Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

V neděli jsem boural v Jirkově

Recommended Posts

Odesláno

Já si auto nemůžu nechat, jestliže to v aukci vydraží někdo, tak mu to musím prodat, pojišťovna pak doplatí zbytek.

Odesláno

Ono ja bych se zadnou aukcii nesuhlasil... Proste je to totalka, nekdo to spusobil, ten nekdo je nekde poisteny, a ty nemas co cekat na to, jestli to nekdo koupi, nebo nekoupi...

Ja nevim.

U nas kdyz brali totalku, tak mu vyplatili za auto nejakou sumu, s tym, ze kdyz im auto rovno necha, a prepise na poistovnu, tak mu zaplatia viacej ... Tak to proste poistovna odkupila, a co si potom kde bude drazit je ich vec nie ?

Odesláno
Původně zaslal: MartinR

Každá pojišťovna to řeší jinak.Každopáně třeba Kooperativa není nejlevnější, ale když se něco stane, tak není problém.

S tým nemôžem súhlasiť. Kooperatíva ma krátila o 15% pri poistnej udalosti. A poistná udalosť nebola spôsobená mojou vinou. Každá poisťovňa chce na tebe len zarobiť. :bacha

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

Původně zaslal: MartinR

Každá pojišťovna to řeší jinak.Každopáně třeba Kooperativa není nejlevnější, ale když se něco stane, tak není problém.

S tým nemôžem súhlasiť. Kooperatíva ma krátila o 15% pri poistnej udalosti. A poistná udalosť nebola spôsobená mojou vinou. Každá poisťovňa chce na tebe len zarobiť. :bacha

no ale ide o to ako sa k tomu postavis ja som mal s koop ties skusenosti a boli dobre a teda hlavne som si dal ziadost o opravu svojpomocne z toho je viac pen. lebo vela veci sa da zohnat aj lacnesie ale oni to vyrataju podla tabuliek a teda aj robotu ako v servise a tak nech si ukracuje co chce ked ja si to dam spravit po svojom a este mam z toho cosi.....:D

ps : to ze kazdaq poistovna chce zarobit to je jasne inak by tu neboli ale najhorsia poistovna na SR je ALIANZ mam s nimi fakt zle skusenosti:blicismajlik

Odesláno

Od pojišťovny jsem dostal toto:

Vážený pane,

oznamujeme Vám, že proběhla úhrada pojistné události, dle doložených podkladů byla poukázána částka celkem 161300,- Kč (vč. DPH). Likvidace formou totální škody. Obvyklá cena vozidla stanovena na 227.000,- Kč a odečtena prodejní hodnota zbytků vozidla 65.700,- Kč.

161300,- už mám na účtě a do konce týdne si přijede pro auto a dostanu 65.700,- Kč.

Já myslím že je to velmi slušné.

Mimochodem kdo vše z Vám může mrknout na VIN u Peugeota? Martinsk tu dnes není a potřeboval bych něco zjistit.

Odesláno

Ano myslím že jo, neměl jsem žádnou zvláštní výbavu 2.0HDI, najeto 99tis.km.

Dnes už budu vybírat s lepší výbavou. Díky za Pe.Tr

Odesláno
Původně zaslal: MMMMM

Od pojišťovny jsem dostal toto:

Vážený pane,

oznamujeme Vám, že proběhla úhrada pojistné události, dle doložených podkladů byla poukázána částka celkem 161300,- Kč (vč. DPH). Likvidace formou totální škody. Obvyklá cena vozidla stanovena na 227.000,- Kč a odečtena prodejní hodnota zbytků vozidla 65.700,- Kč.

161300,- už mám na účtě a do konce týdne si přijede pro auto a dostanu 65.700,- Kč.

Já myslím že je to velmi slušné.

Mimochodem kdo vše z Vám může mrknout na VIN u Peugeota? Martinsk tu dnes není a potřeboval bych něco zjistit.

No tak jestli opravdu dostaneš tu částku 227000,-Kč, tak to je pěkné. To by jsi ani za tyto peníze neprodal .

Odesláno

Tak zítra si přijedou pro mojí bouračku, jen se zeptám, pak půjdu odhlásit vozidlo, co k tomu potřebuji? Stačí pouze velký TP nebo i malý (ORV)? Nebo i emise, pojištění atd.?

Našel jsem nějaké vzory kupní smlouvy pro prodej vozidla ale zdají se mi velmi jednoduché, nemáte nějakou lepší někdo?

[upravil dne 3.12.09 MMMMM]

Odesláno

OK díky a až budu kupovat jiné, tak lze do smlouvy napsat že auto které kupuji nebylo bourané a že za to ručí prodávající?

KDyž koupím vozidlo tak musím mít malý TP až přijedu domů, tak to pošlu zpět prodávajícímu a on to odhlásí, je to tak?

Odesláno

Ty dostaneš malý TP, a velký ti přijde poštou, až si to majitel odhlásí. Velký TP dostaneš potom a přilásíš si to nasebe.

Co se týká smlouvy a odpovědnosti, tak napsat lze cokoliv, texy že za závady ručí prodávájící, ale myslím si, že žádný prodáváící si to nevezme na \"triko\". Je to o domluvě

Odesláno

To co si všechno napíšete do smlouvy záleží jen na vaší dohodě mezi sebou.

S tím ORV se těžko radí, protože bohužel každý úřad to dělá po svém. Nejlepší by bylo aby jsi koupi auta provedl v úřední den a odhlášení udělal ihned a jel domů s přehláškou už na sebe.

Odesláno

Když kupuji auto, musí se nejdříve udělat odhlášení, pak musím auto pojistit na VIN a jít pro nové značky (auto je z Prahy)?

Dělá se ještě něco na technické?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...