Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tohle dnes přišlo mé ženě, koluje to po slovenských e-mailech. Domnívám se, že by stačilo zaměnit adresáta a s úspěchem by se mail dal aplikovat na situaci v ČR

Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi.

preposielam:

Vážený pán Čaplovič .

S hrôzou som si prečítal v tlači Váš úmysel postaviť nové byty pre našu menšinu - Rómov z východu republiky. Iba pre nich! Všetko za neuveriteľnú sumu 200 miliónov EUR /cca 6 miliárd Sk/.

Hrôza ma premkla preto, lebo som si uvedomil, že ste zabudli na inú viac ohrozenú menšinu. Neustále tak robia a robili aj Vaši predchodcovia.

Nebudem Vás napínať. Upozorňujem na menšinu stredoškolsky a vysokoškolsky vzdelaných mladých ľudí. Cestujú za prácou do väčších miest .Tvrdo pracujú.

Žijú v podnájmoch bez perspektívy na vlastný byt a vlastnú rodinu.

Áno, sú aj odvážni, ktorí si kúpili byt na úver, ale splácať ho budú 30 rokov s nehoráznymi úrokmi! A už teraz sa s obavami pozerajú do budúcnosti.

Väčšina týchto inteligentných mladých ľudí by uvítala Vašu pomoc z fondov

EU/alebo z iných zdrojov/ pre pomoc menšinám . Napríklad formou bezúročnej pôžičky alebo priamo financovanou dotáciou na stavbu domu, bytu.

Investovať do vzdelaných ľudí sa tisíckrát vráti tejto spoločnosti.

Títo vzdelaní mladí ľudia, ktorých nazývam ohrozenou menšinou by boli vďační aj za \"nízkoštandartné\" jednoizbové byty postavené v blízkom okolí Bratislavy.

Urobte prvé kroky týmto smerom, a nasmerujte finančnú pomoc z fondov EU tam, kde to má zmysel. Buďte odvážny! Nepodľahnite tlaku eurofilných sociálnych

demagógov, ktorí kvôli politickým ambíciám a blížiacim sa voľbám zabúdajú odkiaľ vyšli a presadzujú prílišnú tolerantnosť k netolerantným a nevďačným.

Vzdelaní mladí ľudia sú budúcnosťou tejto krajiny!

S úctou Ing.Štefan Poliačik.

[upravil dne 4/11/2009 Medvěd]

Odesláno

Dufam ze tu v klube nie je niekto z tej prvej mensiny co nechodia do skoly. Vystizne a autor sa trafil. Toto je jedna z veci koly comu opat emigrujem zo slovenska. Stat ta okrada o tvoje peniaze na ktore tazko robis a ked potrebujes pomoc ty tak sa na teba vyprdne a mas take iste prava a moznosti ako ten co v zivote nepracoval a len zdimal system.

Odesláno

Ach jaj no ... :nevim

mam 24 rokov, dostudoval som minuly rok odbor Geodezia, kartografia, kataster s titulom Bc. Dalej som nepokracoval v studiu koli urovni skol u nas - to je ale na dalsiu temu. Zamestnal som sa v odbore ktory som vystudoval. Robim cca za 400€/mes odbornu robotu a som rad ze som zamestnany. Ako dlho este to veru neviem, roboty je cim dalej tym menej. Zijem doma s rodicmi a poviem vam lezie mi to tu riadne na nervy. Ale osamostatnit sa? Jedine ist do podnajmu s priatelkou aj to max. tak 1 izbovy starsi byt. Jej plat je podobny mojmu. To by sme mozno utiahli. Inac tiez ma titul Bc. a robi fyzioterapeutku. Takze ani jeden z nas neni blbec, nijak moc sa nerozhadzujeme s peniazmi, ale aj tak by sme mali mozno ledva na najom a nie platit 30 rokov hypoteku za 4 panelove steny. Smutna doba sucasnosti. Alebo sme ozaj blby a nevieme sa dostat k peniazom? Vraj lezia na chodnikoch a staci si ich len zobrat.

Odesláno

DAm este jednu prihodu. U nas v tescu bola jedna akcia. Ak si nakupil za viac ako 600Sk Tak si dostal chladene kurca a kilo ryze zadarmo. Cloveka to potesilo apovedal si ze ved sa to prida. Trvalo to asy 3 tyzdne. Potom to zrusili. Ked som pocul preco tak som skoro z noh spadol. Ta nasa mensina si kupovala televizor za 6000Sk tym padom dostali 10 kuriat a 10 kg ryze. Za dva dni to boli vratit a dostali peniaze nazad. Takto to spravilo niekolko rodin z mensin az kym si to niekto nevsimol.

No neviem ako vas ale mna by to teda vobec nenapadlo. Ja by som sa na nich vy....al. Ved si pomozu tak ako v tomto pripade.

Odesláno
Původně zaslal: jofo

Dufam ze tu v klube nie je niekto z tej prvej mensiny co nechodia do skoly. Vystizne a autor sa trafil. Toto je jedna z veci koly comu opat emigrujem zo slovenska. Stat ta okrada o tvoje peniaze na ktore tazko robis a ked potrebujes pomoc ty tak sa na teba vyprdne a mas take iste prava a moznosti ako ten co v zivote nepracoval a len zdimal system.

:)dobře si rozmysli,kam emigruješ--vůkol v EU je to hodně podobné jako u Vás...:)

Odesláno

No ked som bol u tych rysavych, usatych irov tak my to tam zacinalo poriadne liezt na nervy. Bol som rad ze idem domov. Po mesiaci navratu som teda vytriezvel. Nikto ti nepomoze, kazdy pan podnikatel ta okrada, ked chces niekde minut peniaze tak sa na teba divaju co ich otravujes. Na uradoch nic nevybavys. A ti nasi v parlamente sa ti do tvare smeju.

U tych rysavych ked si pracoval tak ti aj pomahal stat ked si potreboval. Ked bolo zuctovanie dani tak ti chodily domov papiere ze si mozes odratat dan ak si bol u lekara a platil si zakrok, len staci vyplnit toto. Ak si mal v prenajme byt tak ti nejaku cast v podobe dani vratili. Ked si potreboval nieco vybavit v urade tak na jednom mieste si vybavil vsetko a bez problemov. To je len taka mala cast. Slovensko mam rad, ale ty hadi v parlamente co stvaraju to uz nema hranic.

Odesláno

Emigraciou len posilnis ich rady:bacha

A s clankom plne suhlasim, tento rok koncim skolu a uz teraz viem, ze mi to bude k nicomu:nevim

[upravil dne 5.11.2009 Qcko]

Odesláno

ja myslim, ze musime dockat casu a ja v to pevne verim, ze se ta pracujici mensina poradne nastve a ukaze tem darmozroutum co je toho loket (nemyslim tim jen opalene - muj NEVLASTNI stryc nepracuje 8 let - ted si koupil novou A3 v kombajnu - bere davky, podpory a vse co ja ani nevim, prispevky na dopravu apod. - nacerno si vydelava zemedelstvim - proste co vypestuje, slepice snesou, krava nadoji, to proda a je v pohode. Porad doma, zadnej stres...)

LIDE CESKY RYCHLE VSTAN, JINAK SPLATIS KRUTOU DAN..... ten Landa mel ve spouste veci pravdu (a ve spouste taky ne)......

Uz je mi zase z toho spatne...

Odesláno

K tomu se radši nebudu vyjadřovat, zase bych se jenom naštval.Jo a rejpnu si to Scratche : ten text je určitě jinak :aut

Odesláno
Původně zaslal: marko306

:nevim To by som uvýtal aj ja . Ale ak ich nepostavia prvej menšine tak budeme rasisti pre EU

[upravil dne 4/11/09 marko306]

:potlesk:potlesk:potlesk

Odesláno

No ja neviem nájsť poriadnu prácu už niaky ten čas a zatiaľ všade kam som prišiel to do roka krachlo ( neviem či mojou vinou :D ) a zamestnávateľ bol poriadna krysa. O tom, že štát na ľudí serie som si už zvykol tak preto od neho nič nečakám. V poslednej dobe to robím tak, že v každom roku som 3 mesiace nezamestnaný a každý rok mi štát vráti okolo 6000,- Sk. Samozrejme keď to niekde krachuje tak ukončujú pracovné miesto a musia mi vyplatiť odstupné preto tie 3 mesiace v podstate prežijem s platom ale doma :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...