Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přídavné topení Webasto, zapojení, info, zkušenosti

Recommended Posts

Odesláno

U tutoho asi těžko pujde udělat diagnostka, je to nejaký starší typ, na štítku je D5W. Je na fotce když jsem to koupil, ten horní deklík chybí jenom natý fotce, na topení je. Při zapnutí se akorát rozběhne a hned se zase vypne dmychadlo. Napoprvý to chytlo tak jak popisuješ, ale pak to chcíplo a už se to nechce zapnout.

[upravil dne 16/1/10 Benžík]

post-0-14109612465525_thumb.jpg

Odesláno

rozdelat vycistit a jestli dlouho stalo tak trisku vymenit a nenech se klamat vzhledem ona to neni diagnostika jak na 307 ale je to jen malinkej diagnostictickej displej kterej se pripoji na + - a signal

Odesláno

Rozdělaný jsem to měl než jsem to namontoval do auta, trošku sazí v tom bylo, ten snímač plamene jsem vyčistil. Když jsem zkoušel jestli to funguje než jsem to tam namontoval tak se to zapnulo, po namontování do auta taky, ale ted ne. Neni tam náká tepelná pojistka nebo něco takovýho?

Odesláno

Tak toto topení mi nic neříká. D5WS Mám já ale To vypadá ůplně jinak. Řídící jednotka hlídá osum věcí, Vodní čerpadlo,dmychadlo. palivové čerpadlo,žhavící kolík, čidlo plamene, pojistku proti přehřátí a přepětí a podpětí napájení. Obávám se že na závadu asi bez dg. nepřijdeš. Máš někde poblíž servis na NZ? P.

Odesláno

Je možný, že se to přehřálo, že to nebylo uplně odvzdušněný. Potom ještě z chlazení auta vyšla trocha vzduchu. Pojistka proti přehřátí se po ochlazení sama zapne, nebo je to rozbitý pokud se to opravdu přehřálo? Je to minimálně 15 let starý, na tom fakt jde udělat diagnostika?

Tohle je fotka řídící jednotky.

[upravil dne 17/1/10 Benžík]

post-0-14109612467903_thumb.jpg

Odesláno

Pojistka proti přehřátí je u běžných topení řízená čidlem na výstupu vody a je vratná. tzn. po ochladnutí topení dál funguje. Tím zavzdušněním by to mohlo být. Také se mi to stávalo když mi trošku na motoru foukalo přes těsnění pod hlavou do vody. Jinak s tou diagnostikou nevím. Máš zřejmě trošku muzeální kousek ale zase ne tak starej. Podívej se jestli vede do konektoru modrobílej vodič. U ebra se tak většinou značí diagnostickej vodíč. Problém by mohl být s tím jestli ještě někdo má na tento typ potřebný softvér.

Odesláno

Teď už to je odvzdušněný a stejně to nefachá. Modrobílej tam neni, jenom modrej. Všechny drátky co tam jsou někam vedou. Volný piny (kontakty) jsou A3,5 C5 a jeden pin test. moc děkuju za rady a doufam že to rozchodim. Určitě to nebude moc složitý zařízení. Ješte v tom je spínač který se sepne pouze ve vodorové poloze topení, ale topení vodorovně je.

Odesláno

Ahoj, uz to topi!!! Byla to opravdu tepelna pojistka, bud neni vratna nebo se rozbila. Ted je to pokusne proklemovany dratkem. Musim nakou sehnat. Diagnostika u toho udelat jde. Staci pripojit zarovku a chybu \"vyblikat\". Kdyby nekdo chtel tak jsem na to nasel plany a schema zapojeni (anglicky a nemecky). Ted uz jenom zapojit ventilator, jeste vylepsit vyfuk, sani, nekam (nevim kam) namontovat hodiny a sehnat na to nakou dalku. Je to sice historicky kousek, ale ma stejny parametry jako soucasna topeni. A krome startu skoro vubec nekouri.

Odesláno

No jo, to je nostalgie, taky jsem to kdysi dával do 405, ale pak jsem to prodal, v současným autě už to nemám, s jízdama jednou za dva tejdny už to nemá cenu.

Teď se to montuje, všechno se dá sehnat na netu, já to montoval před šesti lety, a to o tom každej věděl ho*no, dílenskej manuál mi nakonec k tomu půjčili chlapi z origo servisu na ofocení, nikde nic jinýho nebylo.

Odesláno

Díky za blahopřání. Montoval jsem to bez manuálu, ten co mi to prodal tak veděl jak to má fungovat, manuál jsem sháněl až když to nechtělo topit a ta pojistka by se dala najít i bez manuálu, ale musel bych to zase vymontovat z auta a to by byl hroznej porod. Za 15 minut se motor ohřeje na 70stupňů - zatim bez ventilátoru v kabině, ještě neni zapojenej, s nim se to bude ohřívat dýl.

Děkuju PítrRovi, tommas11ovi, oddiemu a TiboGovi za pomoc a pak zvlášť jednomu pánovi, kterej mi pujčil garáž (jsem mu vděčnej i za pár jinejch problémů s autama který mi pomohl vyřešit). V klubu sice neni, ale jeho rukama prošly snad stovky Peugeotů.

[upravil dne 18/1/10 Benžík]

Odesláno

Diky, ale neni treba, to nak vymyslim. Na spinani staci rele s prepinacim kontaktem a natahnout privod z pojistek a na ovladani (mam digiklimu) rele co ma dvoje prepinaci kontakty a k tomu jeden odpor. Spis nevim jak vymyslet to dalkovy ovladani, asi pripojit k centralu pres klopny obvody a udelat to tak ze kdyz trikrat posobe zamknu tak se topeni zapne/vypne. Ma to sice casovac ale dalka je dalka. A dalsi ovladac, nebo gsm se mi moc nelibi.

Odesláno

Jasně, ale když sem si montoval první topení do 406ky tak se mi to taky zdálo jednoduchý ale byl to docela porod. Ale ty jsi určitě šikovnej tak to zvládneš. Ta dálka no nevím. Ta je dobrá jen když parkuješ na dohled. Jinak nic neřeší. Osobně využívám spínací hodiny a nebo ruční spuštění a skočím si do trafiky pro noviny. Také sem uvažoval o dálce ale v Praze kde stojím pokaždé jinde by to bylo na nic. Tak se to snažím řešit alarmem s GSM komunikací. Budu si montovat Jablotron Athos. Už mám všechny potřebný schemata pohromadě a včera se mi to konečně podařilo naprogramovat. Tak jen počkám až se trošku uklidní počesí protože to budu dělat na ulici. Tak zatím zdar a hodně úspěchů. Napíš jak ti to šlo. P.

Odesláno

Dalka na to bude dobra, mam neoriginal alarm s dalkou s dosahem 600m, navic parkuju pred domem nebo v praci na parkovisti. Tak s dosahem neni problem. Staci 5 hradel, 6*SR klopny obvod a casovac. Trikrat posobe zamknes dalkou a zapne se to a stejne to pak vypnes.

Vyfuk jsem namiril dolu a dela to hrozny fleky na zamkovy dlazbe, to musim jeste predelat. Blby je ze to auto je strasne nizko, takze treba pod napravnici nemuzu dat tu trubku, urvala by se na prvnim obrubniku.

Odesláno

Já jsem to měl na GSM a nic jiného už bych nechtěl, pokud bych to topení montoval. Klasika na horách, rozhodli jsme se, že se vracíme, půl hodinky před dojezdem na parkoviště jsem to prozvonil, a převlékali jsme se už v zahřátém...

Odesláno

mam schema jak zapojit ventilator u digiklimy stary model 406 (original webasto prirucka pro montaz do 406 3.0V6, elektrika je tam ale stejna), kdybyste nekdo chtel napiste si o nej

Odesláno

jinak do konce tydne bych mel snad zvladnout zbastlit diagnostickej kabel a soft uz mam stazenej z webasta, zatim delam jen verzi pro novejsi topeni ktery komunikujou po W-bus sbernici, ale mam i schema origo kabelu pro komunikaci po K-line

Odesláno

takze na kabel doslo az dneska, konecne jsem se dostal k tomu abych ho postavil, ted uz facha a nacetl a vymazal jsem z pameti 5 chyb, tak snad uz to ted pujde.

S pripojenou diagnostikou se bude i lepe odvzdusnovat palivove potrubi k bufiku, ted si muzu pustit cerpadlo na jak dlouho chci, dokud mi nenatlaci palivo od nadrze az k topeni.

Az budu mit k dispozici silnejsi zdroj napeti (zatim jsem jel jen na PC zdroj, kterej cely topeni v chodu neutahne) tak budu moct otestovat i jednotlive komponenty. Prilozim par foto pro ilustraci ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...