kozma307 Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Mám vymenený rozvod motora spolu s vodnou pumpou a po výmene pri voľnobehu počuť nejaký ten hlukot. Ako keby nejaké ložisko bolo hlučnejšie. Toto mi robí len pri voľnobehu. Už keď zapnem klimu ten zvuk nepočuť, alebo keď veľmi jemne pridám plyn. Podľa môjho mechanika to robí preto, lebo remeň je ešte tvrdý, nový. Chcel by som sa Vás spýtať, že ako treba našpanovať remeň, lebo tam nie je žiadna riska. Myslím tým vôlu remeňa po našpanovaní.Pri mojich doterajších autách vždy boli nejaké risky min-max, ale tu také niečo nie je. Vopred Vám Ďakujem. Citovat
sekaj Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Je tam samonapínací kladka tj. automaticky reguluje napnutí řemene. Citovat
Tortugas Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Podle me to bude novy remen. Stalo se mi to uz u dvou aut po vymene rozvodu, poprve jsem se to par kilometrech otocil zpatky ke svemu mechanikovi, co mi s tim udelal. Po par dnech to vzdycky prestalo. Citovat
kozma307 Odesláno 12. listopad 2009 Autor Odesláno 12. listopad 2009 Ako tam môže byť samonapínacia kladka, keď to treba zaistiť s maticou. Najprv s imbusovým klúčom napneš remeň a potom s tou maticou to zaistím. Či nie je to tak? Aká tam má byť tá vôla? Je na to nejaký návod, že ako to treba robiť? Citovat
Guest jozefkral Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 cau pred mesiacom som tiez menil rozvody a stal sa mi ten istý problem myslel som ze nejake lozisko ne klatke na rozvodoch je klatka ktora sa napne a zaistí imbusakom na ryskách presne ako to pisal kolega predomnou mne stacilo trosku tuto klatku uvolnit a zvuk prestal odtedi tichucko pisem o motore 1.6 HDI 80KW Citovat
Rebik Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 Přepnuté rozvody a mechanik je idiot, že nemá měřák, dělá to od oka a ještě plácá hlouposti.... Citovat
kozma307 Odesláno 13. listopad 2009 Autor Odesláno 13. listopad 2009 Merák by aj mal, len nevie že aká má tam byť vôla? Ten mechanik je môj kamarát, zatiaľ som spokojný s jeho prácou. Oproti autorizovaných servisoch vždy mi spravil to, čo som povedal. Citovat
Radek 306 Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 mě dělal rozvody taky kamarád, měnilo se vše co se tam točí a motor krásně tichý ale přepnutý řemen určitě neni dobře, to mu dej spravit pokud to dokáže Citovat
kozma307 Odesláno 16. listopad 2009 Autor Odesláno 16. listopad 2009 Cez vikend sme trosku povolili napinak a vsetko ide pekne, hladko. Konecne! Ale aj tak by ma zaujimala max. vola toho remena. Nevie to nikto? Citovat
ozzy56 Odesláno 16. listopad 2009 Odesláno 16. listopad 2009 ten řemen žádnou vůli nemá--je předepsáno napnutí na určitý stupeň podle toho přístroje--má takové divné jednotky na starší pežoty je taky přípravek,je to páka,která se vsune do napínací kladky a rameno páky se zatíží určitým závažím Citovat
JanoRS Odesláno 8. červen 2012 Odesláno 8. červen 2012 ....ked som vymenil rozvody je moznost odniest auto do peugeotu, aby mi prekontrolovali napnutie? Vo vyssich otackach trosku \"hucia\" - nabehane 2km po vymne Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.