punkac Odesláno 28. listopad 2009 Odesláno 28. listopad 2009 za origo podložku v peugeotu 2717 za tu dečku, proto jsem na www.levne-autodoplnky.cz koupil uni vyhřívací potah za 180 kaček, který jsem rozpáral, vyndal jeho topné těleso a nahradil v mé sedačce, mimochodem drát je mnohem kvalitnější než origo jinak fotonávod jsem nerobil, protože mě výměna přišla triviální, jestli budeš mít problémy, písni, nebo přijeď do UL a já ti to vyměním Citovat
Guest bostich Odesláno 28. listopad 2009 Odesláno 28. listopad 2009 2714 ?! ikdyž co se divim....Dobrá....zkusim se do toho pustit, kdyžtak napíšu Citovat
punkac Odesláno 28. listopad 2009 Odesláno 28. listopad 2009 ano beze srandy do starého modelu ten výhřev stojí to, co jsem napsal a to je ještě jen ta část v sedáku né ta v opěráku hele odpojíš všecky konektory pod sedačkou, pak odšroubuješ zezadu jeden šroubek, co drží plast na sedačce u dveří, pak klíčem 17 nebo 19 odšroubuješ pás a torxem odšroubuješ sedačku od podlahy, opatrně ji vyndáš (bacha aby sis nepoškrábal obložení a palubku) Otočíš sedačku vzhůru nohama abys na ní pěkně viděl zespodu a postupně budeš oddělávat plastový úchyty, co držej čalounění tahle práce je o prsty! ale zvládl jsem to na dvou svých sedačkách, schválně si počítej kolik <> vyřkneš z úst pak kleštěma začneš odcvakávat takový drátový kolečka, co na tom molitanu držejí to čalounění až to budeš mít, vezmeš ohm metr a změříš na konektoru odpor (předpokládám, že ti výhřev nejde a pojistku v autě jsi kontroloval) měl bys naměřit nekonečno pak vzadu na sedačce odpojíš konektor který jde od výhřevu sedáku do výhřevu zad a zase na něm změříš odpor, já to měl u spolujezdce v pořádku, takže mu topí i záda, ale u řidiče byl i zádovej výhřev někde přerušenej, proto jsem už tento konektor nezapojoval a udělal to aby topila jen sedáková část (nevím jak rozdělat opěrák bez poškození ) tak z molitanu sedáku sloupneš tenkou vrsvičku molitanu, co v ní je ta topná spirálka, když se podíváš proti světlu uvidíš jak bude někde přerušená. Vezmeš si svojí novou vypáranou z univerzálního topného potahu a tvarama ji přizpůspbíš té původní (prostě ji naohýbáš tak aby se vlezla na sedák, jelikož je velká - obsahuje i zádovou část, udělal jsem to tak, že část na záda a na prdel jsem přehnul na půl, takže to je zdvojené a více to hřeje, neboj pálit to nebude, protože to hlídá čidlo (termistor:myslim), ale rychleji se to ohřeje Dej hlavně pozor na místo v půlce sedáku, je nejvíce namáhané a já jsem i původní dečku měl nejvíce zničenou právě tam, z nové dečky jsem vytrhl ten topný kabílek a napresoval jsem ho co nejhlouběji do sedáku až tam kde byly původní úchyty, které jsi odcvakal kleštěma, pak jsem zkrátil kablík dle potřeby a naletoval na původní koncovku (do které se připojuje ohřev zad (když je v prdeli, připojíš to rovnou na koncovku přívodu), můžeš ale nemusíš připojit do série i původní termistor (na jedné sedačce to mám na druhé nikoliv) málem jsem zapoměl.... tohle uděláš ještě před pasováním dečky na sedák! všude v tom sedáku, kdy byly ty kovový oka, co držely potah, protáhneš ty plastový zdrhovadla na kabely, já použil docela malé délky asi 10 cm, pak teprve dáš na sedák tvou novou dečku a začneš hezky od opěradla přidělávat potah pak ty tři ve středu sedačky znovu říkám bacha na ten kabel, nacpat ho až dolů a musí být vše volně, nic nesmí být nikde našponováno! nakonec přitáhneš těch nejvíc zdrhovadel, co je vpředu sedáku, samozřejmě při postupném dotahování kontroluješ jestli dečka není někde zkrabatělá a rovnáš jí pod potahem aby tam pak nebyly hrboly a přebytečný kusy zdrhovadla odcvakneš kleštěma (bacha na kabely!), pak zacvakneš plastový napínáky potahu k sedačce, odneseš do auta, připojíš kably,přišroubuješ k podlaze, nastartuješ motor, zapneš výhřev a musí to fungovat (když to ještě před připojením změříš ohmetrem, nic nezkazíš, měl bys naměřit odpor asi 5-15 ohmů........uff, to je sloh, snad jsem na nic nezapoměl:D Citovat
čakom Odesláno 28. listopad 2009 Odesláno 28. listopad 2009 tak uvidíme co vydrži ta origo dečka. před 14 dnama jsem ji tam dával. Citovat
Guest bostich Odesláno 28. listopad 2009 Odesláno 28. listopad 2009 Wow:D tomu říkám návod! No, zejtra bych se do toho teoreticky mohl pustit.Teda jestli někde v PB najdu vhodný topný tělísko.Díky za info Citovat
Bendy_- Odesláno 16. duben 2010 Odesláno 16. duben 2010 zdravim všechny, mam jeden hloupý dotaz ale nikde jsem k němu nenašel opověď, dělaly se na starý model kožený sedačky v elektrice ale bez vyhřívíná? příjde mi to u kůže jako docela důležitá věc. Citovat
Sasula Odesláno 18. duben 2010 Odesláno 18. duben 2010 pokud nekdo chce celekozeny interier tak ho mam na prodej. zde je foto. info pres SZ [upravil dne 18/4/10 Sasula] Citovat
BoneDaddy Odesláno 18. duben 2010 Odesláno 18. duben 2010 Původně zaslal: Sasula pokud nekdo chce celekozeny interier tak ho mam na prodej. Luxus. Hádám z kombi? Citovat
Slayer Odesláno 18. duben 2010 Odesláno 18. duben 2010 cena? Taky jsem napnutý [upravil dne 18/4/10 Slayer] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.