Přejít na obsah

kozma307

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

Vše od uživatele kozma307

  1. kozma307

    Dávkovač vzduchu

    Je to pred intercoolerom. Z toho dávkovača ide jedno potrubie do intercollera, potom naspäť do dávkovača a tak do turba.
  2. kozma307

    Dávkovač vzduchu

    Nevie mi nikto poradiť že ako má vyzerať zo spodu ten dávkovač? Sú na spodku otvory aj z výroby alebo mám vylomené tie štuple?
  3. Zdravím Vás. Zistil som na mojom aute že okolo dávkovača vzduchu mám veci zanesené od oleja. Hľadal som, že odkiaľ je ten olej a som zistil že od toho dávkovača vzduchu. Zo spodnej strany sú na tom také štuple na prichytenie toho dávkovača. Ja tam mám odlomené tie štuple a neviem či nie odtiaľto strieka ten olej. Nevie niekto že ako sa spája ten dávkovač vzduchu s tým držiakom pod tým? Lebo neviem či niečo mám odlomené alebo nie? Ale v každom prípade ten dávkovač je tam až príliš voľne a doteraz som si to nevšimol. A môže vôbec odtiaľ tiecť olej? Voperd Vám ďakujem.
  4. kozma307

    Hluk z rozvodu 1.6 16V?

    Kde Ti menili rozvody? Treba to reklamovat. Podla mna nespravne napnuty remen a niektore lozisko kladky huci. Po vymene cely cas to robi, alebo len teraz to zacalo? Ak po cely cas, tak potom rovno mozes menit tu kladku, ktora huci.
  5. Mohol by mi niekto zistit km na VIN: VF36E9HZC21654947. Vopred Vam dakujem.
  6. kozma307

    Plave zadok auta

    Test tlmičov OK. A nemôže byť unavená zadná pružina? Totiž minulý rok som prerábal byt a pár krát som riadne naložil auto so stavebným materiálom. Ale na druhej strane, nebolo to až také hrozné. Moje predošlé autá to kľudne zvládli. Nemáte skúsenosti s tými záťažovými pružinami MAD? Hlavne ma zaujíma, že ako sa chová auto v zákrutách po výmene.
  7. Mám taký problém s mojou 307 Break, že keď zaťažím zadok auta tak mi strašne pláve auto a nedrží stopu v zákrute. Pod zaťažením rozumiem dvaja na zadných sedadlách. Zároveň mi aj hneď sadne zadok auta. V čom môže byť problém? Už som rozmýšľal aj nad záťažovými pružinami MAD. Ale problém bude asi niekde inde. Ani s originál nápravou by to nemalo robiť. Doteraz som nemal s tým problém. Skúste poradiť, že čo by to mohlo byť. Vopred Vám ďakujem.
  8. kozma307

    Castrol vs Total

    Tak,tak. Ja som o teplote oleja.
  9. kozma307

    Castrol vs Total

    Podla mojich skusenosti Castrol uz nikdy viac. Tam len zaplatis znacku a nic viac nedostanes. Pri rocnej prehliadke 307 v autorizovanom Peugeot servise mi vymenili olej, ale dali tam Castrol Magnetec 5w30 lebo prave vtedy nemali Total 5w30. Predtym s olejom Total ked som siel na dialnici do tych 160km/h som mal teplotu oleja v norme, teda 100 stupnov C. S tymto novym zazracnym olejom Castrol uz pri rychlosti 140-145km/h mi vystupila teplota oleja 110 stupnov C. Pri vyssich rychlostiach i na 120 stupnoc C. Po najazdeni 20000km som vymenil olej na Total 5w30 aky aj vyrobca odporuca, a na dialnici uz nemam problemy s teplotou oleja. Takisto ako predtym, 110 stupnov C mam len od rychlosti 160km/h a viac ako 110 nikdy nemam. A nehovoriac o tom, ked som menil ten Castrol tak smrdil ten olej ako keby to bolo z kuchyne po vyprazani masa. Mal som moznost vyskusat oleje Castrol aj na motorke Yamaha Fazer 1000, a mozem povedat ze oleje Castrol ovela castejsie treba dolievat pri tych vysokootackovych motoroch ako napr. repsol. Cize moje skusenosti su take, ze radsej ruky prec od olejov Castrol. Zbytocne drahe a platis len za znacku a nie za kvalitu.
  10. kozma307

    Hlučné rozvody

    Cez vikend sme trosku povolili napinak a vsetko ide pekne, hladko. Konecne! Ale aj tak by ma zaujimala max. vola toho remena. Nevie to nikto?
  11. kozma307

    Hlučné rozvody

    Merák by aj mal, len nevie že aká má tam byť vôla? Ten mechanik je môj kamarát, zatiaľ som spokojný s jeho prácou. Oproti autorizovaných servisoch vždy mi spravil to, čo som povedal.
  12. kozma307

    Hlučné rozvody

    Ako tam môže byť samonapínacia kladka, keď to treba zaistiť s maticou. Najprv s imbusovým klúčom napneš remeň a potom s tou maticou to zaistím. Či nie je to tak? Aká tam má byť tá vôla? Je na to nejaký návod, že ako to treba robiť?
  13. Mám vymenený rozvod motora spolu s vodnou pumpou a po výmene pri voľnobehu počuť nejaký ten hlukot. Ako keby nejaké ložisko bolo hlučnejšie. Toto mi robí len pri voľnobehu. Už keď zapnem klimu ten zvuk nepočuť, alebo keď veľmi jemne pridám plyn. Podľa môjho mechanika to robí preto, lebo remeň je ešte tvrdý, nový. Chcel by som sa Vás spýtať, že ako treba našpanovať remeň, lebo tam nie je žiadna riska. Myslím tým vôlu remeňa po našpanovaní.Pri mojich doterajších autách vždy boli nejaké risky min-max, ale tu také niečo nie je. Vopred Vám Ďakujem.
  14. kozma307

    Pískanie pri volnobehu

    Konečne sme vymenili rozvody a vodnú pompu a zatiaľ ide všetko pekne tichučko. Dúfam, že už konečne sme odstránili ten pískavý zvuk. Rozvody a vodnú pumpu som kúpil za 160,-EUR čo ma trošku prekvapilo, že vôbec to nebolo také drahé. Síce keď to len toľko vydrží, tak je to drahé. Ďakuejm Vám za odpovede a tipy.
  15. kozma307

    okamžitá spotřeba na PC

    Na rádiu sa to dá prepnúť s gombíkom mode. Ak je tam originál rádio.
  16. kozma307

    Pískanie pri volnobehu

    Hneď som dal mojmu mechanikovi nech sa pozrie na rozvody a dnes večer mi poslal tieto fotky. http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=9786cb79dcee8da77333941aaac7f347 Je to podľa mňa smiešne, že po tolkých km (57.000km) takto vyzerajú tie rozvody. Ale ešte dobre, že podľa servisnej knižky rozvody treba meniť po 240.000km. Dovtedy by sa určite poškodili rozvody a aj celý motor. Celý remeň bol posunutý smerom dole asi pol cm, preto je vyšuchaný ten kryt z vnútornej strany. Totiž pred pol rokom som mal problém s chladiacou kvapalinou, furt som musel dolievať po 5.000km destilovanú vodu. 3-krát to natlakovali, nenašli nič - vraj to je bežné. Na tretí krát mi vymenili uzáver vyrovnávacej nádržky a to bolo všetko. Dovtedy som chodil do autorizovaného servisu. Od tej doby som tam nebol. Celý môj problém vidím v tom, že odišla mi vodná pumpa, v servise na to srali a vďaka tomu teraz musím meniť rozvody. Lebo tá voda sa dostala všade a všetko je zhrzdavené a napínak má vôlu asi pol cm. Čo Vy na to? Videl už niekto také niečo? Teoreticky ešte auto mám v záruke, môj mechanik len dal dole kryt z rozvodov a spravil niekoľko fotiek. Remeň posunul hore na svoje miesto a mi odporúčil aby som to dal reklamovať, lebo tento problém mám vďaka autorizovanému srevisu. Podľa Vás budem úspešný s tou reklamáciou?
  17. kozma307

    Pískanie pri volnobehu

    Dik pekne za pomoc. Dám vedieť že ako som dopadol.
  18. kozma307

    Pískanie pri volnobehu

    Odkial bolo počuť ten pískavý zvuk? Lebo mne to počuť skôr od remenice a nie od rozvodu. A remenica je nová spolu s remeňom. Dám prekontrolovať tie rozvody a uvidím. Ešte ma napadlo, či mi nepíska zotrvačník. Ale neviem naisto, že ako sa to prejavuje keď zotrvačník je vadný. Podľa mňa vtedy ten zvuk by bolo počuť od spojky, teda z opačnej strany. Ale u mňa to počuť len z pravej strany od remenice.
  19. kozma307

    Novy vyfuk vs. spotreba

    Predpokladám že si mal zapnuté radio pritom ako si tam poprepínaval. To je normálna vec. Totiž on sám prepne po čase do Ekonomického režimu, keď auto nie je naštartované a niečo je zapnuté (ako napr. radio).
  20. kozma307

    Pískanie pri volnobehu

    To: honza406 Ale prečo to nepískalo asi týždeň s novou remenicou a remeňom? Ale v každom prípade to dám prekontrolovať, len mi to nejde do hlavy. To: Radek 306 ktorú kladku máš na mysli? Lebo u mňa je len ten napínak. Alebo si myslel kladku u rozvodov?
  21. kozma307

    Pískanie pri volnobehu

    Nie je tu nikto, kto by mi vedel pomôcť? Ja už fakt neviem že čo by tomu mohlo byť.
  22. Mám taký problém s mojim autom 307 1,6HDi (80kW)r.v.2007/11 že pri voľnobehu a aj po pridávaní plynu niečo stračne píska, vrzga. Ide to z pravej strany, od remena. Už viakcrát som to reklamoval v Peugeote (France-TECH) ale som neuspel. Raz mi vymenili remeň a fajne namazali aby to nepískalo a to je všetko. Vtedy asi týždeň to bolo v poriadku a potom zas to robilo. Nemal som na to nervy, tak po preštudovaní tejto stránky som vymenil remenicu aj remeň! Po výmene všetko bolo fajn a tiché ale asi len týždeň. S mojim mechanikom sme to rozobrali zas a sme zistili, že remenica sa šuchá o plastový kryt rozvodu. Tak sme dali dole z remenice na sústruhu asi 2mm. Týždeň zas ticho. Už nevieme že čo by to mohlo byť. Klima a napínak je v poriadku, lebo keď sme zhodili dole remeň aj tak to robilo. Prosím poraďte, lebo už neviem že čo s tým.
×
×
  • Vytvořit...