Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cavte vsetci mam taku teoreticku otazku co by sa stalo keby som odstranil catalisator na turbovodieslovom motore. Viem co to urobilo na mi16 ale netusim co to urobi z turbom. Ak ma niekto stym skusenosti napiste a ked mate odkazy na clanky hodte to sem. Netvrdim ze to urobim ale chcem to vediet ake su nasledky. dakujem vsetkym

inac je to motor 2.1TD 97rv

Inac co takto odstranit intercooler?

[upravil dne 16.11.09 comm]

Odesláno

katalyzátor mám vysypanej a auto jezdí stejně

a odstranit intercooler? Si ses zbláznil? Kdy auto jede lépe v horku nebo když je venku chládek? Na odpověď k čemu je intercooler (vnitřní ochlazovač nasávaného vzduchu) si jistě odpovíš sám :aut:D

Odesláno

fakt není rozdíl bez katu a s katem???? Mělo by se ryhleji roztočit turbo, takže by auto v nižžších ot mělo být živější. Ve vyšších ot už to asi poznat nebude, každopádně se hodně odlehčí motoru a mohla by o něco i jít dolů spotřeba.

Taky se chystám na demontage kat.

Odesláno

nevim, jestli je rozdil s nebo bez katu :myslim .... osobne si myslim, ze je lepsi dat novy katalyzator nez jezdit bez nej ... proste by mi vadilo, kdyby mi na aute neco chybelo, co tam bylo od vyroby :D:D

maji hdi motory lambda sondy ? :myslim, asi ne ze ....

[upravil dne 19/11/09 BV406]

Odesláno

Ty naše motory by lambdu mít neměli, ale kdo ví jak je to u těch nových.

Mi už na autě chybí EGR :papa a je to poznat, lepší tah v nižších ot. Takže ještě kat a mám dokonalého ropáka :cool:

Odesláno

HDI ma lambdu urcite a myslim ze by ji melo mit i 2.1TD, ale to je jen muj nazor... vsak se majitele 2.1TD muzou mrknout jestli tam lambda je ci ne...

Odesláno

2.1TD lambdu nemají, mají jen neřízený katalyzátor a EGR ventil

(kat mám vysypaný, odešel stářím :D a EGR mám zaslepenej :aut )

• O 3 týdny později...
Odesláno

hoši , vy jste satani !!! diesel a lambda sonda ? to je jak ženská s ptákem !!!

lambda sonda je jen u benzínáků , kde měří přebytky kyslíku ve výfukových plynech a dává signál jednotce k nastavení bohatosti směsy!!! u benzínu je ideální spalování při ideálním stecheometrikém poměru - 14,6:1 hmotnostních dílů vzduchu proti benzínu ! ideální hodnota lambda je 1 ! lambda sonda to koriguje v malém rozmezí kolem této hodnoty nejlépe 0,98 - 1,02.

Diesel pracuje v extrémě chudé směsi , které by lambda nikdy nemohla registrovat !!!! to je prostě nesmysl !!! to už by jste mohli říct , že diesely mají karburátor !!!!

Toto by se mělo učít v sedmé třídě ve fyzice !!!

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

HDI ma lambdu urcite a myslim ze by ji melo mit i 2.1TD, ale to je jen muj nazor... vsak se majitele 2.1TD muzou mrknout jestli tam lambda je ci ne...

Moderátore !!!!!!!!!!!!! ty bys měl tady říkat neznalcům fakta a ne tohle!:bacha

Odesláno

to je hukot chlapci já zrovna pujdu seštelovat karburátor na mojí 2,1 td profouknu plovák a tak pak se vrhnu na svíčky asi špatně hází jiskru a pak si vymění zapalovací cívku a na konec se kouknu na tu lambdu a zítra písnu jak to šlo

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...