Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jak 205, tak 309 se dělali obě dvě bez IC a měli 55kW.

A montovat Turbo na GTI motor by byla šílená prcačka. Komplet jiný sání, svody, wejfuck, teď toho místa tam taky moc nejni, kompík by musel beyt taky jinej, páč origoš nemá vstup pro informaci o tlaku na turbu podle čehož je nutný upravit vstřikovací mapu.... Prostě mraky komplikací a ve výsledku ten motor doženeš do smrti po 20 tisících. To radši sehnat celey motor z T16.

Odesláno

tak do 205-ky se vejde TD ze 405-ky, intercooler je na víku a přívod vzduchu přes kapotu. na vlastní oči jsem to viděl a Zajda to má taky.

Za kolik se dá prodat motor 1,8 d ???

Mám ho v GTI kastli a to turbo mě taky několikrát napadlo, ale pak mi to přišlo zbytečný.

Já myslel že GTi je s turbem normálně, nebo co tnamená to T?:o

Odesláno

GTI - dle mě Grand Turismo Injection - netlučte mě, pokaď se mejlim, ale to \"T\" rozhodně nejni jakože je v motoru turbina. (myslim v benzíňáku). Co já vim, tak sériovku s benzínovým turbem dělal Peugeot jen T16. Možná nějaký ty pojevený modely 205 s motorem v zadu a zadním náhonem, ale jistej si nejsem.

Odesláno

Byla i 205 T16, motor vzadu ,ale byla to 4x4. A nekdo z clenu Peugeot Clubu ji ma.

Dovoz USA. Ja kdysi videl jednu v Nemecku po Michel Moutonove, stala pres melounek........ A jinak to jsou vsechno vesmes kusy z homologacni serie, original se zavodni historii by asi nikdo tady nezaplatil.

Odesláno

tak u nas v clubu ji urco nikdo nema. a jestli jo, tak treba anglicak (jako ja :)) Jedine tak mozna 405 T16, ale to uz je neco jineho....

¨205 T16 bylo udelano par (jako tech zavodnich) a asi 2000 \"seriovek\" (mozna dokonce 5tisic) je to prakticky stejne auto, akorat trochu civilnejsi verze

Odesláno

Clen c. 983, Krecmar Vladislav. Jinak to jmeno je mi nejak povedome, ale nevim s cim konkretne si ho spojit.

No a tech 205 T 16 bylo vyrobenych v homologacni serii myslim jenom 200 kusu, ale urcite ne o moc vic.Temi kusy jsem si jisty tak na 99 procent. Mela vykon snizeny na cca 200 PS, ostra B verze mela kolem 450 PS.

[Editován dne 20/10/03 David 106s16]

[Editován dne 20/10/03 David 106s16]

Odesláno

jojo, beru z5 to cislo... bylo opravdu vyrobeno 200 ks..... nedavno jsem nasaval jedno za nejakych 55.000€ origos civil T16ka ve valecnych barvach.... bylo na prodej po sefovi nynejsi staje F1 Ferrari Jeanu Toddtovi.... najeto pouhych 8.000 km :) ,ale mega a pul jsem na to neschrastil :(

auto

Typ auta Peugeot 205 T 16

Rok výroby 0

Výbava

Tuning jediny exemplar v cechach!

Orig T 16

dovoz USA

No nevim, ale kdybych mel takovy auto, tak bych asi neuvedl jen tak suche udaje..... bud je to kachna nebo se o nej strasne boji.... A jedinny exemplar to neni, jeden stoji na mojem pravem repro vedle monitoru.... Poustni verze a je to dovoz z Italie, zakoupeno u nas, jsem 1. majitel.... poustni uprava pro rally P-D :D

al ejak rikam: nic neni nemozne (toyota)

[Editován dne 20/10/2003 voštík]

Odesláno

Jak rikam, to jmeno jsem nekde slysel a bylo to v souvislosti kolem rallye. No a taky jsem loni slysel nejake zvesti o 205 T16 co stoji v Americe a ze to nekdo chce dovest.

Ale jinak nazor asi jako ty: dokud neuvidim aspon fotku s rudym pravem na kapote, tak to beru jako blabol.

Tomu se u nas rika hozena rukavice!!!!!

Odesláno

No už sem viděl hodně.

Koně blít hada chcát, cikána pracovat i spokojenýho důchodce sem viděl, ale vostrou 205 v Čechách ne :(

Už sem tedy zahlíd dvě 405 4x4 se zadní pneumatickou nápravou a pár dalších krás, ale bohužel 205 nic.

Z Eimeriky se dá koupit kolem pěti takovejch aut, ale ceny sou fakt strašný. něco kolem 50tisíc chechtáků. Takže nezbývá než do GTI 205 nacpat co nejsilnější motor a koumat nad výkonem. Jen to 4x4 asi nepůjde. Jetli s tím má někdo zkušenosti rád si je poslechnu.

Mám ještě jednu myšlenku ohledně turba. Viděl sem turbínu ve škodě 120. Z toho usuzuju, že když je na autě karburátor, je teoreticky možný,že úměrně s průtokem vzduchu roste přísun paliva, nebo ne ?

[Editován dne 21/10/03 vector]

Odesláno

Tak takovou udelanou uz jsem na netu videl, bylo to v kabriu, mel tam i klimu a kdybys tam na ten motor nalil kafe, tak na zem ani neukapne, jak je tam malo mista.

Ale dostat na predni napravu 200 PS asi nebude jen tak, ve focusu RC na prvni dva kvalty pocitac pusti na kola jen 60 procent vykonu, naplno to jede az na trojku a to je tam spera. Bez spery a 200PS najednou jak to turbo piskne, to nemuze jit uridit.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Takže, pokud si někdo chcete hrát s přestavbou vozíku na TD, mám tu následující nabídku:

je tu k dispozici motor 1,8TD z r.91. Je to komplet motor, tj. s čerpadlem, sáním/svody, turbem, IC, hadicema. Nemá převodovku, altík a startér (startér ale klidně přidám v ceně, mám jich dost...).

Motor má změřené následující kompresní tlaky: 22,5 - 22,0 - 24,0 - 24,5 (bar, když to chcete v MPa, tak krát 0,1 :) ) - podotýkám, tlaky jsou oproti zvyklostem měřené zastudena, takže zatepla by mohly být ještě o chlup lepčí. Motor samozřejmě předvedu v chodu (pouze jej nelze nechat ohřát, je vyndaný z auta, tudíž nemá vodu... z tohoto důvodu jsou také tlaky měřeny zastudena).

Cena cca 15.000,-Kč

Odesláno

Čéče Oddie, včera sem si dal hrachowku a jaký já měl tlaky! A za tepla!!! :D:D:D

Ty chceš prodat to luxusní TD, co sme z nej chteli udelat tu megahustou 205 TD! Táááková škoda... Za tu cenu si ho snad vemu \" na horší časy\"....

Odesláno

Provokatére...

na megahustou 205TD nám chybí ten zbytek - totiž ta 205-ka :) A po pravdě, já už na to nemám moc náladu - a? se snaží někdo jinej. Mně už ty 205-ky nějak moc nebavěj, zvykl jsem si na větší... Můžem si ale dát jako podmínku, že nás s tím dotyčnej pak sveze, pokud to nacpe do 205 nebo 309 ;)

Odesláno

Jó to by bylo svezeníčko ... Nabídka je to sice lákavá, ale nemám k tomu dostatek odvahy a hlavně peněz na přestavbu ... :(:(

Odesláno

Kik: každá sranda něco stojí...

All: nikdo nemá zájem? Takových lidí tu o tom básnilo, jak by to děsně chtěli, jaké by to bylo brko a kdesi cosi, a když je ta možnost... No nic, hezké sny ;) ten motor se bez problémů prodá jinde...

Odesláno

Oddie: Jasně že stojí... v podstatě jsem se stávajícím motorem spokojenej, ale koho by nelákalo to \"T\" :D, kdepa, teď přijde z. náprava a pak se vrhnem na kosmetický úpravy ... mám pomuchlaný dveře apod. .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...