Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim.

Od kupi auta (P 206 1.1i rv2002) mi neukazuje rychlost a ani nepocita kilomentre. Otacky ukazuje.

Predavajuci mi tvrdil ze zle je urcite cidlo na prevodovke. Tak cidlo som kupil vymenil ale bohuzial problem to nevyriesilo. Este ma napada ze problem moze byt v budikoch, len najprv ako by som ich kupil by som to chcel zistit ze ci je chyba fakt tam. Da sa to nejak? Alebo kde by este mohla byt chyba?

Vdaka za radu.

Odesláno

Zkus oddělat budíky, jestli nemáš jen vypadlej konektor. Ale abych řek pravdu tak na to bych moc nespoléhal. Spíš bych to viděl na to čidlo. Ale pokud je nový může bejt chyba v kabelu (někde prodřenej, ...), nebo přímo v budících.

PS.: Teď jak na tu otázku koukám - Proč je v kategorii P306, když se ptáš na 206ku? :myslim

[upravil dne 14.11. 09 dolly1010]

Odesláno

heh, máš to ve špatný sekci, tady je 306 ne 206, ale to je jedno, teď jde o to jestli máš elektrický nebo mechanický budíky, jestli meechanický, vyndej je a pořádně nasaďit bohden, jesli el. tak zkouknout usazení kontaktů....

Odesláno

hups sorry ma to byt v 206 :D No budiky su elektricke a kontakty su OK. Cidlo som menil (sice nie nove ale z vrakoviska) takze by malo byt OK. Este ked tak skusit premerat kable da sa to nejak?

Odesláno

Čidlo si menil i s prevodom pod ním? Alebo si aspom skontroloval či je v poriadku?

Ak sa nemýlim tak by to čidlo malo ísť prekontrolovať. Idú tam + - a v treťom kábli sa pri otáčaní indukuje napätie.

[upravil dne 14/11/09 pastorek]

Odesláno

Kdyz jsem porizoval 306ku take mi neslel budik na rychlost a kilometrovnik.. problem byl v dratu.. byl prepalenej.. (elektrikar na to koukal jak z jara protoze byl prepalenej uprostred svazku.. skoro neviditelna cerna pecicka) .. takze i to se neda vyloucit :nevim

Odesláno

presunuto

ad otazka, zkontroloval bych ozubeni na tom nahonu cidla, taky jsem to resil a i kdyz jsem vymenil cidlo (taky z vrakace) tak to porad nefungovalo, problem byl v tom, ze jsem neprohledl to ozubeni a soupnul tam jine cidlo s tim puvodnim ozubenym koleckem. Kdyz jsem ho podruhe vyndal a poradne otrel od oleje, bylo videt ze je osoupane a pak stacilo uz jen vymenit ten nahon a vse bezelo i se starym cidlem. V horsim pripade bude opotrebovany i protikus v domecku na diferencialu, to pak bude treba sundat poloosu, demontovat domecek a vymenit to ozubene kolecko uvnitr

Jinak novy nahon stoji v peugeotu do 200Kc, ten protikus v diferencialu bude drazsi, to z hlavy nevim

Odesláno

Takze z toho 2litra gti vobec nesli. Ale zohnal som dneska aj z 1.4 a tie isli a idu aj moje na tej 1.4ke. Takze zle su bud kable alebo uz raz menene cidlo.

Ale nastal novy problem :D Terazt na tych skusanych budikoch ostali moje udaj najazdene km atd....

Co s tym? do peugeotu sa mi platit nechce ist :D

Odesláno

nie nie. kamarat mal najazdene dakych 35000km ja som mal 93000km a teraz ukazuje jemu tych 93000km :nevim.

Ja mam namysli najazdene km splolu. to mi je jasne ze tych 100m co som najazdil na nich ja tam ostanu :D

[upravil dne 17/11/09 x2x2]

Odesláno

Tak s tými km si to pohnojil, pamätajú sa totiž v budíkoch aj v riadiacej jednotke. Pri výmene budíkov sa prepíše ten údaj, ktorý je menší. Takže kamarátovi nezostáva len navštíviť nejakého garážistu a dať si to urobiť. V origo servise to neurobia.

Odesláno

Počkat, ale mě z toho vychází, že ty kamarádovy budíky v tvém autě šly. A tvoje v jeho taky. Takže vlastně snímání rychlosti i kabeláž v tvém autě musí být OK. A stejně budíky taky. Takže vlastně nevím kde by mohl být problém, jedině snad konektory.

Odesláno

Nie moje budiky isli v jeho aute. Ale jeho budiky v mojom nesli. A ked sme to prehodili spat (jeho budiky do jeho auta) tak uz tam mal moje najazdene km (93000km namiesto jeho skutocnych 35000km)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...