyly pořádány jako plánovitě prodejní \"bazary\", ale nikdy se nebránilo tomu, aby na nich docházelo třeba k předávání objednaných dílů - srazy mají většinou jiný a mnohem zajímavější program než burzu dílů (a za sebe doufám, že tomu tak ještě dlouho bude). Citovat
Free-style Odesláno 17. listopad 2009 Autor Odesláno 17. listopad 2009 Původně zaslal: Medvěd Free-style zkusím to trochu jinak. Pokud někdo něco prodává, může sem hodit inzerát s přesným popisem a následně se mu ozve kupující, který akceptuje cenu a dokonce i vybere oboustranně vhodný způsob doručení. Zhusta se na spoustu dílů nikdo neozve třeba i několik měsíců a po té, kdy je majitel vyhodí by se s kupujícími roztrhl pytel. Pokud by někdo chtěl uspořádat nějaký blešák, bude muset zajistit nějakou plochu a za ní zaplatit nájem. Tento nájem pak rozpočítat mezi \"prodejce\", kteří budou povětšinou pouze z blízkého okolí \"výměnného srazu\" - nedovedu si představit, kolik bych musel prodat dílů, aby se mi vyplatilo s nimi jet z Prahy třeba do Brna (a to vůbec nehovořím o čase, který bych tam strávil převážně nudným postáváním u stolečku a čekáním na někoho, kdo mi přispěje aspoň na pokrytí nákladů). Co se týče prodeje na běžných srazech - tyto nikdy nebyly pořádány jako plánovitě prodejní \"bazary\", ale nikdy se nebránilo tomu, aby na nich docházelo třeba k předávání objednaných dílů - srazy mají většinou jiný a mnohem zajímavější program než burzu dílů (a za sebe doufám, že tomu tak ještě dlouho bude). Tohle vse co mi tu pises vim..vim s cim vsim se musi kalkulovat a tak... Jen to byl takovy napad a zadne prirovnavani.Bohuzel vam to asi neumim vysvetlit tak aby jste v tom videli to co ja..a urcite to neni nudam opruz a stehovani kdo vi ceho. v kazdem pripade jsem to aspon zkusil Citovat
Guest Scratch Odesláno 18. listopad 2009 Odesláno 18. listopad 2009 da se to udelat u me v pocernicich pred garazi. Mam ji prazdnou, kdo mi ji levne naplni dilama na coupe, dostane par korun na pivo a benzin ne Free-style: myslenka to neni spatna, ale v dnesni dobe to nema smysl, medved, oddie adalsi maji pravdu. Druha vec je ta, ze ti tam prijede pulka lidi co nevi co je co (muj pripad) a kdz mi nekdo rekne, je to servo, tak to vezmu. A doma zjistim, ze to je (nevim co). Existuji vrakoviste, kde to koupis za par kacek (pokud nenarazis na blbce) :-) Citovat
ozzy56 Odesláno 18. listopad 2009 Odesláno 18. listopad 2009 souhlasím s většinou, myslím,že zájemci mají možnost uplatnění na burzách ND--i když u nás v Ostrave prodávají od špendlíků po lokomotivu,včetně mobilů...,samozřejmě většina věcí jsou čorky... Citovat
Fusion Odesláno 18. listopad 2009 Odesláno 18. listopad 2009 Existují ještě burzy pro veteránisty ale to je otázka specifických věcí, domlouvání na ceně atd., mnoho z těch lidí neuznává inzerce a internet, proto se drží ty burzy při životě. Jedna z nich býcá na BVV asi jednou ročně. Citovat
Vvitty Odesláno 18. listopad 2009 Odesláno 18. listopad 2009 Ono existuje spousta ruznych burz ci vymennych setkani, jenze jsou zalozena na dvou vecech - specifickem druhu veci - specifickem typu ucastniku a mnohdy vic, nez o vlastni prodej jde o urcite setkani stejne postizene komunity - typ. veterani, masinkari, .... Jenze ani jedno nesplnuje halda srotu na 309, 205 nebo 406 atp... -> to se poridi v kazdem bazaru nebo vrakovisti za mestem, nehlede na to ze se takove veci nekupuji do zasoby, ale kvuli nejake potrebe typu \"podelalo se mi rizeni, potrebuju servo\". A mnohdy je to spojene s navstevou servisu, protoze ne kazdy si to umi vymenit... a kdo si to umi vymenit, zrejme ma i kontakty kde sehnat dily z overeneho zdroje. A proto je takova myslenka v dnesni dobe mimo realitu... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. listopad 2009 Odesláno 18. listopad 2009 Tiez by som to videl ako ostatny Pokial chces aby sa clenovia viacej stretavali a podobne, od toho su tu srazy, a minisrazy ako Dzban, ci Prigl ... Tam sa muzes nezavezne raz mesicne stretnout s lidmy s klubu, nemusis vozit zadny dily a nemusis ani platit najem... Osobne kdyby ten blesak byl treba i v mem meste, nevim ci by sem se tam stavil, protoze napr. zrovna ja na auto nic nepotrebuju, a kdyz potrebuju, tak to aspom ja resim hned, a necakam na nejakej blesak Obvolam vrakoviska, mrknu inzeraty a proste resim to hned. Navyse kdybych i neco potreboval, a bylo by to odemne vzdaleno X kilometru, tez nevim ci by sem se tam hnal jen tak naslepo, bez toho, aby som vedel ci to tam dostanem, alebo nie ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.