Benžík Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Jaky to ma prikon (bez ventilatoru, bez zhaveni)? S tim dratem by ta svicka fungovala, ale ne na 12V, chtelo by to odpor co se pripojuje ke svicce pro vozidla 24V. A je zbytecny to resit, nova neni draha a snad par let vydrzi, asi bude chtit jednou za rok ji vyndat a vycistit. Citovat
Ferry Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 na jednotce je napsan prikon 42W, jakej tam tece proud jsem nezkousel, ale bude to vic jak 10A, pac poprvy jsem nasadil pojistku 10A a ta hned shorela, jakmile se preplo do rezimu zhaveni a startovani, ale kdyz bezela jen vodni pumpa tak to v pohode ta 10A pojistka udrzela Citovat
Ferry Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 jo a tady je obrazek te palivove jehly, kterou jsem si vyrobil dle sablony z jednoho Webasto manualu pro Peugeot 406 Citovat
Benžík Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 To je brzdova trubicka? V tom sroubku je to zaletovany nebo jenom zastrceny? A tesneni kolem toho sroubku? O krouzek? Citovat
Ferry Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 nene, neni to brzdova trubicka, je to medena trubicka, kterou jsem sehnal v praci ten mosaznej sroub jsem provrtal a zaletoval, tesneni jsem pouzil z regulatoru tlaku z propanbutanove bomby, z kazde strany jedno spolu s velkou podlozkou Citovat
Ferry Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 ze bych si namontoval plynovou karmu co ? asi ne Citovat
Benžík Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Nevite nekdo jakym smerem tece voda v chlazeni? Od vodni pumpy motoru do topeni a potom do hlavy valcu nebo obracene? Predpokladam ze prni moznost je spravne. A co by se stalo kdyz bych mel blbe zapojeny nezavisly topeni a cerpadlo v nem tlacilo proti pumpe v motoru, kdyzbych nechal zapnuty topeni a nastartoval? Citovat
Ferry Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 jj vytlak jde do topeni a saje to z hlavy motoru, ja to omylem taky zapojil obracene (hlavne, ze jsem to mel napsane, jak to mam zapojit spravne a pak jsem ty hadice stejne ve spechu prehodil ) , ale nastartovat se zapnutou pumpou jsem nezkousel, tak nevim, ale pocitam, ze pumpa na motoru pretlaci tu pumpu od topeni Citovat
Benžík Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Diky za odpoved. Vytlak = vytlak z vodni pumpy? Chci zkusit jak rychle se ohreje uplne studeny motor za jizdy + zaroven zapnute topeni. Citovat
Ferry Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 To Benzin, jj vytlakem jsem myslel vystup hadice teple vody z topeni, u myho funguje pumpa tak, ze nasava z hlavy, jde to pres pumpu, natlaci to do komory bufiku, tam se ohreje a hadici jde ven smerem k radiatoru auta. Jeste k te pumpe, co jsem tak cetl na forech, neni vrtulka uvnitr pumpy napevno spojena s osickou moturku, ale je tam \"magneticka\" spojka (je to asi aby ve vypnutem stavu nekladl moturek odpor proudici kapaline a mozna i aby se neposkodil v pripade, ze by do bufiku sla voda opacne nez ma) [upravil dne 6/2/10 Ferry] Citovat
Benžík Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Díky Ferry. Když zapomenu zapnout časovač topení tak topení zapnu když nastartuju a motor se ohřeje skoro hned. Když jedu do práce, tak jedu prvních 1,5 km z kopce bez plynu a to se bez topení neohřívá vůbec, topí to bez nezávislýho topení tak po 7km. Z práce je to podobný. Do práce to mam 9 km tak bych jezdil pořád jenom se studenym motorem. [upravil dne 8/2/10 Benžík] Citovat
robo27 Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 Zdravím chcem sa spýtať webasto thermo top c diesel má riadiacu jednotku niekde osve alebo je to integrovaná časť toho zariadenia? Pýtam sa z toho dôvodu či môže nastať situácia že kúpim tento model cez internet napríklad z vw t5 a následne zistím že to nemám ako zapojiť - ak by to malo neakú špeciálnu zbernicu určenú len na zapojenie do uvedeného auta. predstavujem si to tak, že uvedené topení sa zapne prívodom 12v z baterky a riadiaca jednotka tohoto topenia zabespečí spustenie palivovej pumpy, obehovej pumpy, prípadne kabínového ventilátora.... Chápem to správne? ďakujem Citovat
Ferry Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 ridici jednotku to ma v sobe, je akorat rozdil v ruznych typech , pokud to bude typ ThermoTop C, E tak ty se spousteji obycejne signalem +12V, tyhle topeni jsou urceny k dodatecny montazi. Oproti tomu ThermoTop V, ktery mam ja a ktery se dava do aut primo ve fabrice, tak ty komunikujou uz bo sbernici Can-bus s ridici jednotkou klimatizace v tom danem aute, takze to abys rozbehl v jinym aute, potrebujes krabicku zvanou W-bus konverter, kterej stoji cca 60-70Euro a do toho kdyz pak privedes +12V tak obstara datovou komunikaci s bufikem a tak ho muzes rozbehnout [upravil dne 8/2/10 Ferry] Citovat
marsalek Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 Původně zaslal: robo27 Zdravím chcem sa spýtať webasto thermo top c diesel má riadiacu jednotku niekde osve alebo je to integrovaná časť toho zariadenia? Pýtam sa z toho dôvodu či môže nastať situácia že kúpim tento model cez internet napríklad z vw t5 a následne zistím že to nemám ako zapojiť - ak by to malo neakú špeciálnu zbernicu určenú len na zapojenie do uvedeného auta. predstavujem si to tak, že uvedené topení sa zapne prívodom 12v z baterky a riadiaca jednotka tohoto topenia zabespečí spustenie palivovej pumpy, obehovej pumpy, prípadne kabínového ventilátora.... Chápem to správne? ďakujem Ahoj Robo, ja jsem si vzdycky overoval podle Ausführungsnummer na typovem stitku primo u Webasta anebo u Eberspächeru na jejich Hotline, zdali je to ovladano pomoci CAN nebo jen signalem +12V. Prodejci na Ebay to casto zamlcuji, ze je to s CAN, protoze je s tim problem. Kaja Citovat
Fusion Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 Ano ano, bacha na to. Třeba Webasta z VW Transporterů, který jsou často vidět v inzerátech je dost problém zprovoznit v jiným autě. A pro komunikaci s těma CANovýma je potřeba ještě gateway pro přesný nastavení. Ferry: kde se dají sehnat manuály přímo pro danej typ auta? Citovat
Ferry Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 To Fusion, no musi se hledat po netu, muzu ti poslat to, co uz jsem nasel na mail tady je odkaz na ten w-bus konvertor http://www.danhag.de/index.php?z0=8&z1=1&sprache=de&PHPSESSID=c20eih0l3ogf7pj8ja0asni4c0 [upravil dne 8/2/10 Ferry] Citovat
robo27 Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 Presne tak som aj mal indíciu že niektoré inzerované majú zamlčaný spôsob ovládania. Už len zistiť ako podľa štítku alebo foto určiť či kúrenie je ovládané len +12, alebo je tam použitá tá zbernica. Citovat
Benžík Odesláno 19. září 2010 Odesláno 19. září 2010 Malej upgrade topení: 1. Mam neoriginál alarm s centrálem s nevyužitým výstupem na odemykání kufru, na který jsem připojil spínání/vypínání topení. 2. dodělal jsem zapínání ventilátoru, už se zapne při zapnutí nezávislého topení, takže kromě motoru to vyhřeje i interier. Je tam pár relátek který připojí k ventilátoru 12V, zároven odpojí přívod 12V od jednotky digiklimy, připojí odpor 3kohmy mezi slabý vodiče ovládání ventilátoru a odpojí tyhle vodiče od jednotky digiklimy. Takže ventilátor se točí - malé otáčky. Při zapnutí klíčku do polohy 2 se relátka přepnou a ventilátor řídí jednotka digiklimy. Ještě by to chtělo dodělat automatický ovládání klapek topení, zapnout vnitřní cirkulaci a otevřít na plno klapku míchání teplého a studeného vzduchu (na teplý vzduch), ale to nevim jak udělat a nechci moturky (a kolečka) klapek poškodit. Citovat
Benžík Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 Můžu použít na topení (připojení k chlazení) hydroulickou hadici? Hadici, kterou jsou před rokem namontoval, budu muset vyměnit, protože se na ní objevily praskliny, jsou vidět nitě uvnitř tý gumy. Mam doma hydraulickou hadici správnýho průměru, je to na hydrouliku do nějakýho průmyslovýho stroje. O tom, že by nevydržela tlak v chlazení nepochybuju, ale co s tim udělá fridex a teplota? Jo a v jedný prodejně ve Stříbře (neměli správnej průměr) mi poradili, ať si koupim zahradní hadici a dam jí tam. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.